Tuesday, November 5, 2013

Lauk kegemaran

Berjiran dgn mak adalah best.

Hari-hari pun mak mmg masak kt rumah aku..ptg baru mak balik rmh dia siapkan minum ptg ayah..gitulah selalunya..dulu masa duduk damansara gas kt rmh aku bertahan setahun okeh nak habis! sib baik tak expired tong gas tu ..yelah mana ada guna sgt..masak air aku guna water boiled tuh..selebihnya dok mkn rmh mak tak pun mkn kedai huhu bravo sgt kan kehkeh..

dah duduk dekat ni berasaplah sentiasa dapurku itu hehe dan sejak ada baby mak masak mkn tghhari awal..jam 11 lebih kadang dah ready hihi akulah happy dan kegemukan huhu

Alhamdulillah rezeki jangan ditolak gittew ;)
Lauk hari ni asam rebus keladi

 fuhh caman nak diet? tak mampu haku! ratah gitu tak best nak kena makan dgn nasik baru ngammm
kena gu dgn jeruk mamam ni mmg terbaikk lah.

hadoilaaa esoktulattunggeng jelah diet kot kahkah



happy read ;)

16 comments:

Mimy Hamid said...

rezeki namanya..mcm sy la sebelah umah mak...setahun gas tak habis hehehe

Rasp said...

untungnya dapat berjiran dgn mak...
mmg diet tak der dlm kamus lah sis hehehehehehe...
wahhhh terkecur tengok jeruk tu sis...
tak pernah makan tapi nama 'jeruk' jer terus terkecur hehehehehe...

Amanda Suria said...

Same here...no diet2 in my life

Nong Andy said...

Awak... saya suka keladi jugak. Tapi masak lemak la... campur ikan masin..

NEKCIK said...

untongnya
body ada omak di sisi!!!..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa sodap tu...telan ailio nengok...lapo.
bestnyer lizz ni time balik kg jer merasa lauk pauk mak yang sedap tu..memang melantak kaw2 iler balik kg hehe

:: Mrs.Eady :: said...

Untunglaaaaaa mak masak!padahal aku pun sama gak..mihmihmih :)

lieyalatif said...

perghh sedap ni kak oiii...asam rebus keladi tu mmg in...kalo ade sambal belacan mmg laju menyuap nasi....

takpe kak, esok2 jek diet heheeheh....yg penting makan semua sedap2 air tangan mak....

norhidana miswan said...

mmg sgt heaven duk dkt2 ngn mak....

Qhaifa Nur said...

asam rebus keladi...sedapnya tau

Daddy Ziyyad said...

apa? dekat setahun gas tak habis pakai? bahahahahaa...

kali ni, gas habis cepat...tapi mak awak yg masak tau! tetap tak aci! hahaha

LYAfrina said...

heheh//
untunglah camtu..masakan kat rmh pon lg sedp drp kedai kan

Effy Fazira said...

syoknye
jom follow my blog dear

MulutPayau said...

wahh untungnya dapat berjiran ngan mak..masakan mak mmng terbaik di duniakan..
psssttt..jeruk maman tu peberet akak..

syariza09 said...

best dpt makan sedap2

elly nadyra said...

amboi seronoknya mak dekat