Tuesday, August 24, 2010

rasa bersalah adalah tak best!

Pagi mulakan entry..dgn mood yg kurang best :( ohhhhh my....mamy tak suka perasaan ini..tp selalu terkena..elak.tepis....tup tup muncul jugakk..habis salah sendiri ke??..entahlah.


tiga situasi yg buatkan mamy terifikir2..salah aku ke.salah aku ke.salah aku ke????????????????


satu : ni kes 4-5 bulan lepas.abg ipar dpt lecture kt UPSI tanjung malim..jadi dia transfer dr kota kinabalu kesini..dan minta nak pinjam kete..mula2 tu memang ok sbb ada kete ayah..tp yelah..kete ayah tu dia memang guna..mak pulak gunakan nak p pasar, kedai...jadi mamy rasa tersepit setiap kali guna kete ayah.aduhhh rasa tak sedap kt situ..dan mulalah kadang mamy naik moto baba hantar..balik nak lrt..sgt sukar okeh!tersenget2 bwk helmet fuhhh..sbb mamy dah terbiasa drive tetiba kena naik itu ini nak menyampai kermh sgtlah payah :(


jadi fikir.fikir.mamy minta tolong baba ckp dgn abg ipar utk pulangkan kete.ohhh situasi sgtlah serba salah.mamy betul2 tersepittt!!!!~~dah 3 bulan lebih mamy tertekan tak de kete..bayangkan pagi2 nak hantar anak..pastu nak p keje yg tak sehaluan dgn baba....fuhh payah wooo huk hukkk...."abg fadhil maafkan saya"~~raya ni harap kita dapat jumpa di KK :)




dua : opis mamy ni jauh nak dptkan public transport.jadi kadang2 kwn ofis nak tumpang sampai lrt station.ok mamy tak kisah,TAPI awal2 mamy dah bgtau kt depa semua..kalau nak tumpang pastikan tak de cara lain barulah follow mamy..sebabnya hidupku nak cepat pantas..kalau dah drop depa kt station ai kena tempuh trafic light~~jadi pepahamlah yer..dan yg pasti ada sorang staff sini memang ada amik hantar sesapa perlukan nak dihantar ke station dgn syarat bayar lah kan secara bulanan...tp masih yg tak nak kemudahan tu..dik oii kt kl nih mana ada free!...ai tak charge yer sesapa mau tumpang!! free okeh.dan ai tak suka nak reka alasan setiap kali ada yg bertanya utk tumpang.................................tp tulah kan ai tak de masa sbb selalu nak cepat **maaf jika sy kejam ;(~





ketiga : sepupu mamy tumpang duduk rmh kami dah 8 bulan.mulanya memang ok..dia pun bukanlah jenis yg bermasalah..tp tulah..bila dah lama2 duduk..keserasian tu makin pudar..mamy pulak jenis yg cepat emosi.suami mungkin paham dan wajib lah kena paham kan.tp org lain susah nak paham kelaku ku itu :( yelah kadang ok kadang mereng..kadang meroyam gitu ler...mau taknya aktiviti padat dik non oiiiiii...stress mak nokkkk :P


dan baru2 ni baba kena stanby p lubnan.setahun okeh!bukan sebulan! maka nya haruslah bagi tau kt sepupu soh dia cari rmh utk pindah yelah takkan selama setahun mamy n harraz nak dok serumah dgn dia dan takkan pulak kami nak dok rmh mak selama setahun kannn..ohhhhh my..sekali lagik tekanan okeh tekanan! terfikir2 nak bgtau camner kt dia utk cari rmh lain
:( timbang tolak genap sebulan fikir.fikir.ahad lepas mamy n baba ckp pelan2 dgn dia dan explain puk pak puk pak kt dia...utk elakan kecik hati mana2 pihak..alhamdulillah dia faham :)
mamy bgtau awal utk dia prepare rmh atau bilik siap2 sebelum cuti raya ni...dan tak sangka pulak semalam jugak dia pindah dr rmh kami :( dia bgtau saje dia pindah awal sbb nak cari keserasian kt tempat baru.......sedih okeh kami laki bini woooo perasaan bersalah tu tetapppp ado huk huk *** nangis okeh...** yat...hang pun dah dewasa..berdikarilah yer :)

gitu ler..kadang kita tak mo situasi tu.tp tetappp terjadi..nak elak kecik kan hati org..tp tetappp terjadi...ohhhh Tuhan moga Kau kuatkan semangat ku yg selalu lemah ini.amin.


~mamyharraz~

4 comments:

syariza09 said...

bila ada prasaan mcm ni mmg tak suka okeh. tapi mau tak mau, kena la tempoh juga. sakit woo

mamyharraz said...

syariza~~betul tu..lagi elak lagi kena...hai alahai..hati sendiri ni sapa pulak nak jaga :(

~~Ciklinn~~ said...

hadoiii kalo linn pun akn rasa camni gak... ermmmm tapi itula.. hati sendiri sapa nak jaga... sbb tu dlm rcng oprah tu kan.. kita mmg sesekali belajar untuk mengatakan tidakkkk....

mamyharraz said...

~~ye ciklin..sy dari skrg nak belajar katakan tidak..