Sunday, July 26, 2015

Cameron Highlands 2015

Cameron Highlands ;

Walau berkali-kali naik ke puncak jalanmu berbengkang bengkok tp entah kenapa tak pernah serik nak ulang datang.Ada je jln baru naik ke puncak tp tetap degil ikut jn bengkang bengkok yg peningkan kepala hotak nih lol.

Tol dari jln duta ke tol tapah - RM19.40 - return RM38.80

Sebab utama ikut jln lama ke cameron nak bertemu air terjun lata iskandar ni ;)
Jamu mata hirup udara nyaman - Subhanallah- indah ciptaanNya.

 Anak bujang yang tak banyak kisah..bawaklah ke gunung ke laut ke udara kemana saja dia okey jee

Boh plantations sg. palas tempat wajib dtg! kali ni naik kesini tak mkn scone sbb nak try kt tempat lain..minum teh mkn sandwish , kek strawbery pastu bergambar-lawat kilang teh utk aktiviti kt boh plantations.

 manja sangat niii.

KHM strawbery farm - lokasi kampung sedia - dari brinchang nampak je kuil kedepan sikit masuk kiri betul2 sebelah padang golf - jalan terus je kedalam sampai jumpa sign board tulis kampung sedia.

farm org melayu - dpt makan tanpa was was


Set scone - RM15
gebu gebas scone ni sedap yang penting murah! kat tempat lain tak dapat harga camni.

so;
tolong wajibkan dtg KHM farm okey ;)


scroll ig nampak elfira loy dtg cameron mkn aiskrim kt opah farm - apalagi menyibuklah mak harraz nak dtg opah strawberry farm mkn aiskrim pastu snap gamba sebijik pose elfira lol ;P

harga aiskrim strawberry RM3

Masuk pasar kita jamu mata -tgk limau geram tgk sayur geram tgk strawberry geram! - semua ko geram cer tgk dompet ada tak rasa geram lol

jangan hairan tgk muka ank bujang tu - paksa rela je nyeee ponnn huhu
beli je - terus paksa apaknye snap gamba kiteee
kalau tak beli malulah kt tuan kedai nak posing begitu je kannn

Cameron Valley tea house .
View kat sini ohsem!
rugilah kalau tak pose sebarang dua ✌
Masala teh - RM4.50
Menikmati pemandangan indah sambil hirup teh masala ohh my rindu cameron!

anak beranak ni rajin turun kebawah nak pegang daun teh..mak harraz cuma dpt tgk je tak kuasa aihh nak turun kebawah ..mak hanya mampu snap dr jauh je ✌
Dapat percutian yg singkat ni dah cukup utk cover kekurangan yang ada..siapa yg tak ada masalah? Siapa yg sentiasa gembira setiap masa kannn
pokoknya pandai-pandailah cari inasiatif utk gembirakan diri sendiri ✌

Teknologi canggih semua pun hujung jari aku pun gatal aje apdet gamba itu ini..bg tukang tgk tu tgk jelah tanpa perasaan negatif k ..masalahnya boleh ke org tgk je tanpa perasaan negatif tu?

ber blog ni pun dpt income
berbisnes shakelee juga pendapatan sampingan aku..walau tak aktif syukur ada je kastemer .. campur dgn job dari doktor alhamdulillah ada je income masuk setiap bulan jadi apalagi jom calaqisha jom ruccimodish lol

Hidup ni jgn stress nikmati jeeee walau ia pahit sepahit hempedu jgn stress2 k ✌



4 comments:

nor azman said...

meriah tgk gambar..hehe

Kakcik Nur said...

Dah lama betul kakcik tak jejak ke CH ni...

idzwa kamaruddin said...

kamu! saya suka kamu yg baru! ;)

lieyalatif said...

cantik jubah akak....lawoooo!!

betul tu kak...cameron ni tempat yg tak jemu nak terjah....kalo laa jalan cantik, tiap weekend sanggup terjah kan kak heheheehehe...

adoi teliur tgk set scone tu kak oiii....