Thursday, June 12, 2014

Tudung2U utk semua

Salam manis :)
( sponsered post )

Sudah buat persedian utk raya ke korang ? kalau belum jom sudi-sudikan klik laman web www.tudung2u.com.my 
Yang pasti harga setiap tudung dan shawl adalah mampu milik .Harga yang ada disetiap produk sangatlah berpatutan .. bila dah masuk dlm  web tudung2u rambang mata dibuatnya nak dijadikan pilihan hati.

Bulan puasa semakin hampir , dan hari raya juga semakin dekat. Jadi jom korang kita shopping tudung , shawl di alam maya ni .Untuk melancarkan shopping korang , khas utk pembaca blog mamyharraz.blogspot ada berita gembira ..sebelum tu jom jamu mata intai koleksi yang ada di tudung2u ;)



Shawl Azra ni salah satu memancing mata ilos lawaaaanya nak nakkk


Harga sangatlah murah ..
Kualiti sudah tentulah tip top ;)



Bukan shawl saja , syiria , instant tudung jugak ada dalam koleksi tudung2u ..menarik bukan ;)

Siapa yang tercari-cari inner magic , ini penyelesaiannya..

Tudung awning instant Mardiah juga menjadi kesukaan sy ;) kannn dah ckp mmg akan rambang mata bila masuk dlm laman web tudung2u ni.


Lawanya koleksi shawl half moon ni korang...ni kalau pakai dihari raya mmg ngamlah ;)

Berita baik yg dijanjikan itu ialah utk pembaca dan follower blog mamyharraz akan dapat 15% diskaun dengan menggunakan kod ADY2014 dengan setiap pembelian di www.tudung2u.com.my   tawaran sah sehingga 30 Jun 2014 .

Jangan lepaskan peluang shopping ye korang :)
Jom tampil bergaya dihari raya dengan Tudung2U :)


happy read ;)

Sunday, June 8, 2014

Target

Salam manis semuaaa

Rindunya nak menaip..tp apakan daya kemalasan mengatasi segalanya..
Semalam suami datang dr PD bwk laptop ..amboii memahaminya dia isteri gian mau blogwalking tihehe

oohh yeer sempena cuti sekolah ni harraz dan maminya duduk KL weehoo best dpt keluar dr potdiksen hehe ...babanya usah ditanyalah ikut ke dak jawapannya tentulah tidak kan dia bekerja ;)
lainlah iols ni dah pencen bolehlah kesana kemari dgn gumbiranya ;)

Walau berjauhan tidak mengapalah hujung minggu datanglah baba jenguk kami dua beranak ni haaaa
minggu depan datang lagi utk collect bawa kami dua beranak pulang ;)


 ira dan mami

Sudah kebetulan mami di KL dapat pulak offer dari Doktor utk project mega di Klinik .. siapa tak nak kannn rezeki depan mata wajib dikaut ;)
Job ni dikira part time - kalau ada kes baru mami joint .. menarik offer ni :D

Syukur dipertemukan Doktor yang baik hati , walau sudah menjadi ex-nurse kt klinik , tenaga mami masih diperlukan utk cukupkan team dalam projek mega itu - Alhamdulillah :)


 veni dan mami

Seronok dapat bekerjasama dgn kawan nurse yg mami sayang rasa nak ikat tepi minum simpan dalam perut tihehe love uols ia,veni ,kakletchumi *balingcium* 
walau berdiri attend patient selama 14jam semalam langsung tak terasa masa berlalu sbb dapat patient yg bekerjasama , Doktor yg cool dan team nurse yg super best ! TQ korangggg.

Siapa yg berminat nak tahu tentang stemcell - bertujuan utk kecantikan , kesihatan boleh e-mail saya utk bertanya atau merisik apa benda stemcell itu - mamyharaaz@yahoo.com
Bukan botox yer korang.

Insya Allah saya akan jawab soalan basic.
Soalan yg berat Doktor saya yg akan terangkan dengan lebih jelas.

kalau tak promot pun tak mengapa sebenarnya job tetap iols dapat dari Doktor.. tp dah alang2 buat entry ni sajalah selitkan sikit projek mega mami dgn Doktor.
manalah tahu kot korang berkenan nak tahu apakah benda itu boleh lew iols rekemenkan ;)
win win situation gittew :)

Setelah lama mengidam nak ke Cala Qisya akhir sampai jugak tanpa sesat jalan ptg td ;)

Beli hana jubah utk pakai masa birthday party adik arissa minggu depan wehooo

Target yg hendak dicapai dah dapat sikit demi sikit .. lepas ni dah gigih target utk holiday pulak.
Semoga murah rezeki hendaknya :)

Ada persoalan boleh je nak tanya kt :
mamyharaaz@yahoo.com
mamyharraz@yahoo.com
mamyharaaz@yahoo.com

okeyyy ;)

happy read ;)

Sunday, May 11, 2014

Selamat hari ibu

Berbagai pendapat tentang sambutan hari ibu ada pendapat begitu begini..

Dua tiga hari ni dok dengar ucapan sana sini sempena hari ibu ..aku nak jugaklah ucap melalui instagram dan fb dan masuk dlm blog pulak.Hanya sekadar ucapan kasih sayang gitu utk mak dan mak mertua.

..aku bukanlah seorang yg romantik huhu baik dengan sesiapa pun...tp manja tu ada kot sikit.. membesar dgn didikkan mak ayah yg tegas anak sulung pulak menjadikan aku rokers huahua mak garang ayah pun garang jangan ko main-main silap haribulan mmg kena henyok ..dah set dlm mind mak garang  ayah garang sampaikan nak peluk cium mak ayah adalah takut mmm lebih kepada malu kot sebab tak biasa kecuali hari raya jer buat gitu ..entahlah..tp jauh dlm hati sayangggggg sgt kt mak ayah.

Tapi bila dah kahwin..ada anak masa tulah aku cuba rapatkan diri dgn mak..mula tu malu jugak nak peluk cium mak..dah lama-lama hilanglah malu tu..bila nak ucap selamat tinggal nak pulang rmh masa tu lah ambik peluang peluk cium mak.Biarlah lambat tindakkan tu dari tak buat terus kan ;)

Dengan ayah pun gitu..rasa pertama kali peluk ayah masa ayah pegi umrah baru-baru ni mmm...lambatnyalah refleksi aku nak bertindak kan...mmm mungkin lebih perasaan malu kot..sebab tak biasa buat gitu dr dulu selain salam dan cium tangan je.InsyaAllah lepas ni nak jadikan perkara itu jadi biasa.

Memiliki mak dan ayah adalah sesuatu yg bernilai yg tiada galang gantinya.
Semoga aku diberi kesempatan meniti hari tua bersama mak dan ayah.aminn.

org sayang mak
org sayang ayah
:)

Menjadi menantu kepada mertua yg romantik adalah comel.Syukurlah bertemu dgn mak mertua yg romantik kontra dgn aku yg tak romantik  nih..jadi dari situ aku belajar menjadi seorang yg cool hehe..mula-mula kawin sgt pelik dgn suami yg over romantik rupanya mama nya seorang yg begitu patutla laki aku pun begitu huhu

semoga aku menjadi menantu disenangi dan dikasihi ibu mertuaku.

saya sayang mama
:)

Syukur diberi peluang merasai kasih sayang dari mak,ayah dan mama :)


Selamat hari ibu utk mak tercinta Pn Zaleha :)
Selamat hari ibu utk mama tercinta Madam Liew Ay Lan :)

Sayang anda berdua hingga ke Jannah :)


happy read ;)

Thursday, April 17, 2014

Pay Off !

Alhamdulillah , 9 tahun yg dinanti tiba juga.

Suatu masa dulu aku pernah pasang niat..kalau dah berkeluarga sendiri capai jer umur 30-an nak berenti keje..dan setelah dikira-kira masa yg aku plan nak resign keje loan kereta dah settle..

Perancangan Allah siapa yang tahu...aku resign keje awal dari waktu yg dirancang..dan masa tu loan kereta masih belum selesai..jenuh jugaklah nak setting baekkkkk punya perbelanjaan supaya tak membebankan suami.

Alhamdulillah,berkat sabar akhirnya rasmi aku putus kasih ,putus hubungan dgn Public Bank !
fuhhh legaaanya akuuuu rasa mcm lepaskan batu dibahu gittuww..

Buat masa ni pakai jer kete tu sampailah laki iols pencen.
esok dah pencen baru kita pikir tukar yg baru (kot) - insyaAllah jika ada rezeki ;)



Tidak mahu ada kaitan dgn bank lepas ni ...nak freedom..cukuplah dulu terikat dgn kredit kad , personal loan ,car loan..cukuplah tu cukup..semua tu aku dah merasa.

Sekarang ni bawa kereta proton wira tp terasa bawa mpv kaedahnya hikhok - haaaa gitulah perasaan bila dah tiada kaitan dgn bank lg .. esok-esok kalau ada rezeki nak buat loan baru biarlah suami yg handle ..aku tak mo dahhh..

becoz lebih baik iols fikirkan kehendak lain dari fikir berkaitan loan nih .

selamat tinggal Public Bank !

happy read ;)

Tuesday, April 15, 2014

kisah nenas

Minggu lepas aku dapat hadiah nenas daripada suami :P

Ok.fine.
bukanlah seprais ke apa ke tp nenas tu kwn dia bg ..tanam sendiri kot sbb semorang dpt sebijik sorang katanya....pastu dia pun bwk balik serah nenas yg besar kt aku yg teror sgt masak ni *tangandibahumatakeatas*

Panik aku tgk buah nenas tu koooo
relax
amik phone snap pic nenas apload kt IG ngan FB -_____________- well kebiasaanlah kan? tihehe


Ramailah kenkawan maya bagi idea masak itu ini.. kakcik seroja dan beberapa kwn bg sages suruh buat pajeri ohh my my itu my feveret..oklah apakata kita masak



Menjadi jugak pajeri iols setelah dibantu kuasa google.
Tapi taklah aku ngikut resepi tu bulat-bulat..sebabnya bahan yg ada ni ala kadar jer

meh nak share resepi pajeri mamyharraz

Bahan-bahan:
  • Nenas
  • serbuk kari - bancuh
  • kerisik - beli je kt kedai
  • santan 
  • bunga lawang ,cengkih,pelaga
  • kulit kayu manis
  • halia -hiris
  • bwg nerah-hiris
  • bwg putih-hiris
  • gula merah
cara-cara:
  • tumis benda hiris sampai naik bau masukan bunga lawang cengkih pelaga kayu manis
  • masukkan pes kari dgn kerisik
  • masukan santan seruk perasa dan gula merah
  • masukan nenas kacau sampai masak.siap.


Esoknya pula masak resepi lain pulak berunsurkan nenas hehe

Ingatkan masak lemak ni susah nak buat..rupanya senang jeeee

Blender takde jadi gigih aku tumbuk bahan-bahan ini
  • cili padi
  • bawang merah
  • kunyit hidup
dua bahan ni stanby kan jer
  • serai-dititik
  • asam keping
  • santan
  • ikan masin talang
  • nenas potong ikut sukati
Masukan bahan yg ditumbuk dlm periuk - masukkan santan - kacau - mskkan serai dan asam keping-kacau masukan nenas dan ikan masin- kacau jgn bg pecah minyak-perasakan -siap ;) 


Masak lemak nenas bersama ikan masin talang ;)

Baki nenas masih ada ..tengoklah nnt menu apa pula nak masak hehe..


happy read ;)

Friday, April 11, 2014

Padah Televenola

Be  Carefull with my Heart -
Tamat dah siaran minggu lepas drama philiphine nih..

Jangan tak tau menangis aku depan tv tgk last episod tu huhuu anak pun pelik dgn kegilaan mak dia menonton telenovela sampai begitu sekali ekpresi meresap T___T

BCWMH ni bukanlah televenola pertama yg aku ikut..sebelum ni sejak dari zaman ank dara mmg aku sukaaa melampau kalau ada siaran episod drama dr philiphine nih..ada kesempatan wajib followlah.

 ..mmm camna nak citer eh..stori line drama diorg ni ada satu roh yg dapat meresap dlm jiwa kita bila menonton !kalau watak jahat tuu mmg jahat sampai ketulang hitam..bila part kekeluargaan tu alahaiii penuh dgn kasih sayang ~ me loikee

Setiap inci perjalanan story line diorg details sgt di dramakan..ohhh myyy best tauu ;)


Susah nak menten supaya aku dapat tgk setiap episod angkara berebut tv dgn anak T____T
Syukur aku dapat idea - jam 3pm-4pm  aku bagi homework colouring utk harraz buat hehe harraz ok jer dia bab suruh buat homework setakat ni mmg tak liat hehe saja bg colouring sbb kalau buat homework biasa mmg aku tak boleh tumpu ajar dia tihehehe ank colour mak layan drama sesekali bg chance apasalahnya ..

Nampak gaya petangku lepas ni sunyilah sbb ketiadaan maya yg comel , sir chief yg macho dan geng yg lain-lain tu..ohh myy sedihhnyaaa...bila teringat jer kemesraan ke family-an dalam drama ni mauu aku menitis air mata..over sgt ko nih mami..huhu

semua nih ekspresi padah menonton telenovela -_____-

iloveu Be carefull with my Heart !


happy read ;)

Monday, April 7, 2014

Tampil Anggun Dengan Baju Muslimah

Salam kasih sayang semua ;)
(sponsered post)

Menjadi suri rumah , mengejar masa setiap detik adalah rutin harian..bergegas sana sini mengejar jadual..maka, pentinglah kena ada pakaian yg selesa untuk dipakai.Pilihan sy sudah semestinya yg menutup aurat.
Siapa pun kita itu bukan penghalang untuk memakai tops/baju cantik-cantik dan penting menjaga aurat kita sebagai wanita muslimah.

Sekarang shopping hanya dihujung jari klik jer website baju muslimah terus rambang mata nak pilih mana satu tops /baju idaman hati ! harga yang berpatutan , murah , malah berkualiti pulak tu amboiii rambang mata dibuatnya bila klik website online shopping Malaysia. Syukur ada website online , ini sangat memudahkan orang seperti saya yg duduk kawasan pendalaman jauh dari shopping kompleks.Hanya klik dan pilih , bankin wang , esok dah boleh terima parcel depan rumah.Menarik sangat :)

Di bawah ni antara pilihan yang membuatkan sy rambang mata !
Cantik-cantik koleksi yang ada dilaman web Zalora Malaysia.


Manjakan jari klik dan shopping dilaman web Zalora Malaysia pasti gembirakan hati seseorang yg suka kan online shopping seperti saya ;)


Memakai hijab bukan penghalang utk kita tampil bergaya lawa.Yang penting sesuaikan fesyen mengikut keselesaan dan menutup aurat .Pilihan tops yang ada ini boleh digaya dan suai padankan dgn palazo atau skirt labuh dimana boleh dapatkan di Zalora online shopping Malaysia ! 





Alasan tiada masa ke shopping kompleks itu tidak benar ! Klik saja utk memudahkan urusan pembelian yg tepat  , pantas dan berkualiti dari online shopping Zalora Malaysia !

Selamat membeli belah melalui talian maya  ;)

happy read ;)