Tuesday, February 7, 2012

Bandung - Day 3

Day 3 - Bandung ke Jakarta ;)

  • Bfast at hotel & check out
  • Tiba Bandar Jakarta
  • Tanah Abang (Shopping)
  • Lunch
  • Mangga Dua (Shopping)
  • Check-in The Boutique Hotel Jakarta
  • Makan malam

 Sebelum tinggalkan Bandar Bandung kita breakfast dulu pasni perjalanan ke Bandar Jakarta ambil masa dalam 3 jam ;)
Time ni masing2 dah berpecah~ kakal ikut atok,suami cikngah,acu sumer memasing ambil angin kt luar ;)
 Nampak bebayang 2 org tu ? hehe ni mamy amik pic dr kaunter breakfast kt lobby :)
 Tq sekali lagi kt Angga sbb bagi servis yg cukup tip top utk my family ;) tq juga utk Pak Mono atas kerjasama yg baik :)
 Serius sedih utk tinggalkan Bandar Bandung ~ Syurga shopping!

Mak&kakal kt ruang luar Cemerlang Hotel :)

Salah sorang mesti takde sbb bergilir snap pic ~ Love this moment!! so much!
 Okey ini lengkap sbb ada yg sudi amikkan pic kami sekerluarga :) tp tgklah anak bujang mamy tuuu  saja je dia buat2 menguap ~sabar jelaaaa ;)

Bye-bye Bandung :)

Jakarta
 Jejak je bumi Jakarta terus ambik lunch ;) lauk kali ni boleh tahan sedap ~

utk info bg yg was-was status halal jgn risau ya kalau ko holiday dan amik pakej halal tourist akan pastikan mkn minum kita terjaga dari sampai hinggalah balik ;) kecuali di hotel tu pandai2lah ya..agak2 tak boleh mkn jgnlah ko mkn senang kan ;) trip kami kali ni mmglah yg terbaik! sbb tiada istilah cincai..kami semua di layan sebaik mungkin dan buatkan kami terharu dan ingin kembali lagi :)

 Dalam Restoran ;)
 Makan kt Selera Jumbo dekat2 kawasan Tanah Abang ;)

 Sekali terjumpa pulak peserta raja lawak kt sini hehe mamy tak ikut citer tu jd terpelik-pelik siapakah gerangan tuan punya badan ini.. makanya depa ajak bergambar ai on jew :")
Depa bercuti 2 bas family! dari Singapore :)

Tanah Abang

Shopping time ;) nak bandingkan best lagi pasar baru kt Bandung sbb sana lebih murah~ tp terpulanglah kesukaan memasing yg mana lebih terbaik ;) dan mamy pilih pasar baru ter bestlah ;)

Pic kt Tanah Abang mmg takde sbb memasing mcm dah tak kuasa pandang kamera sbbnya ngabiskan rupiah lebih penting =P

Mangga Dua
 Ok,dtg Jakarta jgn ko buat-buat terlupa singgah sini k ;) rugiiiii kalau tak jengah dan leburkan rupiah sbb murah giler terutama kasut ,sandal henbeg?jgn ckplah murahhhhhh ;) well sesapa yg jenis original branded tu tak dptlah nak tolong tihehehe sbb sini brand yg ada tu fake sumernya ;) tp tak salah utk beli dan pakai lawa apa ;)
 Sayang mamy ni lepas nangis nak dukung...mamy tak daya ank oiii~masa ni terus teringat kt suami yg jauh dimata dekat di hati =P kalau ada suami mesti haku lagiii ligat bershopping dan habiskan segala rupiah ke rm ke janji shopping! hehe

Tq acu belanja ank along baskin robin :) kakal mkn sesuap yg belen tu haku yg telan :") huhuuuuu

Check-in The Boutique Hotel Jakarta

 Selesai shopping dah nak senja baru check-in hotel ;)

Sepatutnya lepas lunch td dah boleh check-in tp majoriti tak moh check-in sbb mahu shopping! sbbnya kalau dah check-in malas nak keluar tu yg balun round shopping mall dulu baru check-in ;)
 Ambik bilik yg boleh tembus antara satu sama lain ~ senang tak lah aku lenguh nak bgn bukak pintu sbb depa kejap2 nak masuk bilik mak =P tepi bagasi tu pintu yg dah terbuka utk kebilik sebelah :)
 Ok,puas hati hotel ni cantiklah sgt :)

Bandar jakarta :)

Makan Malam
 Kesayangan dunia akhirat :)
 Kesayangan saya :)

At lobby tgg masa utk makan malam ~
 semua pakai maju made in Jakarta & Bandung :D

Pic mkn malam takde sbb memasing kekenyangan dan tak kuasa nak bergambar =P yg penting masa kt restoran tu kami last shopping kaw-kaw thirt Jakarta dgn harga yg murah ;)

Tips sikit : kalau ada penjual yg tgg kt luar restoran kita tgh mkn tu apa salahnya beli kt depa sbb kekadang brg2 yg depa jual kita tak jumpa kt mall contoh fm dgn keychain lainlah kalau ko ada masa yg banyak nak servey dan cari brg tu semua itu lain citer ;)


habis mkn malam terus balik hotel ;) mak,ayah,kakal dok kt room sbb kami semua mahu panjangkan langkah ke Hard Rock Jakarta ;)

Hard Rock Jakarta
 jangan salah faham bukan mahu berjoget ke hard rock nih =P motifnya :  temankan cikngah,suaminya dan acu beli belah kt hard rock nih ;) ai follow je :)
 Nak ke Hard Rock nih jauh jugak dari hotel yg kami duduk nak kesini kami amik cab ;) saja tak moh susahkan pak mono sbb tu amik cab :)

Baru dinner tp perut tak pernah puas hati! tetap nak mkn lagi =P singgah J.Co tapau donut yg gebu utk ank bujang dan diri sendiri :)

 Pilih perisa cokelat ;) nyumsssss

 ni dalam toilet sbbkan lawa saja snap :")

 lagi sekali ;) hehe sbb kiut sgt kaler toilet dgn baju haku T___T haha
 Bergambar sana sini dan terus pulang hotel utk kemas baju ;)

 Enjoy sgt sambil santai mlm dan minum coffee stabak  mkn pulak J.CO nice sgt :)
 @Hotel :) cantik sgt deko dlm hotel nih dan suka sgt lambang hotel tu ;)
 Yeahhhh :")

Balik hotel ank bujang dah tido kemas-kemas apa yg patut esok mahu pulang ke Malaysia sudah :)


happy read ;)

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

jalan sakan ooooo!! :D

ieda said...

mangga dua dan tanah abang tuu masa akak 1st day ke sana dah lewat petang .. mencik huhuh

2nd day baru dpt gi lepas zuhur baru puas .. x sedar kuar2 dah malam ekek , mereka awal sejam dari kita kan ;)

ctmarqonah said...

Sukee bace trip akak ni.. Sebab rase mcm jln2 sekali ngan akak je...

p/s: Like ur style la akak!!! Stylo habes laaaa....

Mama Gee said...

huii tahun bilalah leh pi ni...duit tabung asek kena korek jek...kalo pi bandung tak supping apa barang kan? isk3

-Sara- said...

aah cntikla toilet tu..klo sara pon tgk cntik cmtu posing jela..haha

syariza09 said...

dh berkali2 masuk sini & try nk komen, tp x lepas2 coz pakai hp..ada jer problem masa nk komen tu. ari ni tgk pakai pc, senang sikit nk komen.


mmg teruja tgk xtiviti mammy..pelawak tu x kenal juga, tp muka dia iras ngan sudin...toilet pink tu mmg gojes

mamyharraz said...

mrseady: reward utk diri masing2 ;)

kakieda:timing dorang kadang buat kita pening kan =P

teh: akk saja malas pecah2 part sbb nnt kalau rindu boleh buka dan baca semula :) tq sudi baca

mamagee:kalau tak shopping tak lengkap percutian ni ;)

sara: cantik kan. sbb tu akk kagum hehe

sya:tq singgah sini dan tinggalkan komen ini dah cukup buat sy hepi :))

ratusiput said...

stylo.ooo itu pelakon singapore.anak s samsudin.restoran tu cantiklah...meriah nampak...takpe pasni leh kumpul duit gi lg ye :)