Wednesday, September 29, 2010

entry utk babaharraz :)

Semalam mamy balik damansara ambik baju keje dan tengok2 apa yg patut..yelah dari hari baba ke kuantan ahad lepas mamy tak balik pun lagi ke sini....bukan tak nak balik berdua je dgn harraz..tp mamy tak kuat bila tiba2 harraz meragam cari baba..karang tiba2 harraz nangis nak baba dukung..ohhh itu semua buat mamy sedihh :( ya..mamy tau..banyak benda yg baba buatkan utk harraz..sebab tu harraz lebih rapat dgn baba.

mamy dah dewasa utk terima baba ikut misi ke Lubnan selama setahun..Insyaallah mamy kuat dan boleh bertenang..tp harraz baru 2 tahun..bukan mudah dia nak faham yg baba dia tak de selama tu..berbuih mulut ni bagitau "baba harraz keje jauh..kita tak boleh ikut..ok..faham?"dia jawablah "faham" utk 5 minit...lepas tu dia tanya lagi.lagi.dan lagi huhuuu...sedih ai tau...:'(


...baba..ai selalu merungut itu ini itu ini adaaa je tak kena..ada je modal nak pot pet kannn tapi nak buat mcmmana bila dah jadi ibu itu hobi terbaru yg awk kena terima..walau se laser mana ai kat u tapi jauh di sudut hati ai yg garang ni ada seluas laut kasih sayang utk u dan anak kita~~huhu...malu**serius tau!....mamy sgt sygkan family kita..syg sangat2 yg tak boleh diganti dgn apapun.

...jenuh mamy cari foto awk nak tempek sini...tp tak banyak rupanya gambar2 awk :(
yg ada ni pun mamy yg paksa nak tangkap kann..yelah awk kan fotografer kami 2 banak..maka nya gambar awk tak banyak dgn ai :( yg ada dgn anak pun ai curi2 snap dan paksa awk bergambar.
...swimming kt manikar ni nasib banyak gambar kita..tu pun andrew yg tolong snap kan.
tu pun awk sanggup nak dpt kan capture cantik awk redah tgh2 pool nak amik gambar ai dan anak...ni yg buat ai sedih :'( awk memang fotografer yg terbaik utk kami 2 banak.
..baba memang sgt2 lembut dan sabar melayan harraz haikal berbanding mamy yg cepat naik hangin :P sebab tu mamy risau..boleh ke harraz terima yg baba pegi jauh utk keje kali ni...semua baba..apapun baba..baba,baba,baba hukkkkkkk

...di genting..ni pun felecia yg paksa nak amik foto kita bertiga..kalau tak asyiklah gambar ai yg over penuh :P tpkannnn kalau u yg snap ai tak malu nak lentok ke nak gedik ke nak over ke..**baba..balik dr misi ni bolehlah kita beli dslr pulak yer :P
...u memang baik hati...setiap event tak penah ketepikan kami 2 banak..selamber je angkut kami :P terharu ai tauuu mana pegi 5 bintang 1 bintang u tak penah lupa bwk kami...***huwaaaa ai nagissss niii :'(
...Syukur Allah bagi tarikh lahir u dan anak sama..yerr ai selalu nyanyuk..asiklah terlupa itu ini..skrg tak lupa lagi! dah lah sama tarikh..cuti umum pulak tu..senang ai nak ingat melainkan ai hilang ingatan :P
...masa nak bgtau kat u ai nak beranak..selamber je kannn soh ai call esok2 je sbb u ingatkan ai nak ucap hepi besday to u **hukkkkk last2 ai kol henpon ayah nak bgtau ai nak beranak sudah that time!
see...walau 10 minit kita dok dlm panggung wayang sbb anak bobok kita tu takut dengar sound efek...u tetap menten layan kerenah harraz :) ...time ni kita dpt tiket free..jadi taklah ralat bile tak tengok habis pun movie tu ;P
..tau lah awk tu tentera..tp gaya bergambar dgn bini pun gitu ler kann..tegakkk jerk hehe...dan dan ai pun dah mcm tentera je bila bergambar dgn u huhu...takpelah..biar dlm foto tak lomantik tp dlm jiwa penuh dgn kasih sayang..itu sudah cukup utk mamy.tak perlulah kiss kiss hug hug selalu kann..cukup sekadar nilai kasih sayang dlm jiwa masing2 itu palinggg bermakna utk mamy semat dlm hati ini :)
baba..awk hadir dlm hidup ini cukup merubah segala..merubah menjadi lebih warna warni..merubah jadikan lebih lebih baik dan sempurna..lagi2 adanya anak lelaki kita :)
terima kasih terima keluarga mamy seperti keluarga sendiri.
terima kasih temukan mamy dgn family u yg penuh kasih sayang
terima kasih terima diri yg serba kekurangan utk jadikan teman hidup u
Insyaallah Allah permudahkan niat baik kita utk segala rencana kebaikan.
..mamy akan sentiasa doakan keselamatan,kesihatan..dan segala2 yg baik utk diri awk sepanjang di Lubnan nanti..
***28/10/2010 ni baba bertolak misi ke Lubnan..dan skrg baba ada kt kuantan utk urus apa yg patut....
~mamyharraz~








5 comments:

syariza09 said...

Smoga mamy kuatkan semangat yer. Mmg terasa kalau suami tak de di sisi, tambah2 lagi bila anak asyik tanya itu ini. meruntun jiwa
Sib baik family mamy ada dekat2 sini, leh juga tgk2 kan mamy anak branak

mamyharraz said...

syariza : hukkk lap air mata nih...huwaa
tulah..lagi2 kejap2 dia tanya baba mana hadoiii bertakung je air mataku ini :(

Softtouch [Hanim] said...

sedih sy bc n3 nie..mamy kene kuat semangat yer..rapat harraz ngan baba dia..jgn sedih2 ok mamy..

mamyharraz said...

insyaallah hanim sy kena kuat..dgn ada kwn kt sini fb ym akan buat sy kuat.

ana said...

nak nangis..