Tuesday, May 4, 2010

bila bertemu kwn lama di Facebook : baik&buruk tetapp ada

Sekarang ruangan FB kebabommm popular termasuklah diri mamy yg terjerumus ke laman itu..memang seronok..bile sambil2 buat kerja dlm masa yg sama kita dpt berbual secara lan
ngsung dgn kawan2 kita yg dah listing dlm page kita tu..

Tapi pro&kontranya tetap ada...yelah buruk lawannya baik tu memang tak dinafikanlah kan..kalau ada yg sudi add mamy sebagai kwn..mamy sedia hati terima seikhlas2nya... dan kadang2 ada jugak mamy yg add mereka sebagai kwn...selalu yg mamy add tu tuan empunya diri di ruangan blog lah..dan ada setengah tu kwn melalui kwn jugaklah..maksudnya kwn adik atau bersangkutan kwn terdekatlah..

Motif ai membebel pasal FB??mukadimah tu penting..takkan mamy nak terjah citer tak de hujung pangkal kan kan kan....

Macam ni...mamy bukanlah nak emosi tak tentu hala..tp kadang2 komen depa2 ni buat ai tak lena tidur..terfikir salah kah aku??betul ke mereka??...tp difikir logik..kalau "kawan baik" sendiri yg tegur atau komen2 kasar fine! i'm acceptable..tp komen tu dtg dari "kwn lama" yg kurang mesra dgn diri kita ini boleh guriskan hati mamy..lagi2 soalan tentang anak..bukan sorang dua okey yg ajukan soalan yg sama kat mamy..ye...soalan tu bukan apalah sgt..tp bila mamy jawab soalan depa ni..ada yang membantah!menguris hati ni!...fine! taulah depa dah beranak pinak 2-3 org tp janganlah awk nak sama kan diri saya dgn anda okey...


Soalan biasa yg depa ajukan kan kat diri mamy >"wah dah lain ko skrg ye(dlm maksud nak cakap mamy dah gemok okey)...fine i boleh lagi terima.."anak dah berapa "(padahal terang2 mamy dok bergambar ria cuma dgn harraz)sure2 depa mesti dah tgk2 foto kat page tu kan...

okey ni jawapan yg selalu mamy jwb utk soalan depa tu :


"Harraz Haikal sorang je anak saya...belum ada yang lain"

SEE...salahke jawapan saya atau depa selalu salah anggap pada jawapan mamy.

Then...ini yg selalu depa bidas pada jawapan mamy :

"Rezeki Tuhan yg bagi..tak baik tolak rezeki.takkan cukup sorang anak setiap anak tu ada rezeki tersendiri buat apa ko tolak rezeki tu"

SEE...

SAHIH2 mamy tau hukum itu...dan mamy tak nyatakan pun yg mamy tak nak anak lagi...cuma mamy bgtau depa yg bertanya..buat masa ni mamy cuma ada sorang anak...salahke jawapan itu???tak pun mamy yg terlalu sensitif??


Luahan kat sini...bukan apa...tak salah kalau nak bertanya..tapi tulah kita nak puas kan hati semua org dgn jawapan kita memang payah...dan kadang2 benda tu menganggu diri sendiri...ye..mungkin bagi org lain semua ni small matter...tp bagi mamy memang terkesan..

6 comments:

Ogy said...

betul2..g pun menghadapi masalah yg serupa...hmmm takpelah mamy..tutup sebelah mata je..baca boleh ..tp jgn simpan dlm hati pi campak jauh2 komen yg tak berapa selesa di hati tu..(ejeje pinjam nasihat MR B ahakss)

derang ni kadang2 menulis komen ikut suka je kan...tak pk ke perasaan kita mcmana kalo tulis komen tu....kitan i duk pk nk karang ayat bg yg terbaik bila nk komen kat org....huhuhu

mamyharraz said...

susah..kan G..bukanlah nak sentap tak tentu pasal..tp depa ni bukan gembira tgk kita bahagia..

bagus nasihat MR B ai like statement tu hehe

Myvirilicious said...

mumy jgn bersedih.. biarkan mereka.. kita lbh tau apa yg kita buat.. +ve ok.. i love u :P

mamyharraz said...

TQ cik riri luv u to :)

Ceera said...

dah baru dapat rezeki sorang, nak buat camne kan..

mamyharraz said...

...kalau tak mengandung..asyikk le tanye bile lg?bile lg sampai kesudah...
susah nak paham..soalan depa kadang tu :)