Thursday, August 22, 2013

Random

Tak apdet rindu.

Bila nak apdet malas.

Takpe meh nak randomkan citer sikit kt sini..naik loya pulak entry  last ituuuuu melekat ;P

Hari tu suami bawak makan nasi ayam kt Keramat - nama kedai tu mash nasi ayam kemainn lazat nasi ayam tu..servis punyalah laju..baru ko duduk terus dihidang kann bagus camni ..maka peratus amukan lapar pun berkurangan disitu sebabnya servis tip top :D

Yang ni bubur pulut hitam.
Rendam pulut hitam dalam 5 jam - pastu rebus - masukan santan kotak,gula melaka,sikit gula pasir-siap.

sukati nak makan panas ke sejuk ke sukati ko lah ;P
ohhh yg penting leak susu cair masa nak makan baru vavavavva va bommm ;)

Minggu lepas ada sehari tu aku berdua je kt rumah dgn anak..serius sunyi sepi rasa hidup...makayah time tu masih kt kampung ..suami iols cam biasalah kt PD adik-adik pulak memasing ada hal..utk elakkan ke meroyanan sbb terasa sunyi iols cooking lah se simple yg boleh utk di makannnn

sambal telo puyuh , sup ayam kentang , dan sambal timun.
nyamss lazat!

Makanan je yg bisa mengubati rasa sunyi,sedih dan lain-lain ;)

Hok ni pulak baru kelmarin aku buat.
kek coklat kukus namanya.

nampak je kemain banyak..sebenarnya bekas silver tu jenis yg palinggggg kecik.saja aku letak camni sbb senang bajet utk sorang makan.jd ngap je tak payah potong kek nih..

6 pcs bekas kecik utk satu bancuhan - nahhhh ini resepi KEK COKLAT MUDAH
Sebelum ni iols dah pernah buat.
Tak lah se pro mana...asal boleh je laaaa deko tu tajuknya *adaakkesahkekninakcomotkeapake* haaaa gittewwww namanyaaaaaaaa ;)

Sepatutnya nak lawa topping tu guna coklat masakan+butter double boil kan.
disebabkan coklat masak aku kehabisan - aku hentam pakai serbuk koko + susu pekat sikit+susu cair sikit -kacau2 atas api-curah atas kek begitulaaaa citernya ;)

Yang penting kek iols mmg sedap ;)
hewhew


happy read ;)



8 comments:

Nai @ TPJ said...

Rajin ko masak deq..! Itu cara belit shawl dah ada kat ku punya belog ye.. Hehehe

norhidana miswan said...

ns ayam mash tu mmg cpt dik, maklum kt situ ada ns ayam je... kalu nk cube yg lg sedap... kt food court setiawangsa, kedai ujung...mmg maveles...

geram lak akak nengok tlr puyuh tu, akak pun biasa bt kek coklat kukus gitu, paling mudah n ringkas

Qhaifa Nur said...

masak yang simple tu paling sedap..

kek coklat tu memang sedap nampak...
bila letak topping lagi terbaikkk..

salam aidilfitri...

atuk said...

Salam Syawal Mamy

kek coklat...kesukaan saya tu...

:: Mrs.Eady :: said...

Alaaaaaaa sambal telo ituuuuuu!!terlioooo...

Nong Andy said...

Wah... dari atas smpai bawah.. semuanya makanan...

*lap air liur yg nak meleleh

elly nadyra said...

Rajin mamy masak. Senang wat cake camtu. Amik 1 ngap sampai abis tau.

syariza09 said...

ooo ns ayam tu kat ngan masjid kan. mmg sedap kt situ.

kek last tu mmg best, buat kek ni cpt jer licin