Tuesday, January 29, 2013

Sempena Januari

Januari nak berakhir lg berapa hari je lagi..Alhamdulillah nak menanti Februari sangat mengujakan diri ini.

Sempena bulan Januari , hari tu mak ayah buat doa selamat kt surau - buat tahlil utk arwah yg telah pergi dulu dari kami..merangkap doa selamat dr pihak cikngah jugak..Alhamdulillah semua berjalan lancar.

Januari juga special sbb hari lahir ayah :)
walau tiada sambutan dan kek tarikh 21/1 kami tak kan lupa..ucapan dan doa utk ayah wajib ada dari anak-anakmu ayah..


Harraz mmg suka je kalau ckp nak g surau..yelahhh senang dia nak melompat sakan..sabau je lah ..seminit je dia dok diam..lepa je mata melompat sakannn huhu

21/1 - date Birthday ayah..malam tu kami buat makan-makan sikit..cikngah sponser sate , ciken wing sgtlah mabeles .. aku buat tiramisu - oklah menjadi jugak tiramisu mak harraz nih..yg penting berbunga-bunga jew bila tgk ayah makan hehe :)

Ucap hari lahir utk ayah by sms jew .. tu pun aku guna nama harraz hihi..buat panjang-panjang ayat pastu send daripada harraz dan yati :P ai malu uolssss nak lelebih .. tak biasa kot? hewhew..

Bila ayah replay *TerimaKasih* terus aku mengelupur bg tau cikngah ekeke betapa terujanya aku ;P haha
Bukan apa..ayah dgn aku biasa-biasa je..mungkin didikan ayah mcm org dulu-dulu..tegas..nak berborak bila perlu..displin..jd kemesraan tu kuranglah sikit..tp tak bermakna tak ok..kami ok je..


 pic #throwback at Bandung,Indonesia

Kagum dgn ayah..masa kami kecik-kecik selalu bwk kami semua holiday..merata dia dah bwk kami..utara-selatan-timur semua merasa jelajah ayah bwk bercuti..sebab tu perangai aku suka berjalan-jalan kot huhu..tahun ni ayah tak nak holiday mana-mana sbb nak fokus ke satu tempat idaman semua..dia nak bawa mak ke sana..Insyaallah semoga Allah permudahkan segalanya.

Doa org utk ayah,semoga panjang usia,diberikan kesihatan yg baik dan sentiasa murah rezeki.Doa org sentiasa ada utk mak dan ayah..sampai bila-bila~ 
Terima Kasih Allah atas rasa senang ini :)

happy read ;)

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hensem nyer abammm :)

btw..amin,amin ..

♥cikmOt♥ said...

hai abam...boleh acik berkenalan...heheh..

untunglah awak masih ada ayah...hurmmm

Rin Maira said...

Encem lah harraz ni... :)
wahhh lamanyaa tak makan sate!

Nieyl said...

wah~nieyl baru aje makan sate...2 ari lepas...:)

elly nadyra said...

Happy bday utk ayah, didikan ayah zaman dulu mmg tegas, bila dh tua2 camni malu lk nk manja2 kan!

lieyalatif said...

selamat hari lahir buat ayah akak...meriah sambutan kak....rajin akak buat tiramisu...eh tangan pakar kan m esti le menjadi kak yeak heheehehehehe

bertuah akak sebab ayah rajin bawak akak jalan2...lieya plak takde kak sebab abah lieya askar...manjang masuk utan...askar skrang jek takde masuk2 utan kan.....

Nong Andy said...

sate tu memang mabeles.. hehe..


pewwwiiittt! encomnya imam muda :)

Budak Nakal said...

huhu sedap lak tgk satey yang beralaskan daun pisang nyum...

Nai @ TPJ said...

Owh.. Best nye masih ada peluang ucap hepi bday kat ayah.. Alhamdulillah.. Hargailah peluang ni betul2..

norhidana miswan said...

tak blh la akak nengok sate nih, terus rasa meleleh2 je nih heheheh...selamat hari lahir abah yati, semoga diberkati n dipanjangkan usia...

abah akak dulu pun tgs org nyer,paling tkt kalu ada bt slh, baru dia panggil nama pun dh terasa ggl

Qhaifa Nur said...

selamat hari lahir buat abah..
moga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki buatnya juga...

sedapnya sate...harraz pun nampak ensem juga

Kesuma Angsana said...

doakan saja utuk ibu ayah kita ye !

syariza09 said...

lorr mana tiramisunyer...nk tgk nk tgk.

x perlah, cara mcm mana pun mammy wish besday, yg tu x jd masalah. yg ptg ingatan anak2 kpd ayahnya. sy pernah terlupa nk wish, mlmnya br tringat, merajuk tau bp saya tu

ariana said...

Beruntung masih ada ayah..ayah akak dah lama meninggal, hanya doa yg selalu dikirimkan utknya.moga tercapai hasrat hati ayah yati nk ke tempat idtimewa idaman hati semua muslimin muslimat..n dlmt hari lahir utknya jg..:)

Daddy Ziyyad said...

Happy belated birthday buat ayah awak...Moga Allah anugerahkan beliau kesihatan berpanjangan..rezeki yg berkah