Thursday, April 17, 2014

Pay Off !

Alhamdulillah , 9 tahun yg dinanti tiba juga.

Suatu masa dulu aku pernah pasang niat..kalau dah berkeluarga sendiri capai jer umur 30-an nak berenti keje..dan setelah dikira-kira masa yg aku plan nak resign keje loan kereta dah settle..

Perancangan Allah siapa yang tahu...aku resign keje awal dari waktu yg dirancang..dan masa tu loan kereta masih belum selesai..jenuh jugaklah nak setting baekkkkk punya perbelanjaan supaya tak membebankan suami.

Alhamdulillah,berkat sabar akhirnya rasmi aku putus kasih ,putus hubungan dgn Public Bank !
fuhhh legaaanya akuuuu rasa mcm lepaskan batu dibahu gittuww..

Buat masa ni pakai jer kete tu sampailah laki iols pencen.
esok dah pencen baru kita pikir tukar yg baru (kot) - insyaAllah jika ada rezeki ;)



Tidak mahu ada kaitan dgn bank lepas ni ...nak freedom..cukuplah dulu terikat dgn kredit kad , personal loan ,car loan..cukuplah tu cukup..semua tu aku dah merasa.

Sekarang ni bawa kereta proton wira tp terasa bawa mpv kaedahnya hikhok - haaaa gitulah perasaan bila dah tiada kaitan dgn bank lg .. esok-esok kalau ada rezeki nak buat loan baru biarlah suami yg handle ..aku tak mo dahhh..

becoz lebih baik iols fikirkan kehendak lain dari fikir berkaitan loan nih .

selamat tinggal Public Bank !

happy read ;)

7 comments:

:: idzwa :: said...

wahhh tahniah!!

Mimy Hamid said...

betul...sy dah lama byr bye public bank..kete sy kini harta sy...dah 10 thn usia nya...condition masih baik...biarla org nak ckp oldskool iswaara..yg pntg sy bebas tanpa hutang kete

norhidana miswan said...

rasa lega kan... mcm tuh lah akak rasa masa dh abis byr kete kancil dulu, tp nih kene byr myvi lak hehee...

syariza09 said...

seronok tu...satu beban dh kurang, pasni duit tu leh shopping menda lain

Mummydearie said...

Salam singgah,

Betul tu kalau dah putus cinta dengan pihak bank, rasa lega sangat. Macam dalam dunia ni kita aje yang ada. Semua milik kita walaupun bukan. My loan dah lama habis tapi tetiba gatal gi buat loan lagi sebab ikut nafsu. So tak lehlah berhenti kerja sekarang mahu kena hempuk ngan suami :) Lain-lain memang dah lama terlepas beban dari bahu. Alhamdulillah :)

elly nadyra said...

wahhhhhhhhh best
merdeka!

NEKCIK said...

Bagus tu mamy ..hidup tanpa hutang..takleh lak takde hutang kan....mana yg boleh kurang kita kurangkanlah..kaan