Sunday, September 30, 2012

Kinabalu Park dan Ladang tenusu,Mesilau Kundasang

23/8/12

  •  Check-out
  • Breakfast kat pekan Ranau
  • Farm cow 
  • Kinabalu Park
  • Pekan Tamparuli
  • Rumah terbalik kt Tamparuli
  • Check-in Town-Inn
Breakfast
 Berlatak belakang gunung Kinabalu ;)

Awal pagi dah siap-siap check-out , ambik breafast kt Pekan Ranau..kt sini banyak pilihan ada kedai mamak,melayu jd senang nak buat pilihan mana satu~ kami mcm biasalah geng makan dgn family kakWinnie..family yg lain pilih kedai berasingan ;)


Beli sayur
 Dah kenyang...kita pit stop kt gerai-gerai jual sayur - kalau terus balik rmh bolehlah borong sayur2 segar nih..mcm kami turun je dr Ranau ni masih stay-in kt hotel KK jadi mmg tak belilah sayur ni semua...yg aku pegang tu cuma eksyen je lebih ;) tp mama ada beli utk bg ank buah dia yg duduk kt Penampang.

Tinggi tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi lagi sayang sama kamu
biru biru hujung kinabalu tengok dari jauh
hati saya rindu...

Kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur bulih pilih pilih
apa guna pergi luar negeri naik kinabalu
hati saya rindu....





Gittewww ..tu bukan aku bermadah..tp lirik lagu 'sayang Kinabalu' ;) mcmmana lirik tu begitulah hati aku mennaggung rindu mahu lagi ke Sabah! ;)


Tenusu Desa - Farm cow

Tempat ni mmg di rekemen datang sbb view sgtlah owsem!! waktu kami dtg awal sgt jadi lembu masih dalam kandang...jd tak dapatlah bergambar berlatar belakang lembu mcm kt new zealand tuuu hehe

Tiket utk masuk sini = RM3.00 dewasa
kanak-kanak free.


 yang ni pun sayammmmm (read:sayang) hehe sbb baik hati bawa saye jalan-jalan,makan-makan :)

 Yg baju belang jelir lidah tu lagiiiiiii sayang sbb sepanjang percutian ni dia mood under control..tak meragam...kesihatan pun baik..syukur Alhamdulillah :)

 Family kecil saya :)

 mak mertua dan adik beradik ipar saya :)

sayang mereka sepenuh hati.
untung diri ini kerana disayangi mereka semua .terima kasih Allah :) rasa bahagia bila disamping mereka..perasaan indah ni hanya Allah yg tahu bagaimana aku rasakan...TQ Allah :)
 Family's 

Timpohon Kinabalu Park

Untuk masuk kesini Tiket utk dewasa - RM3.00per hour
Senior Citizen / Below 18 years old - RM1.00 per hour
 Teruskan perjalanan ke Kinabalu park , Timpohon utk menikmati view gunung dgn lebih dekat! Subhanallah gunung Kinabalu seolah-olah dunia kayangan bila diselaputi awan putih! sungguh....itulah yg aku nampak. INDAH satu gambaran perkataan yg tepat!

 Dimana-mana sahaja bergambar hehe ;)
 Dah puas pandang view gunung sambil bergambar - teruskan perjalanan kali ni singgah sekali lagi kt Pekan Tamparuli beli sesuatu yg dah aim ;) singgah jugak kt rumah terbalik...utk info masuk rmh terbalik Sabah RM10.00 utk seorg! mahal?murah? tak taulah aku...sbb kami tak masuk pun ..singgah kejap...diorg suruh aku masuk tp fikirkan balik semata nak bergambar aku+suami+ank dah spend RM30 baik aku beli pelekat peti ais! hehe utk hilangkan rasa ralat bergambarlah sekeping dua kt depan pintu masuk =p

Aktiviti kt KK banyak lagi nak buat tu sebab aku tak kisah tak masuk rumah terbalik tu hehe

Okey,secara rasminya berakhirlah coretan percutian family's in law utk tahun 2012 ni,harap dimasa akan datang akan ada lagi percutian indah sebegini .I Love my Family's In Law so much!


happy read ;)

17 comments:

AiNuN FaUzI said...

Seronoknya berjalan... Sayur2 tu semuanya menggiurkan... Gigih la nk Google Rumah Terbalik tu kak.. Mcm menarik je.. Bentuk dia memang terbalik ea??

mamyharraz said...

ainun: teh ku sayang iya rmh terbalik tu mmg semua benda dalam keadaan terbalik-segala-galanya termasuk parking,kereta semua terbalik.

Lyaa Suriany said...

kite dah lama nk p kk.
tp selalu xde masa yg sesuaiii

Riri Yoorin said...

seronok ye mamy dpt jalan p KK.. suweettt :)

inazamri said...

lama tak gi KK.teringant gi Kinabalu Park tapi farm cow tu tak pi pun.mcm best je tempat tu.

Rasp said...

sukalah sis tgk gambar yg kat ladang farm cow tu...
cam kat oversea kan...
KK adalah sangat best....
akak gi selagi jer...
tapi memang jatuh cinta pandang pertama lah kat KK tu....

Kesuma Angsana said...

bestnyer apaligi kalu dp family in law yg sporting & baik mcm ni!

Kakcik Nur said...

Rumah terbalik tu kakcik belum pernah sampai lagi...

Qhaifa Nur said...

menarik juga sini....
rumah terbalik uniknya tapi mahal......

-Sara- said...

cantiknya view ctu kak :)

♥cikmOt♥ said...

huwaaaaaaaaaaaaaa...bila nak p KK ni...sobs...

syariza09 said...

oooo naper x kejutkan lembu2 tu...hehehe

mahalnya nk masuk area rumah terbalik, x dpt la mammy bergambar kt situ yer,

fiza said...

Bestnya. View pon cantik.

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa..rugi tak dpt pegi semua tempat nih..sobsobsob..lagi rugi tak dpt jumpe u hari tu..(ehh ungkit lagi tuh..kekekeke...)

♥ Wina ♥ said...

hari tu nyaris² pegi sabah tapi change plan to bangkok uhuhu..

nak pegi sabah bah!

Nai @ TPJ said...

Salam. Tak sabar nak pegi KK jugak.. Best nyer..

Softtouch [Hanim] said...

seronoknya sy tgk family in law akak....syg mnyayang antara satu sama lain ....untung akak....

Suka tgk akak sefamily...sweet Sgt...romantik....dejavu dikinabalu gitu.....