Monday, May 27, 2013

Telefon bimbit hilang

As-salam .

Benda yang paling aku takut terjadi dah pun aku alami tadi..telefon bimbit hilang!
Ya..dah bukan rezeki aku..padanlah muka tak dpt mengadap fb 24 jam :(
ok.ok itu bukanlah masalah sgt...tak dpt online..yang jadi kerunsingan aku takut si pencuri tu guna ruangan sosial aku dengan sesuka hati dia!

Hairan aku...henfon tu bukan mahal punnnn pantang leka ko kebas begitu je kan? sampai hati!!

Order kfc - pastu aku letak kunci kereta dgn fon - pastu pusing tanya ank nak mainan kfc ke tak - angkat tray dan terus jalan. maknanya fon aku kt kaunter kfc tu..dah try tanya cashier tp dia mana nampak..huwaaa entahlah apa yg aku taip ni...jiwa mak bergelora skrg ni :"(
ada kwn cadangkan mintak tgk kt cctv .. hmm entahlah..malas nak panjangkan citer.

ok lah stop sini dulu.
harap-harap 'org tu' tak guna sesuka hati dia ruangan sosial aku.
nak sgt fon tu ambiklahhhh tp jangan harap aku halalkan!


happy read ;)

14 comments:

norhidana miswan said...

aduhla yati oi... akak lak yg rasa meremang nih... yolah akak ni pun kadang jenis yg cuai gk...

kejap je pun kan, tp mcmne bdk jaga kaunter tu tak pasan kan... ntah2 dia pun saja bt2 tak nampak je...
sbr la ek, mintak2 pasni daddy harraz belikan yg baru ek

atuk said...

Assalamualaikum mamy

Moga Allah permudahkan

elly nadyra said...

Alamak mamyyyyyyyyyy mmg bkn hp itu. Apa dlm hp itu yg penting.

Nong Andy said...

Kawan aku pun pernah kena sekali. Kat kfc juga. Kami order kfc, nak take away, company yg belanja. Tertinggal dekat kuanter, just beberapa minit. Pastu tanya cashier, langsung tak tahu, cashier kata myb customer yg after kami tu yg ambil... bla..bla..bla.. terpaksa pasrah saja la kawan aku tu. Apa yg paling dia sayang adalah gambar2 kat gambar tu, tu lebih kurang 5 tahun lepas, jarang lagi org beronline tru fon...


Harap ko brtabah ya yati..

Rasp said...

aduhhhh... info2 dalam hp tu yg penting....mati kutu lah kejap....

sabar ek sis.. sabar...

Kakcik said...

Panjang betul tangan orang tu... :(

Mimy Hamid said...

takut nya hilang jugak..betul la yati takut org salah guna...dulu sy hilang gtab perasaan mcm tu la

ieda immi said...

saba ye dikk
dkt KFC lah nie
huhu mana nak ngaku dikk
dpt lak kalau hp cantik dan canghih
sama situasi macam akak gi mkn2 tahun lepas .. hp hilang macam tuu lah
beralih meja tertinggal , pusing balik .. x der dah huhuh sedih

kita jgn halal kan dik huhuh

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

la hilang phone...
saper la yang ngambik tu..
tetibe saya lak yang gerammm...

syariza09 said...

adoiyaiii..terhilang plak..susah gak kalo x der fon. skrg ni fon dh jd keperluan dan bukannya lg kehendak.
rasanya pekerja tu nampak tp dia takut nk ckp hal betul kot


NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
NEKCIK said...

salam Mammy..barang yang hilang jangan dikenang!! dah jadi rezeki orang....iphone 5 tengah menanti!!

NEKCIK said...

salam mamy..barang yg hilang jgn dikenang..dah jadi hak orang!!bli jer yg baru ..dugaaaan

lieyalatif said...

Ya Allah kak....boleh hilang mcm tu jek...pd lieya org yg Q lepas akak la kot....cashier pun ade kemungkinan gak tu kak...xmemasal kan kak...nampak kene cari pengganti baru ni kak...