Saturday, December 28, 2013

Sebulan berlalu..

Salam rindu-rinduan ;)

fuhh fuhh kemain lama tak berapdet..ingatkan dah tak keje bolehlah haku apdet enrty sat-sat..rupanya silap..jangankan nak apdet blog nak main candy crush pun tak menyempat..sabar jelaaaa.

apa perasaan dah jadi suri rumah?
hehe biasa jer .. nak kata suri rmh sgt tu tak kot sbb aku banyak berpindah randah hikhokk

4 hari pindah ke PD aku asyik menangis uols
fuhh giler punya perasaan masa tu hmm susah nak terangkan camana..
sedih,sayu..meleleh jer air mata aku nih..
sampai nak makan pun tak lalu dengan harapan bangun pagi esok aku boleh kurus :P

MasyaaAllah sedihnya hati berpisah dgn mak,ayah,adik beradik ,ank buah :"(

Sepanjang hidup ini kali pertama aku berjauhan duduk dgn parents .. Ya Allah mmg sukar keadaan mula-mula nak aku tempuhi..pendek citer bergerak jer sikit air mata aku ni tumpah huhu

baru aku perasan rupanya manja jugak aku nieee :")

Dengan suami lekkkk jer kalau berjauhan .. dah biasa kot..yelah..sejak mula kawin mmg kitorang berjarak jauh suami di Penang - aku di KL - time mengandung relekkkk jer usung perut turun naik bas g jengok laki ;P rutin ulang alik dah jadi kebal...tu belum tolak tambah masa suami tinggal g misi luar negara kejap setahun kejap 6 bulan.

tapiii taklah bermakna aku suka hidup berjarak jauh dgn suami..
kalau tak takdelah aku berkorban diri ikut pindah ke PD ni haaaaaa ;)

Suami iols tak kejam..dan memahami isteri dia yg manja mengada-nganda nie ;P
belum pun aku bukak mulut ckp nak balik rmh parents dia sendiri yg ofer suruh aku balik segambut jumpa mak ;)
terus melompat aku kemas baju masuk beg ;P
dann teruslah menetap kt rmh mak selama 2 minggu ;P
dgn alasan cuti sekolah skrg ni kannn..gunalah masa ini sebaik mungkin :D

Dannn planning pun di teruskan.
ikut ayah dan mak balik ke kampung tercinta.
Luaskan pemandangan - muhasabahkan diri iols ni - perasaan pun jadi lega dan tenteram ;)
macammana aku tak sedihhh bila berpisah dgn mak?
ko tgklah menu yg dihidangkan niii masyaAllah sedapnya air tangan mak . Alhamdulillah.syukur.

pucuk ubi masak lemak tempoyak

aku dgn mak sangat-sangat rapat..tp kami rapat bukanlah stail peluk cium bagai sbb iols maluww ..bukan aku je kot maluw mak pun sama kot ;P 
cara nak tunjukkan kasih sayang kami berdua cenggini lah..
cara mak - masakkan makanan sedap2..tempahkan baju kurung utk aku..belikan itu ini..camtulah..
aku pulak - urut-urut mak ..gittuw laa ;)

dengan mak pun aku malu apatah lg dgn ayah kan?heehe
dgn ayah pulak cara nak tunjukkan kasih sayang - follow jer dia kemana jer tihehehe g minum /makan sama2/g holiday sama2 haaa gitulaaa

dengan adik beradik pun gituu bukan dgn cara peluk cium nak zahirkan kasih sayang kami..
tapi mereka dan aku tahu kami saling sayang dan memerlukan antara satu sama lain.
:)

sebab tu..aku tak biasa duduk jarak jauh dgn mereka semua :"(

Cikngah dgn pakngah belanja makan kt damansara :D


25 Dec hari tu aku dapat invite dari Klinik..
alang-alang aku masih kat KL kann ok,ngamlah boleh joint.

Diorang ada buat sambutan birthday Doktor
ohh birthday veni juga :)


kak letchumi & me

Bab makan mmg laju je aku muncul ;P
tengok pipi lah kannnn

Happy birthday veni :)
baju pink tu veni

baju biru kaamini
aku dgn kaamini ex-staf kt sini hehe
tq korang sbb tak pernah melupakan kami
sapa dah masuk team klinik sini percayalah ko tak menyesal
happy dapat doktor yg baik.yg tinggi tu le doktor kami
ada lagi sorang doktor yg baik dan comel..tp tak dtg sbb ada hal lain..lgpun masa ni krismas kan..time cuti umum.

Happy dapat luang masa dgn korang semua :)


Berakhirlah cuti-cuti di Segambut.
Hati pun dah lapang..setelah muhasabah diri..
yang penting redha dan ikhlas dgn keputusan yg diambil.

PD-KL - satu jam jer..tak jauh mana.. :)

Nanti maklong dgn abang harraz balik KL jaga adik arissa ngan nenek ok :)

ni aku apdet kt pejabat suami..kt rmh line mmg tenggelam..nak pasang internet pun kecewa..pasang beria kang takde gak line hati pun panasss huhu..

ok,sampai ketemu lagi babai :D

happy read ;)

11 comments:

Ann Ishak said...

oh dah officially stay dekat PD ye :)

norhidana miswan said...

ptt lah sampai lamaaaa bebeno tak jenguk blog nih... rindu nk baca celoteh yati....

takpe dkt je PD-KL tuh... tiap2 minggu blh ulang alik, mule2 je sedih pastu ok nyer... penuhkan aktiviti kt umah skrg nih takdelah bosan sgt kan... ish2 tak sangka yati nih anak manja kui2

Mimy Hamid said...

lama tak update yatie...hope baik baik saja duk PD...kalau balik KL tu nak ajak sushi roger la eh

Rasp said...

rindu ooooo kat u sis...
lama sungguh i tak singgah sini...
me oso skang tenggelam timbul tauuu...

takpe sis... sejam jer perjalanan tu...
dekat...leh slalu2 balik....
tapi iyelah kan mesti rindu sbb dah biasa dok dekat2...

Genre Dari Langit said...

Rupanya kamu ni manja bangat dengan family...

Bestnya gi masak2 dgn mak,.. anak mak betul la.


Nong andy

NEKCIK said...

Hulk aloh..rindu mak ropernya sampai bengkak bengkak mata ye....ciaan anak omak!! takpe lah dekat jer..bila rindu boleh jer balik kan!!

syariza09 said...

first time berjauhan ngan family mmg satu perasaan yg sukar digambarkan. tapi percayalah, lama kelamaan mummy akan rasa ok sbb smua ni atas nama pengorbanan....yg best sbb somi pon paham, siap offer lagi tuuu ...hihihihi

Mak Wardah said...

Biasalah lama2 nanti jadi orang PDlah

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Skang dah duk pd yek...jangan sedih2 yer..sama la kitew berjauhan dr mk..rindu mskn mak...huhu tetibe saya sedih lak...

munna said...

Pucuk ubi masak lemak tempoyak tu sedapppp nya

Amanda Suria said...

KL ngan PD xde la jauh mana pun kan...nanti kita jumpa nak...pi berkelah ke...bagi SA no tipon...SA ok je dari Seremban ke PD...