Tuesday, January 31, 2012

Bandung - Day 2

 Bandung - Day 2


  • Breakfast at Hotel
  • Tangkuban Perahu
  • Makan tghhari 
  • Rumah Mode
  • Toko Tiga
  • Makan malam
Breakfast
Tips : kalau holiday baiklah amik pakej bagi yg dtg dgn family..sebabnya kalau dah berjadual semua kena on time jadi taklah liat nak bangun ke apa ke~ yelah kang kalau asyik mengingatkan je sesama sendiri ada yg sentap! kalau dah ada jadual memasing akan on time ikut jadual aktiviti ;) masa itu kan emas :)

Kalau  bebas tanpa jadual percayalah masa terbuang mcmtu jer~ kang yg ni letih yg tu tak ready lagi uhhh banyak alasan last-last masa terbuang~ bila dah berjadual walaupun kita terkejar-kejar puas hati! sbb semua tempat kita merasa pegi ;)

Ikut pengalaman Bandung lebih selesa berbanding Medan ;) ini hanya pendapat :D

snap dari atas ;) cantik je nampak station bfast ni dari bilik ;) nampak tak atok,nenek dan cucu tuuuuu ;) hehe

Ayah kami yg berjadual =P jangan ko main-main dgn dia siaplah kena sound setepek! haha ambik makanan mesti kena habiskan! jgnlah ada tertinggal sekeping roti siaplahhh haha maka itu haku takut nak dok semeja dgn ayah kahkahkah sbb ai kan pentamak..pastu tak habis mkn T___T

jadinya kami semua lagi takut ayah spot check kt meja dah habis belum mknan tu sumer hehehe ( kiut) =P


Ni lah tempat kami duduk selama dua hari di Bandung ;) hotel ni sebelahan dgn Hilton kalau rasa terlebih duit boleh check-in situw =P
Pakai Jaket Hitam tu tour guide kami yg silangkan tangan tu Angga :)
yg lagi sorang tu pak Mono :)

Angga bawak kami hari pertama je..3 hari berikutnya Pak Mono yg guide kami ;) tak kiralah siapa yg bawak yg penting pakej yg di sediakan Angga sgt kami puas hati :) Insyaallah ada rezeki boleh kita kerjasama lagi ya Angga :) ya Pak Mono :)
Jantung hati mamy :) pakai selipar comel atok belanja masa kt Grande mlm tadik ;)

TANGKUBAN PERAHU
Akhirnya sampai juga tempat yg di highlight kalau ke Bandung ;) sini kalau tak datang tak lengkaplah percutian ;) kawasan gunung berapi tapi suhu sejukkkkk yg hamat! nasib bwk bekal sarung tangan :") hehe mmg lah penyelamat ;)

Kat sini phografer mmg ramai ko akan jadi mcm artis sbb kamera snap sana sini..tapi AWAS ye bukan free.. sekeping gambar depa cas RP50,000 nilai RM18 begitu ;) tapi kalau tak nak boleh tolak dgn cara baik ;) jgnlah stress2 sbb mereka pun cari rezeki dgn cara mcmtu :) 

mamy&family beli jugaklah berkeping-keping walau kami ada kamera sendiri :) utk kenangan ;)
Angin sgttttlah kuat! sampai nak bukak mata pun tak daya~ kakal asyik nak masuk dalam baju! bole? *pitam* mak kau cukup punya ayu ko nak masukkan kepala dlm baju? *pitam* *pitam*

last-last masukkan kepala dalam baju nenek :") hehe nampak pic tu dia selak nak masuk dlm baju huhuhuu
Angin mcm ribut! sekali dia dtg ko boleh tercampak masuk dlm kawah berapi tu ~ jadi,sebab tu lah gaya asyiklah pegang telinga sbb tak bg shawl tu bertebaran ke udara =P

Lepas je bergambar ramai-ramai kami berpecah~ mak,ayah,kakak,acu (satu group) mamy,cikngah dn suami (satu group)

sbb tak ikut group mak depa nak shopping tak nak bergambar~

cikngah&suami nak bergambar jadi baik mamy ikut depa berdua =P
Gaya New Boys ;) ahahaha gaya ni yg tukang snap yg suruh =P kami onnn jew :")

Kawasan sini tersangatlah cantik! Indah sgt ciptaan Allah s.w.t :)
Masa bergambar ramai2 kat kawah ayah hilang ntah kemana...ni amik dari iphone adik lelaki mamy..masa ni kami dah berpecah group...
Dtg sini amik pic kat sini tau ;) wajib! tihehehe

Kami bertiga je...sbb yg lain2 dah hilang ntah kemana~ selamber je haku dok berposing-posing tanpa anak kan? huhuuu dah selesai posing baru terperasan "Ya Allah kesian anak aku" baru hegeh-hegeh cari mana kakal =P heheh boleh? suami tau aku mcm ni siaplah kena sound T____T

Taraaaaaa kakal in the van! hehe dia sorokkan diri dalam van sbb kat luar sejuk beku ;) rupanya kakal dok dgn Pak Mono dan atok dalam van nih~ nenek dgn acu dok bershopping kt kedai bwah nun ;)

 Ok,teruskan perjalanan ;)

Ni gaya mahu pipes =P turun je dari gunung memasing tak tahan mahu terkucil..dahlah jem! Pak Mono bgtau mana boleh sebarang tumpang pipes makanya kami yg byk idea nih cadangkan buat2 beli brg pastu mintak tumpang pipes :") hehe

 Stop kat kedai yg jual jagung ;) jadi konfidenlah kalau nak mkn sbb jagung bakar ;)

KETAN maksud = PULUT BAKAR 

 makan jagung ;)
 dappp dapppp ;) tgh2 menikmati jagung mana kakal menghilang? huhuuuu si kakal ni selama 4 hari kt sini mmg dia tak mau mkn! susahhhhh sgt...bergantung minum susu je ank bujang haku tuh ~

selamber jer dia tido atas meja =P


MAKAN TGHHARI


RUMAH MODE
Tempat shopping sini ekslusif nyaman je :)
Kiut :)
sayang mereka semua :)
Kat sini kami berpecah sekali lagi~ mereka semua shopping mamy dgn kakal dok lepak kt depan rmh mode tu ;)
nasib ada pooh utk hibur hati kami dua beranak :)
 Kesayangan mamy :) kuat semangat anak manja mamy ni...ke mana je laut,udara,gunung,darat relex je :) Terima kasih Ya Allah  kerana berikan kesihatan yang baik utk anakku :)


TOKO TIGA


Toko Tiga tempat shopping last sebelum pulang ke hotel ;)

Kemas apa yg patut esoknya mahu ke Jakarta pulak :)

15 comments:

atty's said...

seronok baca entry g bandung

munna said...

BESTNYA MAMY .. BUAT MUNNA TERINGIN NAK KE BANDUNG JUGA

Lina said...

ohhh makan hati tgk gambo2 tu sbb tangkuban perahu dgn rumah mode tu sy x pegi pun dulu...x taulah pakej yg kami pegi tu x termasuk 2 tu

ieda said...

memang kalau org ke jakarta , tempat nie org x lepaskan peluang utk singgah kan , nak2 rumah moda tuu ;)

mama tim said...

best best..masa kat rumah mode tu..kami makan kat bumbu desa..
rasanya cam tak puas kan gi 2mlm je..

Fieza79 said...

alorr best nya kamo orang....jenjalan bandung..!

bella hamzah said...

bestnya singgah bandung :) teringin nk pergi akak amik pakej ke bandung ke?brape ye?

-Sara- said...

sakan jalan! bestnyaa!

KiKiHanakO said...

alahaiiiiiiiiiiii seronoknyaaa jenjalan

ctmarqonah said...

Betul kot cakap akak... Bandung lagi best dari Medan sebab Bak dh pegi kedua2 tempat tuh... Dia pun ckp benda yg sama... Huhuhuhu.. Sebabnya kat Medan xbyk tempat shopping..

Seronot laaaa tgk akak n family jenjalan... =)

~izan~ said...

mengah sat nak abiskan hehe..tp best kemain tgk akak..dh mcm izan plak gi sana ekeke...

syariza09 said...

hahaha...sama gak ngan komen izan. semput ni...best tau tgk smua gambar2 mammy...rasa mcm g melancong sama2 gak..klakar pula ngan ayah mammy, mmg serius & kena tepat pd masa yer.

nk kumpul duit nk gi melancong mcm mammy gak ler

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...tulah dah mcm sy pulak yg p bandung....gambar cntik2 kak....bila lah turn sy nk p sana tu...

rasp said...

i suka gi bandung...
dah gi 3 kali pun...
tak kisah kalo dpt gi lagi...
wajib pose depan statue yg kat rumah mode tu kan....

ratusiput said...

terasa mcm ratu lak yg gi sana...bestnye...cantik gambar kat batang2 pokok tak berdaun tu.new girls n new boys..