Wednesday, April 13, 2011

Fraser Hill's percutian Indah :)

Fraser Hill's , 02/04/2011 percutian mamy satu family :)

..suamikan balik bercuti,jd peluang yg ada sebolehnya nak luangkan dgn aktiviti yg indah2 ;) plan nak ke camaron sekali nak booked rmh persekutuan penuh date yg kami nak..search2 last2 pilih Fraser Hill's :) lagipun mamy memang teringin nak bergambar depan jam kt situ ^__^

mamy tau pasal rmh persekutuan ni melalui blog..bila dah tau cepat2 bgtau baba yg tak tau pun wujudnya tempat penginapan murahhhhhh giler nih ;) nak tau rate p google =P apalagi mcm tamaklah nak pegi sana sini situ hakhakhakk tapiiii tak baik tamak T__T pilih hanya satu tempat saja =P sebab masa lebih tu banyak lagi nak diisi dgn aktiviti lain :)

ok,

disebabkan keinginan sendirk mau kesini rentasi jln bengkang bengkok selama 2 jam haku relekkkkk jer T_T .. bertolak dr Damansara Damai lebih kurang jam 12.00tgh sampai sana ngam ngam jam 3.00ptg gate utk naik ke puncak Fraser Hill's open :) so kiralah bape jam haku mabuk dlm kete nak menyampai ke puncak =P lama kan? lepas satu kona satu lagik kona pastu kona kona kona sampai *pitam* hakhakkhak maka sapa yg naik kesini sila siap bersedia k ;)

ok, skrg meh jamu pic2 kt jam bulatan yg diidam2kan ituwww :D

Selamat Dtg ke Fraser Hill's :) cuaca? tak sejuk cam cameron atau genting..tp oklah saujana mata memandang sbb dikelilingi hutan belantara..kabus dtg sekali sekala..tak ada kenderaan lalu lalang...kadang2 rasa cam percutian citer "congkak" pun adaaa serammmmm ;P tp mamy berkata2 dlm hati jelah hehe ^_^
Sunyiiii sgt..takde org lalu lalang jadi kami tiga banak je dok bergambar2 kt sini..nak minta org tolong snap kan pic kami tiga banak pun tak de org okeh! ~ takkan haku nak ketuk pejabat pos depan jam ni soh staff dia snapkan pic kami kan =P jadi tak dapatlah bergambar together2 cara yg ada : haku amik gambar ko ko amik gambar haku =P gitu lahhh ;)

Harraz sikit pun tak heran mamy & baba dok posing2 ~ dia korek2 tanah kt situ lagi best! T_T
mamy bajet kt sini sejuk gilerrr tu yg bawak sarung tangan ^_^ sekali tak sejuk pun =P tp sebabkan dah bawak kenalah pakai...hakhak ada mcm tukang kebun tak? =P
ni yg ai suka baba ni tauuuu sbb tak payah suruh pandai je snap2 pic ai :)))) < senyum banyak2
tu tgh online dgn angah gosip2 berita "hot" =P
ok yg ni memang mamy soh baba snap :) cuaca mendung tp tak hujan selama 2 hari kami dok kt sini.
lama dok lepak depan padang ni..baba suka tgk luas terbentang padang hijau kt sini..ai ok je dok jelah tgk =P tp harraz cepat boring..budak kecik mana tau T_T
Nampak muka tak puas hati harraz? hehe lekkkkk lah =P
haaa sori ek pic mamy tak susun betul2 maklumlah nak cepattt je ;)
td mamy depan jam ni..skrg baba pulak dok situ ai snap pic :)
"baba bila kita nak beli dslr nih?" *tetiba*

pic anak bujang depan jam ;)
nilah rupa bilik kami :) sgt sgt sgt selesa nak dok ramai2 pun boleh k sbb luasssss sgt ;)
ruang tamu ;) banglo ni sgt besar pastu ada pecahan2 bilik jd kemudahan ruang tamu,dapur,beranda,ruang makan di share bersama..tp kalau ikutkan dlm bilik pun dah selesa banyak..tak payah keluar bilik pun tak masalahlah =P

time mamy kt sini tak ramai yg dtg menginap..adalah terserempak 2 family tu pun hanimun agaknya sbb nampak berdua2an je tanpa anak..org hanimun masa ada masa nak guna ruang yg ada dlm banglo ni kannnn maka kami tiga banak jelah dok konker ;)
haaaa tgk tu mcm rmh sendiri dah rupanya =P
tangga ni menghubungkan bilik diatas..bilik kami kt ruang bwh :)
lawa kannn tangga nih..
beranda :)
kalau rasa nak dok minum2 kopi sambil tgk hutan kt luar =P berani? mamy tak berani!..tak pasal2 haku terbayangkan pengasas Fraser Hill's dtg dgn keldai dia mintak nak minum kopi dgn haku =P

tau tak sejarah Fraser Hill's nih? sapa tau agak serammmm disitu okeh ^_^... mamy yg dah tau memanglah suka imaginasi mcm2 tak masuk dek akal hak hakkk baba bengang je dgn haku yg penakut nak matik nih =P welllll nak buat camner ai memang penakut T_T
ni ruang makan.. banyak meja jadi boleh pilih ko nak dok mana2 suka ;)
dapur yg lengkap..semua ada..microwave pun ada kewllll tak? hehe

ikutkan mamy nak sumbat semua pic je kt sini tapi loading2 slowwww nak mamp! maka kenalah ada episod2 sikit kot ;) nnt2 mamy citer lagi pasal fraser hills nih..takpun letak2 pic je ke...tgklah camner nnt ;)


ok jgn seram2..sbb pic akhir ni mengingatkan kita citer "hantu kak limah balik rumah" ;)
*scroll*














ngeh ngeh ada mcm kak limah tak?

ok nnt kita borak lagi k ;)
tataaaa! ~

9 comments:

syariza09 said...

puas dpt tgk smua picas ni. nk samapai puncak kena mabuk2 dulu ekk..adoyai..tu yg lemah ni.

pasal sejarah fraser tu x nak la amik tau, kang nanti takut pula nk ke sana =)

mamyharraz said...

sya, baki pic ada lg nnt mamy boh lagik ;) hee

sejarah tu takde apa sgt..mamy je over lebih =P

ieda said...

waa bestnya dik tmpt nie .. menarik , bilik dia pun cantik .. :)

ermm haa Fraser Hilss nie akak x pernah sampai lagi .. kena gi nie :)

mamyharraz said...

kakida ~ must go! akk ada dslr kan? mesti cantik2 pic disnap kt sana ;)

Softtouch [Hanim] said...

sy lama betul xp FH tu kak...cntiknya tumah persekutuan tu yer...

bestnya akak jln2...

mamyharraz said...

hai hanim, ow awk dah penah sampai sini ya :)

rmh tu mmg cantikkkk sgt2..

cikmOt said...

mamy...ni kat umah persekutuan ke...cam kenal jek dengan umah ni...hehehe

~izan~ said...

tak pernah g sini hehe... best la kak takde org sgt,nak bergambar mcm mana rupa bentuk pun tak segan sgt hehehe....

seronok kan cuti2 macam ni bila org jauh balik.. izan spt spend 3hari je huhu...

mamyharraz said...

cikmot,

betul.ni kt rmh persekutuan ;)

izan,

best tu mmg tp sikit seramlah izan...sunyi sepiii je..

peluang yg ada dgn suami akk kaut seboleh mungkin..3 minggu akk dpt pun mcm 3 hari je rasa ...