Saturday, August 8, 2015

Kuala Gandah

Kuala Gandah? kat mana tuuu ?
Dalam negeri Pahang dengar mcm jauh tp dekat je sebenarnya..

Dari tol gombak - lebih kurang 45minit sampailah ke Kuala Gandah ni.

Kebiasaan kalau nak berjalan aku akan pit-stop rmh mak ayah kt segambut - esoknya baru bergerak.Kalau nak di kira perjalanan dari PD ke satu-satu tempat jauhlah pulak kilometernya.

Bertemu gajah..
mak mmg eksaited..dapat bagi makan kt gajah , tgk dekat-dekat gajah tu mmglah teruja .. riaksi anak biasa jeee
Seronok dapat bawak anak berjalan - biarpun dekat bila tgk anak gembira terus sang emak set  dalam otak mahu berjalan lagi

Kalau kat zoo tak merasa tengok live mcmni kan ;)
Di Kuala Gandah depan mata dapat tgk sekawan gajah bersiram ..

Ada jadual.. sebaiknya tanya di kaunter apa aktiviti utk hari ini.
Hebat sangat rasanya bila gajah lalu depan mata -
Sudah siap bersiram - sekawan gajah perkenalkan diri masing2 -datang dari mana -nama apa - comel sgt tgk bijak gajah-gajah ni semua ;)

Bukanlah persembahan ekrobatik dr gajah ni - depa bukan di latih utk dibuat persembahan- tapi sesuai ckp sesi suai kenal dgn gajah tu semua - ada babak angkat kaki sebelah - goyang-goyang ekor - bunyi-bunyi sahut menyahut sesama depa - oklah tu terhibur hati dapat tengok berdepan mata ;)
Masuk sini percuma.
Syarat cuma daftar nama-ambil stiker - stiker ni kena tampal kt baju sepanjang ada dlm lokasi.

Waktu balik jangan dibuang merata stiker - nampak papan - lekatkan ia disitu,mcm abang harraz buat :)

jadi , jom ke Kuala Gandah tengok gajah ;)

10 comments:

Izwa Kamaruddin said...

wahh seronok nyer tempat ni!!

norhidana said...

kalu blaik kg kerteh mmg lalu sini lah tp tak penah la benti kan sbb lalu hiway hehehhe.... tingin jgk nk pi... tp tunggu aiyan beso skit lg kot

NEKCIK said...

Itulah slalunya rasa nak berjalan hala ke selatan jer..balik balik melaka ..Pd..lepas ni rasanya perlu tukar arah...

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

aarongrey112 said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

Unknown said...

Советую! проститутки секс Киев

Сексуальная, энергичная, знающая толк в любовных утехах! Мужчины, совесть есть? Некому на член присесть! Не следует давать разрешение на брак парам, которые знают друг друга меньше, чем шесть месяцев.

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

gomaa elsayed said...


افضل الخدمات المنزلية بمدينة الجبيل 0551844053 تنظيف الفلل والبيوت وتسليك المجارى وخدمات التنظيف
بالكامل من شقق وفلل وسجاد وخزانات ومكافحة الحشرات ومكافحة النمل الابيض بالجبيل


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة تنظيف كنب بالجبيل
شركة مكافحة الحمام بالجبيل والقطيف
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل

عبده العمراوى said...



شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة العتة والنامس والوزغ بالجبيل

Unknown said...

Did you hear there is a 12 word phrase you can tell your crush... that will induce intense feelings of love and impulsive attractiveness for you buried within his heart?

That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, look after and look after you with all his heart...

====> 12 Words Will Trigger A Man's Desire Response

This instinct is so built-in to a man's mind that it will drive him to work better than before to to be the best lover he can be.

Matter-of-fact, triggering this influential instinct is absolutely essential to getting the best ever relationship with your man that the moment you send your man one of these "Secret Signals"...

...You'll soon find him expose his soul and heart to you in a way he haven't expressed before and he will distinguish you as the only woman in the universe who has ever truly fascinated him.