Thursday, April 25, 2013

Di sebalik gambar..

Salam Jumaat :)

Jom kupas cerita di sebalik gambar dari reporter tak bertauliah ni ;)

Pic 1

Masuk kem tentera hari tu..kebetulan ada hari apantah..hari terbuka ATM kot..jd depa bagi peluang kt org awam nak merasa menembak dan mcm2 peluang yg biasa tentera buat ..apalagi Harraz tak lepaskan peluang lah nak merasa semua ni ;)

yang guide harraz tu bukan baba dia..tp salah sorang anggota tentera .

Pic 2
Cara dia pegang senapang kemain bergaya dan konfiden..ohh terus aku emo .. ai is serams kalau bidang tentera jadi pilihan hatinya...mami nak Harraz jadi Doktor :") gigih tauuu mami saving dari sekarang sebab nak bayar yuran kos utk bidang perdoktoran awak nanti :")

Pic 3
Asal bergerak jer keluar ..beli mainan adalah perkara wajib! haihh aku mmg tak kuasa nak layan..tp baba dia  lah selalu layan..pastu beli mainan yg pelik-pelik pastu hangin satu badan! ko tgk pic last tu haaa muka dah nak mula sentap la tuuu

Pic 4
 Muka senyum selepas berperang dgn aku! mana tak perang uolssss dia tetiba merentap merengus tanpa ada alasan..dah dipujuk baik-baik tak jalan..nak dimarah lebih-lebih kesiannn...last-last aku tarikkk bawak masuk kereta..kena sedas baru senyap!

rupanya punca dia protes sebab mainan yg kt pic atas tu lahh..haihhh anak..awk suka tengok mami naik hantu kan?
-__________-

Pic 5
 Pic 3 , 4 , 5 ni hari yang sama..masa ni kami teman baba diskas dgn kawan sekerja pasal laman web yg depa dok buat..memang salah timing kami berdua ikut sbb boring..jd nak hilangkan sangap tu..orderlah mkanan ..salah satu nya aiskrim goreng ni ..2 ketol RM5 rasa? so so jew..

Pic 6
 Kalau g Jusco Kepong - dragon fruit soya akan aku cari!! sedappp sgt

Pic 7
Kesukaan yg normal tiada tandingannya ;)

Pic 8

 red bean chatime bergabung dgn burger daging sangatlah marveles ;)

Pic 9
 Abalone slice kesukaan aku - kiosk ni kt one utama old wing dalam jusco ;)

Pic 10
Alien alien kesukaan harraz .. almond pulak kesukaan mami - tapi kenalah beli campur-campur sbb nak makan bersama cikngah dan acu ;)

Pic 11
Sebahagian baju raya utk Harraz sudah pun aku kumpul dari sekarang..saja siapkan awal-awal..tp ada gak selai dua dah pun pakai biasalaaa mana boleh tahan tgk baju abang yg lawa-lawa ni..hehe..

Masih ada masa lagi..nanti mami top-up lagi baju baru utk abg harraz okay :)


happy read ;)

16 comments:

atty's said...

bukan main bergaya harraz ngn senapang..

alor semua makanan yg ada dlm entry ni buat kty lapar ..

Rasp said...

boboy kan sis...
harus suka dapat pegang senapang....

insya Allah berkat doa and usaha u sis, Dr Harraz in the future ;)

i tak pernah makan eskrem goreng camtu sis...
tapi eskrem magnum tu memang terbaekkkkk kan....

i pun dah start membeli baju raya for my kids...
4 orang kannnn memang kena start awal lah...
dah ler kompeni xder bagi bonus kannnnn...
so kena pandai2lah berbajet :)

Qhaifa Nur said...

merasa juga harraz belajar cara betul menembak...seronoknya

semua makanan tuh buat terliur ni...suka, suka

Daddy Ziyyad said...

Saya doakan Harraz berjaya menjadi seorang doktor...:) Dan kalau dia gemar badan beruniform, boleh sertai ATM jadi doktor dalam ATM :)

Lisa Sheila said...

alahai...makanan2 tersebut sungguh menggoncang iman ni..kekeke... mummyharraz sedapnyaaaaa...tambah2 tengok donut dan eskem tu..heee

semoga harraz menjadi anak g soleh..berjaya dunia n akhirat..aamiin ..

maria firdz said...

ada gaya.. dan macam2 gaya... :)

Tihara said...

tertarik dengan aiskrim goreng :)

Kakzakie said...

Apa-apa pun harrz is the hero. Kena sedas atau dua das esok pasti sama lagi. Nama pun budak kan.. jgn marah selalu tau:)

norhidana miswan said...

amboi2... banyaknyer gamabr, tp kebanyakannyer gambar si hero itulah, kuat sentap ek msti ikut mami dia hehehe...

wahida said...

chatime & big apple adalah kesukaan aku yg teramat sgt!! geram je aku tgk mereka berdua...hahaha...

kalau harraz nak jadi tentera pun apa salahnya nok, dah dia mmg anak tentera kekdahnya...mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...

:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

harraz ni kemain segak bergaya dengan senapang tu...ader bakat...ikau papa yer...

errmmm sedapnyer aiskrim goreng tu...kan ku carik nanti ni...

saya x berapa nak suka aiskrim magnum tu rasa cekelat dier cam pahit2...chatime is the best...

hamboi harraz dah beli baju raya ek...abang uwais n sara tak beli lagi...

elly nadyra said...

Sedas ye mamy bg! Kan dh kena kn.
Eh sama. Aku pun nk sorang anak aku jd dr.

syariza09 said...

sib baik mammy ckp, igtkan baba yg tunjuk ajar haraz tembak.

ckp pasal prepare raya, sy br jer nk beli-belah, elok kumpul sikit2 ni, x terasa sgt kluar duit

Cho Zila said...

banyaktu gambar dan ceritanyer.. anak2 gituler ingatkan anak akak jer gitu suka marah tak pasal2.. mulatu kita layan lepas cakap tak jalan mulaler kita rasa nak mengamukkan... ooo anak gitulerkan..
semalam hari jadi insan tersayang mamyharraz.. celebrate kat mana?? akak ucapkan selamat hari jadi...

NEKCIK said...

dah besar nanti nak jadi pahlawan negaralah ye!! boleh pegang senapang betol!

Nong Andy said...

Doktor Harraz ke? hehe...


apa pun Alien di atas (big apple)

memang buat aku teguk air liur gulp!