Sunday, February 26, 2012

Permaisuri Resort Port Dickson 2012

 PERMAISURI RESORT PORT DICKSON

 2 malam di Port Dickson
 ~ Pick-up cikngah kt sentol teruskan perjlnan kami berempat ke PD dalam sejam lebih sampai..baba dah tunggu siap2 kt sana kan dia krusus 2 minggu nih kt PD..jadi off krusus on holiday dgn family pulak ;)

Kami berempat dr sini sbb yg lain2 tak joint ada aktiviti memasing hujung minggu tu... mak,cikngah,kakal dan mamy jer joint termasuk baba berlima lah :)

KL-PD = 1 1/2 jam :) ini mamy yg drive..kalau laju mungkin sejam je boleh sampai kot (?) ~

 Matahari terbit :)
time nih kakal dah turun ke bawah dgn nenek ;) jadi mamy&baba feeling2 tgk pemandangan kt beranda sebelum turun ke bawah utk bfast ;)
View dari bilik mmg cun! nampak semua ceruk boleh nampak dgn jelas...sbb tu kalau tak berjalan-jalan pun takpe...sbb suka sgt tgk view nih :)

Stay kt sini baba booked apartment 3 bilik..ingatkan semua nak joint sbb tu pilih 3 bilik...sekali yg dtg cuma kami berempat ;P atok,suami cikngah,acu tak ikut .. tak pe next time kita kumpul ramai-ramai on holiday k ;)
tak pun kita kumpul balik kampung ke... :)
Breakfast on dalam pakej 2 hari kami kt sini..jd tak payah susah2 fikir nak mkn kat mana.senang..
yang susahnya nak suruh ank bujang kesayangan ramai nih mkn...hadoilaaaa mmg payah! dia dah set dlm mind nak mandi kolamm bab mkn mmg bo layan ~

omlet kt sini sedap..yg tukang buat omlet ni hensem tp kerek!nyampass...hehe tu pun aku nak jdkan isu cikngah dgn baba kesabaran je dgn haku =P

Tiada yg indah selain tgk mak gembira :) lagi best kalau ayah pun ada sekali...cikngah tq follow kami :) suami cikngah ada bola sbb tu tak joint..

Selesai mkn baba layan ank bujang mandi...ai tak kuasa nak masuk dlm air ...lepak kt reception area sambil online lg beshhh ;)
Tengok baba layan ank mamy jadi happy :)
Time nih naik jap ke darat...dia punya memberontak homakaihhhh ngeri okeh! stok nak mem fire org =P yelahh jumpa kolam sekali sekali ginilah kekdahnya ;P tgklah dah legam kulit..ni belum jemur kt pantai baru kolam je...
berendamlah anak oiii janji bahagia ;)

Bersantai-santai je tepi pantai ni...cuaca terik..nak menyampai kt gigi air mcm tak kuasa..jadi kita tgk je dari kejauhan :)

Menikmati pemandangan laut dari atas apartment lagi best :)
Cikngah&mak :)

setengah unit apartment nih yg takde beranda..nasib baba pilih yg ada beranda :)

LUNCH

Pilihan tempat cikngah dan baba yg decide..ai follow jew janji kenyang :) tak salah pilih sbb semua menu sedappppp! tempat nih kt pekan teluk kemang..
kami makan kakal tido..siap je mkn dia bangun..taulah budak baru bangun tido moody camaner..*urut dada* dia punya ngamuk over okeh T_T
Upah belikan mainan baru ok dia punya mood =P

ni kat iceroom lepas lunch terus masuk sini mkn desert :) ewahhh desert konon...guna alasan ank nak mkn aiskrim..padahal aku yg teringin mkn kt sini :") hew hew
cikngah pegang tu sedappppp yg inilah pun haku dok teringin tempura durian 1 pcs rm5 sedapppp sampai ulang order :)

MINUM PETANG
Marathon minum petang pulak sebelum balik apartment....sebelum minum petang nih kami dah round bandar teluk kemang...pastu beli belah sesikit...termasuk pelampung bagai utk kakal ;) kira skip masa utk minum petang nih lewatlah dari lunch tadi ;)


 Makan kopok leko...goreng pisang,cucur udang,tahu goreng..mcm2lah ada kt sini..baba&nenek minum cendol mamy&cikngah amik air kelapa :)

Day 2
Bfast cam biasa ;)
sori mak pokok bunga tu ngacau ...kami ni amik omlet byk sikit sbb sedappp ;P lepas je bfast baba layan ank mandi..nenek amik angin laut...cikngah dan mamy naik atas relax ;)

ni patut pic day 1 tp lantaklah citer jew sbb pic dah tak teratur ;P

ada housekeeping ye...jd taklah bersepah awal pagi depa dtg kemas bilik,tukar mineral water,3in1 semua :) selesa bukan? :)))
Kenangan indah percutian yg singkat :) ada rezeki kami dtg lagi :)

Bye PD~

Perjalanan balik kami singgah KLIA tgk progres our house syukur alhamdulillah komplit sudah :)
kakal tu nak berdukunglah tu...hehehe

Sebelum hantar cikngah pulang..kami singgah restoran yusuf haslam kt jln pahang tu..makan kuih pisang yg sedappp sgt...tapau utk atok dan tapau kek utk suami cikngah terus pulang rmh masing2~

Hantar mak ke segambut..kami terus balik damansara cuci baju-baju sumer ;)

 berakhirlah diari hujung minggu yg happy sangat :) terima kasih suami kerana gembirakan hati saya :)

happy read ;)

15 comments:

atty's said...

sonok kalo dpt bercuti, lagi ngn family tercintakan..

mama tim said...

mmg syok bercuti sesama 1family kan..

gi pd lenkali singgah ler umah..

LiErOSe~QiEmi said...

bestnye bercuti.... dah lama tak bercuti satu kuarge.. pd pun dah lama tak jejak... bila nak sampai lg ni....

eh, jumpa buaya tak??? hhihihi

syariza09 said...

wahhh sempat lagi cuti2 kat PD..bestnya, dh lama sy x ke sana..apesal ngan tukang buat omlet tu? dia kerek camner...cer citer

mamyharraz said...

kty: tulah happy sgt :)

mamtims: boleh..nnt buatkan kek nak rasa ;)

lierrose:buaya tak jumpa sbb tak sempat mandi laut ;P hihihi

sya: tukang buat omlet tu velagak hehehe

ctmarqonah said...

Mau tak hepi bile dpt pegi holiday.. Ngehngehngeh...

Nanti boleyyy laaa akak wat n3 pasal umah baru pulak... Xsabar okaaayyyy nk tgk nihhh!!!!

wahida said...

oh...love PD so much..tempat bertaut kasih aku pada hubby...haha...

pernah keje dan duduk kat PD tu...PD mmg best...

p/s: beli rumah kat mana nok?

munna said...

wah bestnya Kakal... selalu pergi holiday ye...

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya jalan2...maktok amani pun dok ajak g PD jugak....

Hanis Azla said...

bestnya pergi bercuti satu keluarga macam ni.. alamak, macam best aje tempura durian tu..

ieda said...

bestnyaa dikk
happening jalan2 di PD nie ..
akak gakk x pernah sampai huhuh

ariana said...

ohh..x lama boleh pindah rumah baru lah ye..
Kakal dah besar nak dukung lagi..hehe..tu lah kena cpt beradik ni..:)

ratusiput said...

PD pn skang dah best kan.byk resort yg cantik2.bila pegi tempat best.suasana best...maka semuanya akan jadi best.bila teringat melaka...hai trus urut dada.ehehe..

Mama Gee said...

bestnya...walaupun hanya ke PD....bilalah g ni nk pi bercuti...dlm kepala ni mcm2 rancang tp asek tak menjadi jek..huhu

Softtouch [Hanim] said...

cntiklah kak permaisuri resort pd tu....ngan family kan mana2 pun ok kan kak...gembira ati kita bila dpt buat mak gembira...teringat kat mak saya...