Thursday, October 11, 2012

Genting Highland 2012

Percutian singkat yg sangat-sangat happening! .. kebiasaannya kalau family dari Sabah turun Semenanjung Genting Highland adalah tempat wajib berkunjung , faktor utama dekat.

Masuk tol Gombak - bayar RM5 - tak sampai 1/2 jam dah sampai puncak Gohtong Jaya .. kami pilih nak naik skyway , jadi park kereta kt Gohtong Jaya {berhampiran stesyen bas}. Utk parking kereta adalah FREE!

Masuk je dalam skyway ada jurufoto baik hati snapkan ko pic ..aku pantang org sua nak snap lajuuuu je senyum :") ini bisnes okey 1 keping pic nih RM40 !! tepuk dada tanya selera mahu atau tidak..depa tak paksa pun ;)

walau ada kamera hensem cikngah pic mahal nak mampus tu tetap kami beli =P saja sbb lawa dah siap frame pulak tu ~ pejam mata jelah bayar .

Kami ber enam je ke Genting .. maknanya ai solo tanpa suami dan anak ;) dan utk satu skyway ni boleh muat 7 org! ohh my seramsss okey nak naik benda alah nih..tp takpe belasah je naik ;)


Tiket utk 2 way cable car - RM12 utk umur dari umur 5 tahun keatas ~ valid tiket skyway ni 3 hari dari masa beli.
bersama adik ipar dan kakak ipar tersayang *love*

duduk dalam benda alah ni mmg aku tak bergerak sbb gayat! bila cikngah suruh senyum kemain meleret huhu - happy sgt bila kakak dgn Fel happy :)

Sepanjang perjlanan tu bolehlah nikmati tengok pemandangan hutan bakau sambil nikmati udara nyaman :) sejukkkk nyaman sesekali kabus dtg ohhhh bestttnya ~

alexian 
anak Felicia :)

me & mother in law :)
Bukan aku je gayat tp mak mertua pun sama tp tetap menten comel dia kan.. hehe
cikngah
dia marah aku snap pic dia half tak nampak kepala huhu sorry cikngah ai is gayat T__T jd mana sempat je haku snap laju-laju
macammanalah depa buat benda alah ni kan..boleh pulak tu menampung berat manusia huhu
ok dah sampai puncak genting ;)
nunnn sayup dari bawah naik keatas~
perjalanan skyway naik ke puncak dalam 15 minit.

yeay we are here! Genting Highland!
:)
candid :")
sampai je bau semerbak famos amos dapppnya
family photo :)
cikngah snap..time ni udara kt sini nyamannn sgt..sesekali kabus dtg mmg sejuk!
sayang semua :)

satu-satunya adik perempuan saya :)
dialah kawan baik - kawan gaduh - kawan susah dan senang..
Masuk je area game ni boleh beli kad top-up ikut suka sama ada nak isi RM30 ke RM50 ke..ikut suka kad tu berfungsi masa ko nak main segala game's dalam area ni termasuk game yg my family bergambar di atas ;)
valid kad ni boleh guna sampai setahun! tp nak guna kad ni pastikan ada amaun dlm tu ya ;)
kalau tak paham aku terangkan ko naik je genting nnt tahulah nak guna camana kad tuh ;P

sekarang kita bergerak pula kt Indoor game!!
wehoOooO
dalam first world hotel.
waktu ni lengang - tak ramai manusia sbb masih awal pagi ;)
Puaslah kami belasah semua game tanpa beratur ;)

INFO PAKEJ  < boleh klik kalau nak tau harga tiket atau berkenaan pakej

Love u kakak *flying kiss*
waktu ni kami tgh tunggu Fel bawa mama naik permainan yg cool - yg round merayap slow kt atas tu hehe .. kami tak naik sbb nak main game lain ;P
mentanglah ank aku tak bawak kemain lagi tau semua benda try n error huhu
*happy* sesekali kannnn bukan selalu
:)
roller coaster ;)
sebelum nyawa ko terawang-awang baik ko senyum je kt bangla yg amik pic nih =P
konon mcm malas nak layan sbb kang tgk pic lawa mesti nak beli .. tp dah siap pic dia tunjuk ehh comel pulak pic nih huhu ok, beli je lahhh RM50 utk 2 keping T__T

19 darjah celcius ;)
sejukkkk
antara jam kt atas tu - ada salah satu negara yg bakal aku dgn cikngah nak pegi next year :D

Felicia
adik ipar yg manja sgt dgn kak yati - adik bongsu suami :)

Love!!

Love!
cikngah dan mama :)
mama yg sangat-sangat sporting dalam usia 60 tahun masih cergas - Alhamdulillah.
Shopping ;)
kat Genting ni makanan je mahal tp harga utk baju2 sama je kat KL jadi jom kitew shopping.

selamat tinggal Genting~

Semua pun enjoy trip kali ni..terasa nak ulang dtg kesini lagi .. kali ni mamy bawa Harraz pulak okey ;)
Happy tengok my family In law enjoy..turun je dari genting bergegas shopping kt jaya Jusco pula .. gitulah kan sbb singkat sgt masa yg ada.. tapi tak apa lah berkejar-kejar masa tu yg best ;) 

Masa 4 hari my family in law dtg sempat bawa kesemua tempat yg di wish kan..Alhamdulillah.Happy sangat bila dapat luang masa dgn mereka semua.. terima kasih juga pada mak , ayah dan adik-adik sbb bg layanan terbaik utk family in law along :)  - Love u all so much!


happy read ;)

27 comments:

♥cikmOt♥ said...

memang solo abis ni...tak nampak pun kelibat kakal...hehehe

norhidana said...

seronoknyer... dana ni bile lah nk sampai sana tuh... mcm ngeri je naik skyway tuh...perkh ngeri2 tp bile dh sampai kejap gile heheh

mamyharraz said...

cikmot:hari tu ai mmg solo habis hehe

norhidana : tu lah tak jauh mana genting nih..tp nak menyampai kesini mmg payah.samalah sy pun sama.

Kakcik Nur said...

Naik skyway genting ni kurang sikit gayatnya berbanding dengan yang di langkawi nunnn... :)

Bazilah (^0^) said...

best best. dulu 1st time pegi ngan hubby ngan family abg ipar. nnti bile baby dah besar sket, leh bwk baby plak hehe

Rasp said...

dah lama tak naik skyway nie...
gi genting bila bukan musim cuti sekolah memang best sis...
kuranglah skit umat tu...
so leh enjoy kan...

Mia Kassim said...

Salam singgah dan follow.....

Fieza79 said...

best nya..ni yg hati melonjak2 nk pi lagi ni..firas blum smpai sna..hritu firas smpat dok dlm perot masa ke sana haha...

happening habis nmpk nya tu...

wahida said...

kenapa suami dan anak tak ikut?

mamyharraz said...

kakcik: yg langkawi mmg lagi mencabar dan super gayat! :)

bazilah: betul tu mesti lebih happening.

rasp: heven sis..sbb umat tak ramai sbb pegi weekday :)

mia: tq dear :)

fieza: mesti firas suka dia pun dah besar skrg ni bolehlah bwk main games yg ada kt situ nnt :)

wahida: ank - mak tolong jagakan
suami- kursus

♥ Wina ♥ said...

seronoknyeee! saya & suami mmg x pernah jemu pegi Genting..x main games pun xpe, saje amik angin sejuk :-)

Qhaifa Nur said...

seronok nak skyway..mula2 naik takut sangat sekarang ok dah...
bole tgk permandangn bawah yg sangat cantik juga....
nampak semuanya hepi....

Kesuma Angsana said...

cukup seronok yer, lama jugak tk pi sini ! hehe

Ros said...

Assalamualaikum mamyharraz,

Amboi bestnya pi makan angin he.he...kalau Kak Ros memang pengsan naik skyway nih gayat...fobia sangat2..eeee seram ja kak Ros tengok..

mamyharraz said...

wina: setuju.genting mmg salah satu tempat yg tak pernah jemu nak kunjungi :)

qaifa: nampak pemandangan indah terus hilang gayat :)

K.A : dekat tp jarang nak boleh dtg..sy pun sama.

ros: waalaikummussalam.
sy pun gayat jugak tp seronok hehe

maszmadi said...

wah best la pi sana time x ramai orang kan, bleh jerk main sume mainan tanpa beratur panjang..... len kali nak pi kena pi pepagi la ni yerk?...

Tihara said...

best nye genting, nk masuk dalam list nanti :)

mamyharraz said...

maszmadi: ye lah kot..sbb pagi tak ramai yg bangun lagi ;)

Tihara: mmg best nnt sy nak bawa ank pulak kesini :)

atuk said...

Assalamualaikum Mamy

seronok nyer mamy

Nieyl said...

wah!best nyerrrr....

mamyharraz said...

atuk: waalaikummussalam.

alhamdulillah seronok.

nieyl: sgt sgt best ;)

ieda said...

seronoknyaa dikk pergi ramai2 macam nie .. ladiesss semua ! sukeee ;))
aah akak dah lama x naik skylift tuu .. ada rasanya kalau naik gayat ! aduhh tapi dpt rasa keseronokannyeee ;))

dikk MIL adik memang manisss .. dia jenis humble kan .. alhamdulillah adik selesa dengan mereka .. walau berlainan agama .. ikatan kasih sayang tuu x pernah membezakan kan ;) semoga berkekalan macam nie .. suke tgk happy moments uolss tau !

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

kemain best jenjalan...tak penah naik skyway kat genting ni nak try jugak nanti.....

ariana said...

bestnya..Genting mmg antara tmpt yg akak sula pg..sbb nyaman..almaklumlh akak mudsh sgt migrain kalau kat tmpat panas2. .tp kena sedia kan baju tebal lah plk kan..tumpang seronok tgk sume happy. .

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah g genting beshnyerrrrr

nur said...

beznya!!!heee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

ellynadyra said...

huhuhu jelesnyaaaaaaa bilamana dpt enjoy ngan family yg tersayang