Thursday, July 11, 2013

salam ramadhan :)

Alhamdulillah bertemu kembali bulan yg mulia ini.Syukur.

Bulan puasa kali ni ada perubahan sikit..sebabnya suami kat PD,maka confirm dapo aku tak berasap..rumah mak dekat jomlah kita tumpang berbuka kt sana sambil rekues nak makan itu ini ;)

Dah makin tua ni aku makin malas nak snap pic..nak apdet blog lagilah ke lautttt..padahal hari pertama berbuka kemain meriah lauk mak masak..siap kerabu jantung bagai fuhhh heven hevennn :) takde versi gambar kita membayangkan ajer sudah kt sini ;P

Ok, hok ni green tea ice blended bukan menu di bulan ramadhan..tapau starbucks pandu lalu masa onthe the way ke PD
sehari sebelum masuk bulan ramadhan kami dua beranak ikut event suami kat PD ..ada BBQ dinner..agak formal majlis tu..tau jelah kalau dah masuk team abg-abg askar ni kena lah pandai-pandai seswei kan diri..lagi-lagi part nak beramah mesra dgn isteri depa tu ;)

Ai is ok je..buat biasa je..follow jer rentak depa sure keadaan menjadi terkawal =P



Dinner kt tepi pool fuhhhh sgt  mencabar keimanan bila anak haku dok berlari-lari riang tepi kolam tu..tahan suara je haku! nak snap pic pun kekok sbb risau mata memandang :")


video

Dah habis dinner boleh pulak budak kecik ni rekues nak makan tomyam..jomlah kita ke kedai siam mkn tomyam kt situ..ni lah masalahnya ank aku..sebab cerewet bab makan! time dinner td siap ada kambing golek , udang bakar ,ayam golek etc etc sikit pun dia tak pandang T___T nak jugak tomyammm..

ni aku try masukkan video taktaulah jadi ke tidak..huhu belasah jew.

ohhh lagi satu hari pertama bersahur sempatlah sahur bersama dgn suami sbb abg askar tu cuti sehari..hari ni dah masuk 2 hari puasa..tengoklah hujung minggu ni dia balik ke tak..kalau balik bolehlah berbuka sama-sama pulaks ;)

ok,selamat berpuasa ya korang.
:)

happy read ;)

14 comments:

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Selamat berpuasa...waa bestnyer berpuasa tamnbah2 mak masak...ermmmm

:: Mrs.Eady :: said...

Kembali rindu rindua yeeee :)

NEKCIK said...

Siaannya dia..sib baik ada bujang nak temankn ye..takpe makin jauh semakin sayang!! He he

mamyharraz said...

lizz:slmt berpuasa juga utk awk :)

mrseady:rindulah jugak sesikit tihehe ;)

nekcik:aminnn moga kasih syg makin bertambah :")

NEKCIK said...

Mammyharraz..klsu tak keberatan boleh tak emailkn address mammyharraz kat nekcik?

Nai @ TPJ said...

Selamat berposa, deq.. Duk jauh dgn hasben ni kena triple sabar.. Sibbaik mak dekat..

inazamri said...

salam ramdhan dari akak sekeluarga

norhidana miswan said...

ingtkan dh ngajuk takmo update blog lg hehehe... biasalah tu dik nk wat camne dh tugas kn.... ok lah tu kt PD kire dekat tuh... blh balik tiap minggu tuh kan

lg syok bile duk dkt ngn mak, nk apa je dpt kan... buka ramai2 lah syok kan...

Mimy Hamid said...

selamat berpuasa yatie..apsal tak gigih dah skrang ni heheh.wakeup yatie

syariza09 said...

selamat berpuasa mamy....berpuasa ramai2 ngan family lagi meriah, baru best kan

huhuhu mmg mencabar tu dinner tepi pool, budak2 kan suka ngan pool

Nong Andy said...

Selamat berpuasa gak yati...

Moga weekend ni perwiramu balik rumah.. boleh sungkai bersama..

man said...

slmt berbuka puasa...mcm beh je..heheh

Softtouch [Hanim] said...

selamat berpuasa kak....

Heehe klaka bila akk ckp tahan suara tu...sy fhm....sy pun mcm tu kalu dpn org.....

elly nadyra said...

untung la mak dekat, mak masak semua, buka ramai2 sungguh meriah, i is jeles!