Monday, May 20, 2013

Luang masa bersama

Jadual hidup aku sejak ni totaly berubah 360 darjah!

Namun perubahan itu ok jer utk aku tempuh..hari yg seswai kita story mory apa yg dah berlaku kt jadual aku tu - utk clue nya cukuplah aku bagitau dah 4 bulan aku tak kerja kt tempat lama..bertahan cuma sebulan..

Siapa kengkawan FB yg baca diary kt sini lepas ni tak lah pelik kenapa selalu benar waktu aku senggang utk check di sana sini ;P tp kalau depa tak baca ai is ok jew . tp utk meg explain kenapa,mengapa mmg tak utk masa ini.titik.

Suami ahkak mcm biasa..balik KL hanya dihujung minggu..dah 6 bulan pun begini..memula mcm tak dapat terima tp dah lama-lama dah jd kebiasaan ..Bila baba ada kt KL Harrazlah paling happy..mamy biasa-biasa jew (cover line) hehe..tak lama lagi kot..kita nak hadapi situasi mcmni..lepas ni kita akan ikut jer kemana baba pegi (kena transfer)

oklah oklah bab melarat citer lain mmg keje aku T_______T
jom belanja mamy makan sushi ;)

Hari Sabtu hari tu kami ke sini..syukur tak ramai org..tak yah lah beratur amik turn kt sushi nih..sementara nak menunggu makanan ready..Harraz buatkan sebuah banglo utk mami :)

Menu amik yg set..tp lupa ai nak men snap pic ..ini pun amik pantas pastu batu kan diri menikmati sushi kegemaraku nyamss nyamsss

Ingat sushi je cukup ke bang? malam tekak nih nak buger bakar pulaks yer mihihiiii *dasarkuatmakan*
Syukurlah abg askar tu tunaikan permintaan aku..peratus kempunan terus lenyap bila dapat menikmati burger bakar abg burn yg dah di war-war merata blog popular..

Tahu tak iklan yg mantap bisa cairkan iman didadaku ini? well ai is pencinta makanan ..
Harga masih mampu dimiliki..sebab besar beger abg burn nih..

 Tapau jer  masa ontheway ke abg burn anak aku dah ketiduran..kena beratur amik menu..tp sekejap je pun beratur - sambil nak bunuh masa onlinelah fb,wasap tau-tau dah sampai pun turn aku ;)
meatball+wedges - RMRM9.90
Buger+cendawan - RM13.90

S.E.D.A.P
:D

Okay,pic bawah ni yg terkini..semalam mak ajak semua lunch makan nasi kandar kt Jalan T.A.R
bab makan laju jew stanby ;)

Mak ayah aku suami dan harraz jer joint ..adik beradik aku yg lain tak ikut .. sedapnya lahaii sesekali pekena nasi mamak nih..semua pic aku curi-curi snap hehe nak cari pasal kena sound dgn depa semua tu? ohh ai is seramsss hehe demi kerjaya lautan api sanggup renangi utk dapatkan picture ;P

Balik dari makan nasi kandar , budak kecik dah demand mainan kt atok..singgahlah kami kat area chowkit , sana mainan murah..happy lah dia dapat senapang patah yg panjang :)

I love weekendsemua berkumpul ..
tiba weekdays mcm biasalah masing-masing bawak haluan masing-masing..

inilah namanya putaran kehidupan :D

happy read ;)

14 comments:

baby comel said...

tu lah gayanya kan.. jadi kena gunakan weekend yg ada tu sebaiknya bersama keluarga. ahha, selamat semuanya ye :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

harraz2 siap buat banglo utk mami yer...buatla untuk auntie sekali hehe...

terliur pulak nengok burger bakar...ermmm tangkap leleh ni..

Dorren said...

:')

norhidana miswan said...

harraz sama la cam aiyan, papa dia balik kadang seminggu sekali, kadang 2minggu sekali...bile balik tu mengepit jelah kan....

:: Mrs.Eady :: said...

oh sedapppppp!

Rasp said...

terkecur2 tgk u melayan sushi...
sehari dua ni tekak dok cari tu jer sis....

and yes burger abg burn memang terbaek...
walopun mahei skit tapi sedap so memang berbaloi kan.....

suka lah harraz dapat gun ek....
boboy lah katakan....

syariza09 said...

laa ye kerr..mami dh berenti keje kt tpt baru tu,prasaan ingin tahu tu ada, tp mamy dh sound awal2 ok la..kena paham. mamy mesti buat keputusan tu utk kebaikan bersama kan.

dh merasa yer burger abg burn..tu la lately ni ramai sgt dok citer pasal beger la, meatball laa, sy pon dh terpikir2 bila nk merasa ni

Nai @ TPJ said...

Limited Edition tu.. Kita akan kenang sepanjang usia..

:: Cik Viva :: said...

aduss..burger abg burn lagi. Mmg kena carik ni..

-Sara- said...

kak! bistu akak keje mana skang ni? hop keje kat tempat baru lagi best and ok..take care kak!

Nieyl said...

singgah pagi...:)

elly nadyra said...

Wah ai pencinta makanan juga.......sedapnyaaaaaaaa.
PJJ ye mamy. Bykkan sabar. Jarang jumpa rindu2an gitu.

Daddy Ziyyad said...

Perhubungan weekend husband-wife ni mmg menuntut kesabaran kan...Saya doakan dipermudahkan urusan awak, semoga lepas ni boleh follow ke mana saja suami awak ditugaskan ;)

~aSHa~ said...

sy pun payah nak berkumpul adik beradik....kalo ada kenduri senang skit....

xleh ambil gambar makanan ye kat kedai tu?