Thursday, March 20, 2014

PD mcmmana?

Alhamdulillah diam tak diam dah 3 bulan lebih menetap kt PD
Dalam meroyan tak suka duduk sini berjaya gak aku tempuh waktu sukar itu..bangga dgn diri sendiri dapat harungi dgn sabar ;)

Ingat semudah tu je aku pindah ke PD ni? no no no...ingat lg masa baru masuk rmh sewa nih menangis jer keje aku..pandang je muka laki menangissss mintak lempang simpati huhu bayangkanlah selama hidup 32 tahun (skrg dah 33) tak pernah berpisah dgn parents..tetiba berjauhan dgn diorg...sedihnya lahaiii...

sampaikan nak masuk dapo tak daya
tgk minyak sedih
tgk bawang sedih
tgk tepung sedih
tgk spagheti sedih

nak angkat sudip jgn citerlaaa mmg aku tak sentuh brg dapo huhuu

ohoiiii mmg saiko lah aku waktu tu..
punca aku sedih tgk segala bwg minyak tepung spagheti tu terus teringat kt mak adik2 ayah biasa kalau ptg2 mak buat cucur takpun aku masak spagheti..kang adik2 ,ayah mak dtg makan kt rmh aku :"( huwaaa masa tu terus aku jd fobia tgk barang dapo

Setelah di nasihatkan semorang (family) aku pun akur...diorg pun bg sokongan..kalau aku tak turun KL ..diorg yg datang PD melawat aku..masak-masak..berkelah-kelah..shoping2 kt kedai RM2 ..lama-lama terus aku ok..

dan harraz pun dah mula sekolah,mengaji ..aktiviti aku jd padat..terus aku lupa nak kememeng tak tentu pasal.Alhamdulillah keadaan back to normal :D


sandwish .
gamba kelmarin nih..ank g school,suami dah g kem aku pun layanlah tekak sendiri ;)

 Bila dah boleh masak ni kira oklah aku ni hehe
sambal telur puyuh bersama kentang
semua bahan mak bagi sebelum aku balik PD haritu ..segala cili blend semua mak yg bekalkan :") #iloveumak
Sambal tumis petai ikan bilis.
menu hat ni pun baru jer menuntut dgn mak..kalau tidak sebelum ni tau melantak je kan?..haa dah duduk jauh ni pepandailah..rasa mmg umph lah hehe resepi maklah katekannn ;)

 Selain urus mengurus rumah ..jd guru tuiesyen utk ank tu wajiblah kann..biasa homework harraz siapkan jam 3pm -4.30pm - setiap hari waktu yg sama.
sambil tengok2 kan dia buat homework aku curi2 tgk drama be carefull with my heart kt tv3 hehe
Petang biasa harraz main basikal depan rmh..tak pun main sepak2 bola..aku pantau sambil baca buku...kalau aku rajin kami berdua beranak g makan kopok lekor ,minum coconut shake kt tepi pantai teluk kemang.jarak pantai dr rmh dalam 5 minit naik kereta..kalau berjalan kaki mau patah gak pinggang nak daki bukit tu huhu..

Lepas maghrib hantar harraz mengaji ..selalu aku akan stanby maghrib awal..habis je azan solat.pastu cepat2 hantar dia mengaji rmh pakyob..kang lambat sampai lambat turn dia .. siap mengaji - biasa baba ajak mkn..kang dah kenyang terus harraz tido..paling lewat skrg dia tido kol 10pm..

Alhamdulillah sejak duduk PD harraz dah lupakan tab ,ipad,laptop,pc dan semua gajet yg satu masa dulu kalau takde boleh meroyan dibuatnya huhu..syukur juga kt sini line internet susah nak coverage..kalau ada pun nyawa2 ikan..

apapun aku happy dgn keadaan sekarang.
:)

happy read ;)

7 comments:

:: idzwa :: said...

Jeles sebab u dekat giler dgn pantaiiii... :)

norhidana miswan said...

amboih2... ngalahkan bdk2 kene antar msk asrama hahhahah... nsb lah dh ok yek, so dh boleh bt ntry mcm biasa lah kan...

syoknyer yati umah dkt pantai... jeles tau

Mimy Hamid said...

ada hikmah la duk PD yatie..sebenarnya berjauhan buat kita rindu..berdikari..see awak dh boleh masak lauk mak...abg harraz dah lupa gadget..suasana yang prvacy jeles la makan coconut shake ngadap laut

Amanda Suria said...

Alhamdulillah dah boleh biasakan diri kan...hey...bila la kita boleh dating ni kan...

Hantu Kak Limah said...

Fuyooo...best tu umah dkt ngn pantai..bole feeling ombak rindu hari2...hikhikhik

syariza09 said...

alhamdulillah...sronok tgk mamy hepi..sronok tgk harraz dh g ngaji..aiman ngaji iqrak kt transit je. sy lbh suka kalo dia g ngaji ngan org lbh pengalaman mcm yg harraz g tu. tp tu lah skrg ni spai umah pon dh mlm, mmg tak sempat nk antar dia ngaji kt rmh org..kena cari alternatif lain la gamaknya...nanti kalo saya g PD, sy singgah umah mammy ok, best arr dekat pantai

elly nadyra said...

alhamdulillah
its totally a new life style utk mamy dan keluarga
suka dengar mamy dah enjoy dengan kehidupan baru
semoga hubungan kekeluargaan bertambah erat
ni yang mai PD nak cari mamy ni!