Wednesday, November 21, 2012

Genting Highland - November

9 November 2012

Genting View Resort  (Link)

Suami tamat kursus ngam-ngam tarikh hari lahir aku 9hb 11 .. maka ada advancenya disitu sbb dapatlah aku rekues makan kek kt puncak Genting ;)

Dah jadi kebiasaan kalau suami aku tamat kursus ,hari last day tu mesti kami dua beranak follow .. dapat free stay 2 night sapa tak nak kan..rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari..dah nama pun free jadi bab harga memang aku tak tau ..kot sapa2 nak tau rate resort nih boleh klik kt link aku letak tu ;) bukan apa..sebelum ni ada org baca entry dan call aku tanya rate hotel yg aku duduk pastu aku jwb 'tak tau' hehe

Ok , mari tgk mami dan family jalan-jalan ke Genting Highland ;)


Dari tol Gombak ke area Gohtong Jaya nih lebih kurang 15 minit je - dekat giler kan..tp kenapa aku jarang dapat naik Genting pun tak tau :P

Sampai sana nampak je baba memasing eksaited ..yelah seminggu tak jumpa kannn ;)

Terus berkepit dgn baba - terus tak pedulikan mami lagi dah  -__-
Ambil lunch kt coffee house - 
 
 Bahagian Pengurusan Sistem - ialah kerjaya suami..

Aku duduk ..biarlah suami yg uruskan amik mknan..lagipun sebelum naik genting dah bfast dgn nenek jd aku cuma minum kopi .. harraz teruja tgk askar ramai ;P

Habis makan terus g letak barang ..dapat duduk tingkat 4 oklah ..boleh tgk pemandangan Genting :D

Apartment ke kondo ? entahlah tapi besar yg amatttt ada 3 bilik ..segala kemudah tentu-tentu lengkap - cerek ,3in1 ,TV oklah kan..dah cukup selesa :)

 Harraz teruja nak pilih bilik mana satu ;)

 Ruang tamu
 Ruang dapur

- Master badroom -

Kemudian , teruskan perjalanan naik puncak pulak , park kereta kt area perhentian bas Gohtong Jaya kita amik skyway .. harga untuk 2 hala ialah RM12 - dewasa atau kanak-kanak harga tetap sama..oh ya, kat situ ada urkuran utk budak..kalau ank ko lepas ukuran tu kenalah bayar..kalau pendek free lah ;)

Untuk pertama kali Harraz naik skyway biasa je..budak kot kan..mana ada perasaan rasa gayat ke takut ke..yg dia tau asyik nak menyentappppp jer dgn haku ..kejap berebut ipad kejap berebut kamera holohhh-holohhhhh sweeeetttt tangat rasa nak gigittttt jer dia!  T__T

Muka dia mmg asyik menyentap..biarkan dia..ikut je rentak dia lama-lama oklah ;P masa naik skyway ni punyalah ramai umat! maka,kami share naik dgn org jepun 3 org .. mesti jepun tu tensi dgn org Malaysia 3 beranak nih sbb bising HAHA - aku nampak je cool dlm pic padahal sebelum senyum tengah hangin marah harraz =P

Bawak berjalan budak baya harraz nih nak kena kesabaran yg tinggi .. mood dia berubah-berubah ikut sukati dia..kadang ok tu okkkkkk sangat .. kadang tu K.O!! - bila dtg angin K.O tu mulalah keluar dialog "harraz ni last kita berjalan"! HAHA ayat biasa tu  -___-

Kan dah ckp..mood dia boleh on off - time nih apatah jepun tu berckp dgn dia haha harraz paham lah kot..sbb diakan hari-hari tgk ultraman bahasa Jepun -_______-  siap harraz tanya baba dia lelaki jepun tu

harraz : "montaro ke baba? tak pun mushashi "?
baba : "erkkkk'???? hahaha

aku pun tak paham apa montaro tu? kahkahh mushashi tu aku taulah hehe

Bestnya tengok pemandangan indah ni..masa kami naik sini cuaca sangat baik..sesekali kabus lalu ,sejuk sangat..kalau naik genting berganda best ambil skyway nih berbanding drive terus kat atas nun..tp kalau bawa mak ayah tak sesuai kot naik sky way nih.

Yeay dah sampai - setelah 15 minit dlm skyway :D


Tiada hadiah harijadi yg hebat melainkan aku dpt hadiah dari Allah seorang suami yg baik .. ya dia sgt baik dan penyabar..seorang baba yg tenang kepada anak kami..setelah 5 tahun usia perkahwinan makin hari aku makin hargai hubungan ini dan sangat sayang - semoga Allah memberkati ikatan perkahwinan ini sampai ke akhir hayat - amin yarabbal alamin.

bersama kesayangan saya :)

part ni mmg aku tak lalu -__- asyikkk nak berdukung huhu
baba gendong tau pulak malu .. awk dah berat tau tak?

Bagi dia main sampai jemu :D
muka sedih je kan? sebenarnya berlakon je tu..taktik dia bergambar heehe kalau tak jelir lidah camnilah gaya dia..sabar jelah haku..pelik ..musuh nau dgn kamera budak nih tau..
WeHoOooOoo

Round sampai puas..sambil tgk org menari gangnam kt pentas tu hehe

Ke starbucks coffee sbb birthday gurl nak makan kek :") 
tanpa kek di hari jadi tak lengkaplah kan :)
kena makan kek baru terasa ohhhh ini memang harijadi :D

Terima Kasih suami :)
kek je ke? gelang emas tak de ke bangggggg ? hahaha dasarrrrr sgt ;P
*wink*
Happy sgt bobok mami :)
saja suka panggil dia dgn mcm-mcm nama hehe kejap kakal kejap bobok ada satu hari tu dia punyalah menyentap mengamuk tak de sebab ..aku geram panggil dia kakak kahkahkahh tau pun tak nak! dia jwb 'apalah mami ni , ini ABG bukan kakak!!' aku : "ehhhh"? hehe saja nak menyakat dia ;P
  nenek dia tau aku panggil kakak dan dan tu aku kena marah HAHA
Terima Kasih Allah kerana berikan ank yg comel ini padaku dan suami :)

 kemain birthday gurl hehe busy sgt eh? sapalah telepon agaknya kan..hihiii

Pemandangan kat view resort nih sgt ohsem!
tapi pagi jelah ohsemnya..kalau malam agak ko tu berani ok jew nak lepak dok kt beranda nih...kalau iols idaklahhhh berani ...sekali nampak cik ponti tak pasal-pasal pulak kang kann ...


 saya&suami :)

Percutian singkat namun sangat bermakna..kami happy anak pun happy :)
betul lah kan org kata percutian ni eratkan hubungan sesama kita ..yelah hari-hari biasa kan mem busy dgn kerja..dgn urusan lain-lain..jadi dgn adanya percutian masa tu boleh tumpu sepenuhnya pada family ;)

oleh itu jomlah kita selalu holiday :)

Berakhirlah cuti-cuti singkat kami..yg penting semua pun happy sangat ..sampai aku terlupa kaki sakit masa nih..berjalan punya pasal sakit terus hilang ;)

happy read ;)

28 comments:

♥ Wina ♥ said...

hubby suke sgt pegi genting..kalau boleh setiap destinasi cuti², mesti dia pilih genting ehehehee

kali ni kalau pegi nak naik cable car la..lama x naik

oklah tu dapat makan kek kat puncak :)

myfirdz said...

bestnye.. byk kali dah naik gnting sbb dkt je kan gombak dgn genting... dulu dok bentong pun 2 kali dh naik.. tapi tak penh lagi tido sana or main2 sana.. x berkesmpatn tu.. nak naik cable car pun x tercpai lgi.. msa nk naik blh lak dlm servis..

jauh smbut birthday tu.. hehe.. ok lah dpt mkn kek kt puncak.. :)

Kakcik Nur said...

Seronoknya Harraz... :)

norhidana miswan said...

bestneyr, akak tumpang seronok... tak penah lg gi genting tau, seram lak nengok skyway tuh... huhuhu

cho zila said...

best wooo gi genting suka.. suka.. suka sesangat... kalau boleh nak naik selalu.. ooo permintaan besday girl mesti ditunaikan..
tak nah lagi duk hoteltu sebab suka yang kat atastu senang nak main..2

NM02 said...

lama tak pegi GH

Kesuma Angsana said...

anak2 cukup suka kalau dpt g genting ni. Pernah menginap kat genting view resort ni. Oklah for KA sebab dapat pown free hehehe

♥cikmOt♥ said...

mamy...jom g CH plak...hehehe

kita nak p bulan 12 ni... 20..21...22 december ni...terus sambung krismas, balik penang

:: Mrs.Eady :: said...

WAHHH...best nyer!!lame tak jejak genting!

ppstt..gmbr last tu sweet laaa :)

ieda said...

bestnyaa dikk gi GH ..
akk pun dah lama x sampai sana ..
selalu lalu sahaja

bila tgk sky lift tuu mak aihhh meremang lakk ekke , dah lama x naik tinggi kan ..

suke qaqal .. mom & dad spend holidays bersama yeee ;)

Nafira usof said...

bestnye naik genting~~
betol lah kan~ kalo gi bercuti boleh merapatkan hubungan dengan ahli keluarga sebab tumpuan kita sepenuhnya pada famili..

sayakan kalo naik cable car tuh selalu gayat bila time nak turun.. kalo perjalanan naik ke puncak tuh ok lagi.. bila turun rasa nak tercabut jantung.. cable car bergoyang sket dh menggelupor takut.. huhuhu.. dasar penakut~

Daddy Ziyyad said...

Betul tu, mmg dekat aja sebenarnya kalau kita dari KL nak ke Genting..Tapi saya pun dah lama tak ke sana! hahaha..

Teringin pulak nak naik skyway tu...tak pernah naik pun walaupun dah byk kali juga sebelum ni ke Genting..

Tak main outdoor games ke?

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wa bestnyer gi genting...hr tu nak pegi tp tak jadi...

samalah anak kiter suka sangat ultraman...

syariza09 said...

eh 15 minit jer, sy pon br tau dekat jer rupanya. maklum la dh lama x ke sana.

blk tu napak besarrr, senang la harraz nk berlari2.
tergelak plak harraz ckp bhs ultraman

Qhaifa Nur said...

teringin juga nak bermalam di genting...seronoknya naik cable car...dpt lihat bhg bawah kita...

Rasp said...

dah lama gak i tak ke genting...
walhal dekat jer kan....
sapphire pun kkdg ckp gak nak ke genting...
hurmmm next time naik nak try lah nak skyway tu...

anak teruna u tu nampak happyyy jer sis....
enjoying himself tul tu...

Nai @ TPJ said...

Gojesnya pakai tudung itiew, bday girl.. ;) jln dgn budak besar tu mmg ler, sabar.. Dah pulak dia xde kwn..

AiNuN FaUzI said...

Teh dh dua kali naik Genting.. Tapi, dgn suami x pernah lagi.. Akan ke sana jugak nanti.. Pergi dgn yg tersayang lagi best kan kak...

Nieyl said...

hamboi....best nyer...

aanie said...

bestnya genting...

salam kenal..:)

fiza said...

Bestnya. Dah lama tak gi GH.

man said...

mcm beh je..

Riri Yoorin said...

pewwiit best yee kemain excited harraz yee hehe

RedRose said...

wanna go here so bad!! bila lah agaknye hubby I tu free khenn? T__T

SURIA AMANDA said...

bestnya...nak bawak Dania naik genting jugak la....

Zana Ariana said...

GH mmg best..akak ngan family pun suka..sbb salah satunya udaranya yg nyaman, x panas mcm tmpt lain..
Ni merangkap hadiah beday sekali ke yati..tp mesti ada hadiah lain lg kan..:)
ada org ambik gambar tak masa nak naik sky way tu?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wahhhh GH sgt ohsem..harraz best sgt2 la tu eheeeee

elly nadyra said...

happy belated birthday! Walau singkat, tapi quality time ngan keluarga tu penting kan! Kita enjoyyyyyyy!