Sunday, May 11, 2014

Selamat hari ibu

Berbagai pendapat tentang sambutan hari ibu ada pendapat begitu begini..

Dua tiga hari ni dok dengar ucapan sana sini sempena hari ibu ..aku nak jugaklah ucap melalui instagram dan fb dan masuk dlm blog pulak.Hanya sekadar ucapan kasih sayang gitu utk mak dan mak mertua.

..aku bukanlah seorang yg romantik huhu baik dengan sesiapa pun...tp manja tu ada kot sikit.. membesar dgn didikkan mak ayah yg tegas anak sulung pulak menjadikan aku rokers huahua mak garang ayah pun garang jangan ko main-main silap haribulan mmg kena henyok ..dah set dlm mind mak garang  ayah garang sampaikan nak peluk cium mak ayah adalah takut mmm lebih kepada malu kot sebab tak biasa kecuali hari raya jer buat gitu ..entahlah..tp jauh dlm hati sayangggggg sgt kt mak ayah.

Tapi bila dah kahwin..ada anak masa tulah aku cuba rapatkan diri dgn mak..mula tu malu jugak nak peluk cium mak..dah lama-lama hilanglah malu tu..bila nak ucap selamat tinggal nak pulang rmh masa tu lah ambik peluang peluk cium mak.Biarlah lambat tindakkan tu dari tak buat terus kan ;)

Dengan ayah pun gitu..rasa pertama kali peluk ayah masa ayah pegi umrah baru-baru ni mmm...lambatnyalah refleksi aku nak bertindak kan...mmm mungkin lebih perasaan malu kot..sebab tak biasa buat gitu dr dulu selain salam dan cium tangan je.InsyaAllah lepas ni nak jadikan perkara itu jadi biasa.

Memiliki mak dan ayah adalah sesuatu yg bernilai yg tiada galang gantinya.
Semoga aku diberi kesempatan meniti hari tua bersama mak dan ayah.aminn.

org sayang mak
org sayang ayah
:)

Menjadi menantu kepada mertua yg romantik adalah comel.Syukurlah bertemu dgn mak mertua yg romantik kontra dgn aku yg tak romantik  nih..jadi dari situ aku belajar menjadi seorang yg cool hehe..mula-mula kawin sgt pelik dgn suami yg over romantik rupanya mama nya seorang yg begitu patutla laki aku pun begitu huhu

semoga aku menjadi menantu disenangi dan dikasihi ibu mertuaku.

saya sayang mama
:)

Syukur diberi peluang merasai kasih sayang dari mak,ayah dan mama :)


Selamat hari ibu utk mak tercinta Pn Zaleha :)
Selamat hari ibu utk mama tercinta Madam Liew Ay Lan :)

Sayang anda berdua hingga ke Jannah :)


happy read ;)

5 comments:

Izzati Amira said...

selamat hari ibu juga (:

norhidana miswan said...

selamat hari ibu gk... utk kite semua ibu2

bila dh jd ibu dh ada anak... baru kite rasa apa yg mak kite rasa... tp trs terang dana tak blh jd sesabar mak hehehhe

Amanda Suria said...

Selamat Hari Ibu Mamyharraz...

syariza09 said...

saya pon pesen yati gak...dulu2 rasa malu nk ucap apa2 ngan mak & bapa...salam pelok cium pon rasa berat sgt..ntah la mmg tak biasa kot...tp bila dh lama2 tu, try gak buat camtu, salam & pelok cium, ilang gak prasaan malu saya tu hehehe

elly nadyra said...

selamat hari ibu mamy!