Thursday, October 17, 2013

Bukit Tinggi Pahang

Perjalanan utk ke Bukit Tinggi kurang dari satu jam jer dari KL.
Dekat je punn tapi nak menyampai kesini mmg fikir banyak kali.

Pertama bila baca komen yg dah naik kesini semua ckp biaseeee jeee
Yang kedua faktor masa kottt ;P
 Jadi tak kuasalah kan nak ngadap pening jln bengkang bengkok tetiba sampai tempat tak bestt..

Dalam tak kuasa tak kuasa tu akhirnya sampai jugak aku kesini hewhewhew ;)

Tiket utk masuk ke Colmar Tropicana ialah
Dewasa :RM12 seorang
Kanak-kanak : RM8 seorang


Pic semua bantai guna fon.
janji ada kenangan bersama gittuww 

Pemandangan kt atas bukit tinggi ni sgtlah ohsem! cuaca tak sesejuk kt genting highland.

Harraz puas berlari kesana sini..paling dia suka masuk rmh jepun bagi ikan makan.
Masuk area rumah jepun ni free tp kalau nak pakai pakaian traditioanal jepun kenalah bayar RM30 - bolehlah bergambar sambil feeling mcm kt negara Jepun ;P
aku tak amik pun.

 Area sini pemandangan cantik sgt

 Kena bertabahlah panjat bukit turun bukit nak menyampai keatas nih..
 I love my little family :)

Kalau rajin explore banyak lagi tempat yg boleh lawat selain rmh jepun ni..mcm kami ni fokus 2 tempat je..taman jepun ni dgn Colmar je ..pergi balik hari..sampai sini dah lewat..saja je..

Puas menapak bukit - santai pula kt Colmar ni..jalan ambil angin sejuk..dah malam makin sejuk cuaca..ank aku mcm biasalah...cukup time mengamuk lew dia hewhewhew boring kottt

Untuk jalan-jalan dan merasai suasana berbeza ok jer Bukit Tinggi ni bagi pendapat aku..maksudnya kt sini happy nya lain..Genting happy nya lainn gittuwww
 makin malam suasana kat sini meriah..
sempatlah makan kt sini sebelum turun balik..harga makanan standart biasa jer..


Terima kasih baba bawak kami jalan-jalan. :)


Penutup entry best ajer bila dapat jalan2 makan angin ni..tak kiralah mana pun jejak hati ni berbunga-bunga jer dpt berjalan selain duduk di rumah ;)

Kalau dapat bermalam lagi best rasanya.In Sya Allah ada rezeki boleh datang lagi :D



happy read ;)

12 comments:

attyfir said...

Teringin gak g bukit tinggi ..
just nak bergambar jer..cam cantik je tmptnya .

♥ Wina ♥ said...

dah pernah pegi..pemandangan cantik!

inazamri said...

akak lum sampai lg...ntah bila nak pi tatau la.cantik tgk tempatnya

NM03 said...

ada show tak malam2? masa saya pegi, ada show dance dari penari2 kelab. perghhh.... syok wooo layan.. cekci lak tu. hihihi

norhidana miswan said...

seronoknyer... akak first time pg masa akhir 2008 tak silap... masa tuh akak kene btk2 asthma teruk...maklum kt situ kan sejuk.... tobat sampai laaaa ni akak tak penah lg naik bukit tinggi tuh

Qhaifa Nur said...

dulu adik ipar ada kerja sini...selalu naik

Amanda Suria said...

Dh pi...tp tu la..biasa je...uish dh mhl rega kimono tu eh...dulu masa I pi rm20 je..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Waa bestnyer dapat jalan2 gini...lawo la view kat sini..indah gitu dah mcm kat obersi...kemain heppi nengok harraz tu ..

Mimy Hamid said...

takpegi yg pakai baju jepun tu eh...sy plan nak kesini on my anni bulan 11 ni:))

elly nadyra said...

cantik kan mamy bukit tinggi tuh, ada la sket lain kan ngan tempat len, ala2 french gitu

syariza09 said...

wah bestnya....tringin nk tgk mammy pakai kimono, mesti cun..nk kena masukkan dlm list jugaklah vacation di Bkt tinggi

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI