Saturday, August 8, 2015

Kuala Gandah

Kuala Gandah? kat mana tuuu ?
Dalam negeri Pahang dengar mcm jauh tp dekat je sebenarnya..

Dari tol gombak - lebih kurang 45minit sampailah ke Kuala Gandah ni.

Kebiasaan kalau nak berjalan aku akan pit-stop rmh mak ayah kt segambut - esoknya baru bergerak.Kalau nak di kira perjalanan dari PD ke satu-satu tempat jauhlah pulak kilometernya.

Bertemu gajah..
mak mmg eksaited..dapat bagi makan kt gajah , tgk dekat-dekat gajah tu mmglah teruja .. riaksi anak biasa jeee
Seronok dapat bawak anak berjalan - biarpun dekat bila tgk anak gembira terus sang emak set  dalam otak mahu berjalan lagi

Kalau kat zoo tak merasa tengok live mcmni kan ;)
Di Kuala Gandah depan mata dapat tgk sekawan gajah bersiram ..

Ada jadual.. sebaiknya tanya di kaunter apa aktiviti utk hari ini.
Hebat sangat rasanya bila gajah lalu depan mata -
Sudah siap bersiram - sekawan gajah perkenalkan diri masing2 -datang dari mana -nama apa - comel sgt tgk bijak gajah-gajah ni semua ;)

Bukanlah persembahan ekrobatik dr gajah ni - depa bukan di latih utk dibuat persembahan- tapi sesuai ckp sesi suai kenal dgn gajah tu semua - ada babak angkat kaki sebelah - goyang-goyang ekor - bunyi-bunyi sahut menyahut sesama depa - oklah tu terhibur hati dapat tengok berdepan mata ;)
Masuk sini percuma.
Syarat cuma daftar nama-ambil stiker - stiker ni kena tampal kt baju sepanjang ada dlm lokasi.

Waktu balik jangan dibuang merata stiker - nampak papan - lekatkan ia disitu,mcm abang harraz buat :)

jadi , jom ke Kuala Gandah tengok gajah ;)

6 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahh seronok nyer tempat ni!!

norhidana miswan said...

kalu blaik kg kerteh mmg lalu sini lah tp tak penah la benti kan sbb lalu hiway hehehhe.... tingin jgk nk pi... tp tunggu aiyan beso skit lg kot

NEKCIK said...

Itulah slalunya rasa nak berjalan hala ke selatan jer..balik balik melaka ..Pd..lepas ni rasanya perlu tukar arah...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

Ольга Петрова said...

Советую! проститутки секс Киев

Сексуальная, энергичная, знающая толк в любовных утехах! Мужчины, совесть есть? Некому на член присесть! Не следует давать разрешение на брак парам, которые знают друг друга меньше, чем шесть месяцев.