Saturday, May 25, 2013

Tag - Tentang saya

Ini tag dari kawan blog saya Lizz 

jom baca serba sikit tentang diri saya  ;)

  1. Nama blog kenapa gunakan nama tersebut ? - mamyharraz.Mula ber blogging baru jer jadi ibu kepada Harraz , maka terujalah nak letak nama anak kat setiap kata kunci mana-mana ruangan sosial ;) Terhasillah blog mamyharraz ini sampai sekarang.
  2. Bila mula ber Blog ? - Hampir 4 tahun 
  3. Apa yg membuatkan suka ber blog ? - Puncanya baca blog org..pastu fikir ehhh bestnya ada blog bolehlah share sesuatu kt dalam blog sendiri..tu pun selepas 2 tahun dok baca blog org baru hegeh-hegeh open blog sendiri ;P
  4. Guna software apa edit gambar ? Guna photoshop je yg sy tahu hihi tu pun jenuh laki iolss ajar tak tahu lah kenapa benak nau nak belajar bab IT nih :") tp sekarang ni ikut dan jer kalau aplod true phone belasah pakai apps yg ada dlm phone tu.
  5. Suka tak baca blog sendiri ? TIDAK! haha malu kehhhh lagi-lagi entry lama adoyaiiii rasa nak delete jer hahaha..buat tak nampak jelahhh kang satu keje nak remove benda alah tu (entry2 lama) 
  6. Edit blog sendiri atau tempah ? Sendiri jer.amik yg free tu . ada hati gak nak tempah tp duit nuffnang tak cukup lagilah nak menampung kos edit blog bagi lawa :")
  7. Berapa visitor dalam sehari blog ini ? Kurang dari 100 rasanya..entahlah jarang check..selalu check baki amaount pastu logout cecepat hehehe
  8. Berapa sehari apdet blog ? Tak tentu.kadang sehari 2 kali ,kadang seminggu nak boleh satu entry pun dah haibattt sgt rasanya ;)
  9. Suka blog yang mcmmana ? Tentang Family , holiday , makan-makan , shopping , info hok entry gosip artis kurang suka..tapi belasah gak baca kengkadang... kaknam lah katew kan :P
  10. Ada tak family yang ber Blog juga ? siapa? Ada. anak buah suami saya Dorren  dia busy studi kt UMS Sabah..jd rasanya blog anty dia ni takdelah dia follow-up selalu hehe
  11. Siapa Inspirasi saya utk terus  ber Blog ? Jujur kata..tiada sesiapa yg menjadi inspirasi kerana hadirnya sy kt dunia blogging utk kepuasan sendiri..sambil coret diari terbuka utk bacaan umum sambil dapat mengenali antara satu sama lain dengan rakan blog :)
Yay tamat dah soalan dari Lizz utk saya :)
Harap entry ringkas ni kita dapat mengenal antara satu sama lain :)


happy read ;)

13 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..saya pun naik segan baca entri lama, masa awal2 tulis blog dulu!

Azian Elias said...

Akak suka bc n3 sendiri kalau tang travel...n infos about hotel.. blog as diary lah lann .

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

tq sudi terima tag kiter...i loike..
baca sambil senyum heppi...



kagum la abang askar boleh ajar photoshop...bukan senang...tambah2 ajar isteri...mesti banyak merajuk dari belajar hehe...
*kira dah advance kalau guna photoshop...

aah kan dengan entry ni kita dapat kenal antara satu sama lain walau tak pernah jumpa...dah macam rapatkan...

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaa..nak gelak!!sebab samaaaa malu wehhh nak bca entry lama!mcm poyo-poyo je diri sendiri..wakakaka..

-Sara- said...

hihikk..dah lama x tag2 kt belog..hikk

Nong Andy said...

aku suka baca n3 ko sebenarnya.. spontan.. kelakar dan benar-benar tunjukkan ur true colour.. aku rasalah. :)

norhidana miswan said...

akak pun dpt lah... di tag oleh lizz, rasa seronok lak, esok neyr tugasan lah bt ntry tag2 nih hehehh...

elly nadyra said...

aku baca entry lama2 sambil rasa nak tajang diri sendiri wakkakakakakka tapi entry lama tak banyak mana la, sebab baru aje berblog, adalah hampir 2 tahun wakakkakakakkakakakkakaka

Rasp said...

memang leh gelak bila baca kita sendrik kan...
nak nak entri lama....

tapi i memang sukkkaaa baca your blog sis....
rindu oooo kalo tak baca...

Rin Maira said...

sbb ni blog ai yg ke 3...so lebih berhati2 dlm menulis...blog yg lama2 tu mmg ntah hape2..yg tak patut tulis pun tulis....mmg malu baca :)

ieda immi said...

dah lama x sertai segmen macam nie .. huhu x der masa yati

Mimy Hamid said...

nak buat la..ok yati...

Nai @ TPJ said...

Akak baru baca yg ni.. At least bleh gak tau pasal yati..