Wednesday, January 11, 2012

24/12/2011 - Kota Kinabalu

 Flight kami stop kat Labuan airport.23hb sampai dalam jam 9 lebih begitu ;)

Info : KLIA ke Labuan Airport = 2jam45minit

Balik sana mmg kami akan stay rumah kak Julie dekat Kg.Lajau labuan ;) lagi pun turun kt Labuan senang baba nak urus hal2 berkaitan kem..jd kita follow je jgn banyak citer =P letak bagasi kt rmh kakak,esok paginya kami bertolak ke Kota Kinabalu pula :)

Ke KK kak Winnie yg bwk termasuk mama,ank beranak kakak dan kami dlm 11 org ah hari tu ;)


 Info : Labuan - KK = 3jam melalui Feri
Kami amik melalui feri sebabnya takut anak bujang pening kalau naik speed boat..yg beza antara feri&s.boat tambang dan keselesaan dan masa jugak..terpulang pd masing2 suka yg mana satu nak pilih ;)

Bagi mamy lebih suka naik feri sbb boleh jln2 kalau agak bosan..pastu dlm feri tu ada kantin..yg paling best dpt tgk pemandangan laut ;)

speedboat : Labuan - KK = 1jam lebih
 Feri ni dua tingkat..bawah kenderaan atas pulak penumpang :)

Bayangkan Titanic gitulah kekdahnya feri nih hehehhh ala-ala titanic gitu hehe cuma jgnlah bygkan kemewahan melampau pulak yg ada kt dlm feri ni...agak-agaklah kannn :)) tp jgn risau mmg sgt sgtlah selesa :D

 Ni bahagian dek atas ;)

Bestttlah amik angin laut sambil2 bergambar ;)

 Indah sgt laut luas ciptaan Allah.sgt kagum!
 Sepanjang perjalanan kami 3 beranak mmg ambil angin kt luar sambil minum nescafe (beli kt kantin)

Dalam feri fully aircond..jd tak kepanasan lah :)

Setelah tempuh laut selama 3 jam sampailah kami kat jeti ..Alhamdulillah :)

 Nama tempat Pekan Menumbuk

hehe nampak tangan mama dok tarik kakal..haku sibokkkk nak bergambar bagai ;)

Ok,sampai je pekan ni jgn hegeh-hegeh sbb kena naik BAS pulak utk Ke Bandar KK.

Cara lain kalau tak nak naik Bas,bwk kete sendiri.Kami kan ramai..jd sebuah kete tak muat jln selamat dan adil naik je bas.senang citer ;)

Info : Pekan Menumbuk - Bandar Kota Kinabalu = 4 jam (menaiki bas ekspres)

Nak tak nak ko kena jugak naik Bas ekspres utk ke bandar KK.. contoh :kalau kt sini dari KLIA ke Johor begitu ;) jadi bertabahlah ko dok dlm bas nak menyampai ke KK (pandai-pandailah nak tido ke mkn kudap2 ke bersembang ke ) haha mamy cam biasalah mesti tido =P

 Sini lah jeti feri..

kalau naik speed boat bukan turun kat sini tau~

 Sampai je kami terus check in hotel.

Pastu masuk Suria sabah utk mkn malam :)

 Happy!!
 Pilih chicken rice shop..kak winnie yg pilih sbb senang budak2 nak mkn..

Pic kak winnie tak de..yg atas tu ank sulung dia boboi ;) terpaksalah kami pisah tempat duduk sbb tak  muat..dgn kak winnie mamy malu sikit tihehehe tu yg pic dgn dia tak banyak :") terima kasih kakak sbb layan kami sekeluarga dgn baik sgt..terharu..rinduuuuu suasana kita kt bandar KK ~


 Sambil tgg mknan sampai sempat haku ke cotton on beli selipar! hadoiii terseksa kaki melecet pakai kasut bling2 tuh! beli terus pakai! woahhh terus selesa ;) esok nak sambung jln lagi..baiklah ber selipar je hehe :)

Lepas mkn,sempatlah beli selai dua baju kt dlm shopping mall nih..jln2 pastu terus balik bilik rehat ~


happy read ;)

9 comments:

~izan~ said...

wahhh! byk sungguh jenis pengangkutan yg akak naik..mcm2 pengalaman.best kakal,kecik2 dah merasa semua tu..pengalaman. gmbr akak pegang dia tu nmpk sgt dia nak lari haha

mamyharraz said...

izan: haha tulah dr udara ke laut pastu darat..nampak sgt kakal tak rela nak bergambarkan haha

Mimy Hamid said...

jauh jugak eh perjalanan mamy balik labuan..sekali cuti lama sangat la berbaloi...memang patut cuti lama...mamy feri nampak macam best je..hihihi teringin pulak nak naik

rosmawaty said...

syok la tgk pic2 nie nk2 harazz mmg hepi MIL ko pun nmpk sporting mmg hepi family...

eT said...

rindu nk p KK lagik...ntah bila leh smpai...

ieda said...

syoknyaa dikk
naik feri tuu yg best ! ..
1st time naik feri masa ke pinang ;)

Cho Zila said...

campur feri ngan bas dah 7 jamtu... lama gak yerk... takper yang penting hepikan...

Softtouch [Hanim] said...

akakkkkkkkk rindulah.....lama xbc blog akak...akak dah start buat n3 pasla sabah yer..ni yg best ni nk baca...

bestnya akak, jumpe family sekali nagn holiday...2 dalam 1 lagi..

akak makin cantiklah suka tgk....ape rahsia?ehem ehem...

syariza09 said...

best plak baca n3 ni, maklumla sy lom pernah sampai sana. jauh juga yer labuan KK, dh tu nk ke mana tu menumbuk pula amik masa 5 jam...huhuhu mesti letih bangat..letih tp hepi :)