Monday, October 1, 2012

Labuan August - 2012

Cuti raya kelmarin betul-betul enjoy sbb sebulan bercuti! amik ko merasalah aku gaji kena potong sbb amik cuti tanpa gaji hehe..tak kiralah kena potong gaji asal dapat lulus cuti itu dah cukup ;)

Selama cuti sebulan aku kejap kat Kota Kinabalu dan selebihnya kami se family berada di Labuan rmh my sis in law..selain duduk lepak-lepak,golek-golek dengan bahagianya sbb tak payah g keje..aktiviti lain ialah berjalan-jalan..makan-makan :)

Dah datang labuan kenalah try apa yg tak dpt buat di Semenanjung...kalau ada pun kt sini (Semenanjung)  masih tak sama yg ada di sana (Labuan)  ;)

LOBSTERS

Makan Lobsters!!! yeahh kalau ke Sabah pastikan makan Lobster tauuuu kt KL ni mahal ;) ni Kak Julie&mama belanja alahaiiii comel sgt tauuuu sudi belanja :") tq kakak...tq mama :)

Jenuh aku tanya berapa harga sekor Lobster nih...kemain rapat mulut dorang tak nak bgtau hehe dah lah org belanja sibok pulak tanya harga hehe saja nak tau...at last dpt jugak tau sekor Lobster nih RM90+ tp besar yg amattt lah...kakak order Lobster cheese mmg lazat berkrimmm sgt :D

 Rezeki dikongsi bersama :)
..ni kira menu makan ptg hehe haihhhh terbayang-bayang keenakkan lobsters nih...manis kenyal...haaa gitulah rasanya ;)


PULAU LABUAN COFEE HOUSE

 Fel & aku
Kali ni Felicia belanja kami makan...TQ adik iparku sayang :)
malam dtg kesini kemain hujang lebat...punyalah kelam kabut mana nak lindung ank dr kena hujan...dgn nak cover takut terlentang hehe tp semua tu sweet moment :)
Family kak Julie pun joint sama dan mama juga semestinya :)


 Harraz mcm biasalah nak makan tomyam ;)

 Baba makan lamb - sedap..

lain kali boleh datang sini lagi sbb makanan semua sedap-sedap...harga pun ok ok lah.. ;)


MAWILLA
 Family's Kak Julie pula belanja makan kt restoran Mawilla , area bandar Labuan :)
Bekas anak murid duduk sebelah cikgunya ;)
Masa baba belajar kt Vokasional suami kak Julie ni cikgu baba - sebab tu sampai skrg dok tersasul panggil cikgu kt abg paul hehe...sampai skrg abg Paul masih mengajar kt Vokasional Labuan.

 Menu malam tu sgtlah mabeles ;) lagi2 soup pembuka selera tu aihhhh yamiiiiii sgt :)

Dah kenyang baru berdaya nak bergambar hehe...next time balik labuan nak dtg sini lglah..view kt sini cantik sbb restoran ni tepi laut..boleh nampak kapal-kapal berlabuh...tambah dgn bunyi deru ombak owsem sgt!
ank bujang apit kakak sepupu yg dia manja sgt- kakak Dorren & kakak Grace :)
kemain ko cium anak dara org ye anak hehe...dgn Grace dia rapat sbb rindu kt cikngah kot...lg pun karektor Garce mcm cikngah tu yg dia suka mengendeng kt Grace hehe..

Makan malam yg indah - tak mungkin sy lupakan- malah makin rindu bila teringatkan kamu semua ~

kalau ke labuan Mawilla salah satu tempat wajib utk dtg ;)

mother in law & me
:)
Kami berlatar belakangkan lautan - cahaya dr jauh tu dr kapal yg berlabuh..

Pulau labuan ni kecik je..jd kalau niat nak shopping sini bukan tempat yg sesuai sbb harga barangan kt sini berganda mahalnya...semua berganda..roti gardenia yg kecik tu di Semenanjung baru RM0.70 kt labuan RM1.70! ini contoh ~

Tapi kalau niat nak lapangkan fikiran jalan-jalan ke Pulau atau di pantai Labuan memang tempatnya! suasana di kelilingi lautan luas sangat-sangat indah!

Apalagi jom ke Labuan ;)

happy read ;)

16 comments:

AiNuN FaUzI said...

Seronoknyeee.. Meriah sungguh makanan di situ... Lobster die gile besar!!! Mesti akak rindu gile2 bila tengok moment2 dlm gambar tu kan??

mamyharraz said...

ainun: ya.rinduu.rindu sangat-sangat..

ros_reeza said...

wah..seronoknya jalan2 kat sana ye.. Ros tak penah pun makan lobster tu.. hihihi

Kakcik Nur said...

Seronoknya bila semua ahali keluarga 'sekepala'. :)

Rasp said...

tak pernah lagi ke labuan...
tingin gak nak gi sana one day nanti....
terkecur tgk lobster tu sis....
i nie lak pencinta udang....
yummmmmmyyyylicious ok :)

:: Mrs.Eady :: said...

rindu kat LABUAN!!!!!


err..tiap kali balik abah mesti belanja kat mawilla tu..heehehee..

norhidana said...

perkhhh bestnyer.... asik dibelanja je yek kt sana, rezeki balik sana ek... agak2 balik semenanjung berat naik tak heheheh....

♥ Wina ♥ said...

seronoknyee!

seafood kat sabah/labuan mmg meriah kan? ;-)

Bazilah (^0^) said...

bestnye cuti sebulan..kak, lobster tuh sgt best!

♥cikmOt♥ said...

lama dah tak p labuan...
kalu ke sana ujana kewangan la yang glamer kan...
dah tu tu jelah mall yang ada...

teringin nak makan ketammmmmmmmmm

Fieza79 said...

best nya labuan...gaji tak gaji..yg pnting hepy je ya..

Cho Zila said...

tolong nak lobstertu.. bestnye mamyharraz... nampak macam banyak lak tempat untuk dikunjungi kat labuanni.. alahai tak penah sampai lagi..

Rosidah Binti Muhamad said...

Wah..dpt mkn lobster..
Lg satu lamanya cuti..

Mrs. Norrie said...

wah...sedapnya lobsterrrrrrrr itu...mau sgt nih bah

rina mazlan said...

Nampak sedapkan lobster tu. Salam kenal... :P

Riri Yoorin said...

mamy mabeles nyeee lobster tu