Wednesday, May 15, 2013

Genting Highland

1 Mei 2013

Kebetulan pula 1 Mei kali ni meriah sgt..walaupun tak ada sambutan Birthday party utk Harraz macam tahun2 lepas.Malas aku nak plan adakan Party kat Mcd kali ni sebab apaknya jadual pack..asal aku tanya apak dia dialog selalu begini ;

"kalau buat birthday party anak awk ada sini tak"??
jawapan dia ;
"tak confirm.kalau abg takde awk jer handle"

heh? dari aku meroyan baik tak payah huhu takpelah banggg sy paham..maka sebab tu kita gembirakan anak dgn cara lain ;)

Sekarang jom kita ke Genting :D

Keluar je dari Batu Cave - bayar tol RM5 dalam 15 minit boleh sampai ke signboard Genting ni haa..anak aku kalau bergambar muka mmg gitu .. dah besar budak nih tapi perangai baby tetap ada -___-

With anty Julie
Happy berganda bila kakak ada masa ni..ngam-ngam kakak sampai dari Labuan tarikh Birthday anak dan suami aku :D
Time ni stop sebab tukar driver..aku kalau jalan bengkang bengkok cepat nau pening meloya..nak hilangkan tu semua ... tapi kalau aku yg drive tak pulak pening..jadi sbb tu tukar biar aku yg drive .

Menunggu giliran naik skyway.
Cuti umum kan time ni..masaklah beratur panjang..selalu kalau naik Genting skyway adalah benda wajib yg akan naik.kereta park kt area bas station..foc.

Naik Genting kali ni just santai-santai jer..sambil main permainan indoor dan makan-makan..outdoor tak masuk sbb cuaca hujan..mula teringin gak nak g outdoor sbb nak bergambar kt bas tu huhu tp hajat mak tak kesampaian T______T

Family Pic yg terbaik setakat nih..jenuh aku pilih ni jer yg molek sikit..
kebanyakkan gambar aku jer yg stanby elok pandang kamera..yg dua beranak tu mmg tak bagi kerjasama..anak elok tetiba apak dia pulak ke laut haihhh susah nak perfect in foto diorg nih..

In skyway.
sekarang ni kann aku malas dah snap pic guna kamera..semua pun aku guna henpon jer - senang..snap pastu terus aplod dlm fb =P walaupun henpon biasa2 jer jadi lahhh janji bila snap then korang kenal aku tu dah cukup baik..
Alhamdulillah dah 6 tahun usia perkahwinan kita kan abg .. besar dah anak kita..nak masuk sekolah dah pun kan..dia ni nampak jer luaran romantik kehmain panggil aku ayang tapi cer tanya ulang tahun perkahwinan jatuh tarikh berapa haribulan ? menggigil nak jawab! nasib aku bukan yg jenis yg suka menunggu seprais dr laki .. kang tak memasal sendiri yg stress hehe..

tipulah kalau ckp tak suka seprais dari suami ye dak? tp ai is ok jer sbb aku tau dia pesen kalau nak bg hadiah etc etc bukan ikut tarikh tp ikut suka hati dia..oklah tu kan dari takde langsung ;P

My lovely sister inlaw kak Julie :)

Baju biru Andrew anak bongsu kak Julie yg tengah korang kenal kot kan? yg baju purple kwn andrew - depa baru je tamat belajar kt matrik jengka..tu yg kakJulie datang sini nak amik dia ..

Selisih dgn Johan - aku nampak pastu terus bgtau kt suami
"abang,tu zizan kannn jomm amik pic dgn dia"   -____-"
laki aku pun dok carilah mana zizan hehehe salah info uolsss

"tu Johan bukan zizan"!

haha salah eh? :")
Cuti dalam keadaan santai begini peacefull jer rasa..sambil taip enrty terus aku rindu suasana hari tu..

esok-esok aku up entry birthday harraz pulak yer.

ok,stop sini dulu.
bai baiii

happy read ;)

25 comments:

NM03 said...

dah besar harraz yek...

:: Mrs.Eady :: said...

Lepak genting santai santai mmg besttttt :)

Nieyl said...

genting lame da x pegi...

syariza09 said...

dh lama x jejak genting, rasanya dh 6thn kot huhuhu...
bestkan dpt g ramai2 camni, kalo mami sebut jozan pon hokay jerr :)

ok la tu, asben panggil ayang, laki i nk sebut dpn orn dia malu, tp kalo bersms brani plak nk ber'ayang2'...ahakkss

iietamalek said...

happy time

Qhaifa Nur said...

hepi besday harraz..
sambut kat genting, best...

atty's said...

x lama lagi harraz dah besau nak sekolah..

norhidana miswan said...

bestnyer, akak ntah bila lah nk naik genting tuh dik oi, bestnyer nengok org sana sini pigi situ...

wah2 jumpa retis ek, nsb ko tak panggil zizan2...kalu tak msti org bt dek je, udah salah nama

Ann Ishak said...

oh...lama sungguh tak pegi memanjat Genting Highland. tengok gambo cantik2 ni, teringin pulak nak memanjat sana :)

Nai @ TPJ said...

Ala.. Best nye..! Jumpa Johan plak tu! Jeles la nih... ^_^
Kita minat gilos Johan tu.

rostina76 said...

salam mamyharraz….bestnye p genting. btw harraz besor2 dukung dgn aunty dia lagi ekk. aduhai manjanyeee

Kakzakie said...

Alah...samalah dgn abang tak pernahnya ingat tarikh-tarikh special. Birthday dia pun agaknya dia tak ingat. Kakak dan anak-anak yg selalu ingatkan..

-Sara- said...

confident je zizan..hihi..

lamanya tak gi gentinggggggggg!

aizamia3 said...

baru-baru ni pergi layan indoor je.. anak2 merengek nak main outdoor.. nantilah sayang.. pergi sana pun last minute.. saja jalan2.. ;)

:: Cik Viva :: said...

heheh..maybe terbiasa tengok jozan tu yang tersasul cakap zizan kot..hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer pin genting...
samala ngan hubby takder nyer dia ingat kiter yang nak kena ingatkan dier...
waa siap bergambor ngan johan lagi tu...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

happy anniversary uols...
best nyer g genting x la panas sgt

bunga_rose said...

jumpa johan? bestnyeee!!!!

lama dah tak naik genting, last sebelum kawin kot..so 5 tahun la dah tak naik fuh!!!

ieda immi said...

wahh lepak2 di genting yee
best2 nak2 jumpe johan
woweiiii
sehat dia kan ..
skrg sejak habis operate bulat2 jadinya dia .. ;)

Hazmin said...

Wah.. Siap bergambar dengan johan la..

Rin Maira said...

lama x ke genting....
nak sama pesen plak somi kita ni......tp ada skit lain...hubby gee ingat tarikh...tp nak seprise2 tu mmg non ado.........paling2 pun dia suh pilih sendiri nk adiah apa......hehe...

wahida said...

apa? ko jumpa johan????

aku adalah jeles!! aku minat giler kat dia weh....

Genre Dari Langit said...

bila la agaknya aku akan ke genting pula

elly nadyra said...

Happy bday harraz......bila harraz nk dpt adik ni!

baby comel said...

bestnya g jalan genting. bestnya jumpa johan :)