Sunday, July 28, 2013

Raya di mana tahun ni ?

Salam Ramadhan :)

Jenuh aku cari tajuk seswei nak letak last2 tibai jelah tajuk kt atas tu haaaaa

Maklumlah perut tengah ketat jadi emosi agak keliru gittew ;P tengah download movie ni..sesambil tu mehlah share cerita mak harraz serba sedikit ;)

Persiapan raya korang dah ready kah? aku biasa-biasa jer..baju kurung dah beli.kt jakel last week..amik yg ready made jew...kot bertembung pakai sama dgn org matiii laaaa huahuahuaa nnt kitew buat tak nampaklah yewww kalau baju kita boria :P .hentam amik kaler grey huhu..baju melayu ank dgn suami pun belum beli lg...minggu depanlah kot kita g cari.

Tadi pulak cikngah ajak g Paradigm Mall..oleh itu jom lah kiteee ..


Bukan aku yg shopping..cuma temankan cikngah shopping utk baby naqiyya :) omelll omelll baju kt H&M nih..lagi-lagi time 'deal' fuhh bestlah harga dia letak! murahhh! jadi kena pandai cari dan pilih..



Cikngah belanja maklong shawl ni :)
sukeeeee!! ni aku rasa tak sempat raya dah pakai jugakkk ni kanggg hehe

Berbalik soalan tajuk aku tu..tahun ni kami raya kat Perak nunnnn di Gelok,Lenggong Perak.
terujaaaa sgt nak balik kampungku itu.
In Sya Allah 6 atau 7hb bertolak lah kami ramai2 ke kampung..balik kali ni bwk kete memasing.
mak+ayah+acu - satu kete
cikngah+suami+baby - satu kete
mamyharraz+babaharraz+harraz - satu kete

hoyeyyy :)

senang naik kenderaan sendiri.mudah nak bergerak ke sana sini :D


 Hujung minggu je aku memasak ;) ni menu hari sabtu sotong goreng tepung

Ni hasil setelah di goreng ;)
nyammm rangup!!
Menu berbuka tadi.
saja masak utk memeriahkan lauk kt rmh mak.
chicken buttermilk - rasa? sgtlah marveles lemak berkrim disukai ramai hewhew ker aku jer yg suka (?) tihehehehehe

Bila dihidang lauk pauk meriahhhh kemain ;)
sambal tumis udang petai menu wajib hari-hari..sebab kesukaan ayah dan semorang ;)
hari-hari mak masak sambal udang petai fresh2 sbb lauk perangat tak umphh hehe

mak memang hebat ..boleh sediakan lauk mcm2 ikut selera tekak anak2 dan suami..semoga aku boleh jadi sehebat emak iaitu boleh sediakan lauk pauk yg banyak mcmni :)



happy read ;)

21 comments:

Nai @ TPJ said...

Yummmeh...!

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

amboi mak harraz dah beli baju raya...mak uwais pun dah beli tapi lain yang lain yang dibeli..hehe..samala baju dedi n uwais beli kat jakel kenkonon nanti boleh bertuko jadi aaron kan...

kemain meriah menunyer tu..meleleh nengok chicken buttermilk tue...

BUNDA a.k.a KN said...

salam ramadhan dari bunda...banyak juadah kat sini..singgahlah sat..

norhidana miswan said...

bestnyer supink2... akak tak penah jejak lg paradigm mall tu dik oiiii....

thn ni giliran raya pertama akak kt johor... yehuuu suke2....

jeles betul akak nengok org bt sutun grg tepung, akak tkt nk bt tkt terpercik2 meletop2

Rasp said...

wahhhh dapat shawl gorjes....
kalo i pun sis...
compom xsabor nak bergaya sblum raya hahahahahahha...

bestnya your mom wif you...
leh makan homemade food kan...
memang mabeles lah masakan ibu :)

Azian Elias said...

I balik johor..dah 13 thn balik sana since in laws dah tak ada.

Meriah tu food buka..mcm2 ada..

Daddy Ziyyad said...

Baju2 kat H&M mmg cantik,unik :)
Saya & wife pergi juga, yg kat branch di Setia City Mall...Paradigm tu tak pernah masuk lagi...:)

Saya raya kat Nilai...raya ke dua baru balik JB :)

:: Mrs.Eady :: said...

Tun ni still di Cheras baru juga :)

Nieyl said...

yumyum...

elly nadyra said...

mak masak mmg sedap dan variety....campak2 pun sedap hasilnya hahahahhahahahhaa

vita min said...

Hmmm... sedap2 tgk lauk pauk.. Nak try test gugel jugak lah resipi Ayam butter milk tu... memang menarik dan tertarik lah... hehe.

*Jom singgah blog saya..
http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

Softtouch [Hanim] said...

smalah kita kak balik perak...meh la dtg beraya...

Org laki senang kak nk cari baju melayu...banyak pilihan....

Meriahnya lauk berbuka rumah mak akk...jeles...heheheh....mak msk mmg terbaik....

-Sara- said...

fuhh meriah tu..best ah akak ari2 leh buka ngan mak..jelesnya :(

Mimy Hamid said...

yatie nnt email sy eh resepi ayam buttermilk

wahida said...

mmg kan nok..mak mak kita ni mmg hebat di dapur..boleh masak bermcm2 jenis lauk sepantas kilat...

sedapnya sotong goreng tepung...huhu..terliur tau...


syariza09 said...

wow...nampak sedap chicken buttermilk tu...nk gugel juga la

mak kita mmg mcm tu, sgt2 cekap kalo masak lauk2 kegemaran anak..tp kita ni kalo nk masak byk jenis mcm tu dh rasa nk pengsan hahaha

Nong Andy said...

Saya kan yati..

Raya tahun ni di kuala penyu..

Horeyyyyyyy

Amboi.. masakan. Meleleh air liur aku

NEKCIK said...

oh mamy da bli baju rayer ye..nekcik tengah tungguuu ni

lieyalatif said...

**selamat hari raye buat akak sekeluarga...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

hati2 pulang ke kg yeak...

Hazmin Hamudin said...

Selamat hari raya kak.. Saya takda kampungpun. Raya kl je. Hehe

elly nadyra said...

mamy nak resepi buttermilk tuh