Tuesday, February 14, 2012

Jakarta - last day

  •  Breakfast at Hotel
  • Aktiviti bebas before jam 12tghhari
  • Check-out
  • Airport Soerkarno Jakarta return ke Malaysia
Last day di Jakarta kami tak kemana-mana melainkan pusing2 dlm hotel~ walau cuma 4 hari holiday kami tp serius terasa lengkap! nak wish pegi semua tempat mmg tak dptlah sbb bandar Jakarta ni luas...Bandung pun sama..sbb outlet kt situ mmg bersusun! jadi kalau nak terjah semua mmg tak dan~

Percutian menjadi lengkap bila program tersusun dan dapat kerjasama yg baik dari touguide :) tq sgt2 pada pak mono & angga sbb aturkan dgn baik sekali :)

 bangun pagi terus bersiap-siap sbb baju dah pack masuk bagasi..makan dgn feelling sementara nak tgg time check-out ;)
 Bfast kat sini banyak pilihan roti,cupcake,cereal mmg banyak choice kopi kt sini pun byk pilihan sedappp ;)
kami berenam je turun sbb acu penat takmo joint~
 dgn mak :)
 Ok,ni pic haku dah susun terbalik =P
takpe,kita citer jer..mereka mahu checkout sudah ;) owye..masa check-in kena guna kredit card kira mcm downpayment..tp masa check-out dia clearkan balik amount yg dikredit tu ;)

 Hotel nih cantik..luas jd suka je nak jln2 dlm nih ;)
 ni bahagian hotel ;) top to toe sumer made in Jakarta ;)

ehhh kasut je made-in Malaysia ;)
 Time ni mamy&pakwe ni sewa tut-tut round bandar Jakarta :D yg lain takmo joint jadi kami berdualah jalan-jalan..pak supir nih cas dlm 30rupiah...disebabkan paksupir ni baik hati adik lelaki mamy bayarlah lebih sikit sbb bwk kami round2 :)
 Bye The Boutique Hotel ...ada rezeki kami datang lagi ;)
 Suka background nih..jd saja suruh cikngah snap ;) yg lain2 dah masuk dlm van tak sabar mahu ke airport :)

Selamat tinggal Jakarta-Bandung :) memori yg sgt indah utk kami kenang :)

happy read ;)

10 comments:

syariza09 said...

sib baik jadual yg ada tersusun gak. jadi masa yg ada tu mmg guna sebaik2nya. ok la tu mammy dpt jln2 byk tempat juga. pasni mesti nk ke sana lagi kannn

Fieza79 said...

jeles nya tgk org melancong luar negara ni...fieza sempat pi medan je hritu...jakarta lg best kan..?

munna said...

bestnya... bilalah nak sampai sana agaknya...

-Sara- said...

xpee..next time leh pegi lagi..tawaf kat tempat yg tak sempat tu ek..heheh

ratusiput said...

ratu yg jd gerun masa gi batam...smenye ratus2 ribu dia sebut.mmg nampak cam besar duit kita tp bila dikira2 balik...mmg agak mahal jugaklah.makan nasi padang 3 jenis lauk je pun total Rp173,000.rasa mcm tak berbaloi pun ada.teksi bwk round2 dr kol 11 sampai 7 malam 600,000 rupiah.trus esoknya tak jd gi jalan mana trus naik feri blik jb.ble pape kedana jugak kalau dok berhari2 kat situ.tp SPA dia mmg tak boleh dinafikan lg.ratu gi batam just bli FM satu utk umah sndiri dgn telekung kale biru laut semua sulam tangan harga 310,000 rupiah.

ctmarqonah said...

Abesss dh cite jakarta-bandung akak.. seronoknyeeee pegi holidayyyy... Lepas ni ke mana pulak kak???? Heheheheh

wahida said...

aku lagi la, tak dan sgt ronda jakarta...masa byk habis kat bandung...hehe...tapi best kan jakarta bandung...

ieda said...

bila dah balik rasa macam nak gi layie kan dik ;)

mamyharraz said...

sya:mmg nak kena ada jadual kalau tak sana sentap sini sentap mmg tak seswei hehehe ;)

Fieza:insyaallah adanya rezeki nnt ;) Jakarta & Bandung dua2 best! :D

munna: insyaallah ada rezeki nnt ;)

sara: insyaallah kalau ada rezeki mahu lg kesini :)

ratu:batam berlainan rate harga dgn jakarta-bandung kan ratu.. sbb kt jakartabandung lebih murah..kira 50ribu rupiah dah boleh dpt mcm2..sbb tu sy cuma tukar 1k duit rm mcm2 dpt beli..tp kan ratu sy tetap teringin nak sampai kebatam sbb nak rasa spa kt situ..insyaallah :)

teh: hehehh habis sudah citer =P lepas ni harap2 adalah lg percutian utk diri akk ;)

wahida: mmg best kt sana..syurga shopping..ada rezeki mmg nak kesitu lagi :)

kakieda: betul tu.tak jejak malaysia dah pasang niat mahu ke sana lagi :")

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya jalan2....