Wednesday, February 20, 2013

Gong Xi Fa Chai 2013

Dapat nota dari kindergarden 20/2/13 pastikan ank dtg school dgn pakaian warna merah ataupun cheongsam..sbb pihak school nak buat celebrate gong xi fa chai.

Sebagai mak yg hover harus menggagau mana nak cari baju cheongsam tu kan?..sudahnya gelabahlah sana sini cari baju ala-ala baju kebangsaan cina atas permintaan anak tercinta..

Turun naik supermarket..nan hado! jumpa takde saiz..pahtu jumpa pulak terlalu mahal hmm kesabaran jelahhh kan..rugi aku tak beli siap2 masa kt Hong Kong hari tu T___T

Sudahnya aku belikan je t-shirt kaler merah ang-ang utk Harraz ;)
Syukur dia tak banyak citer ~

Holohhh-holohhh so comels awk semua anak-anak kecil ;)
Kalau dapat pakaikan harraz baju cina lagi comellah kot kan hihi..Pic ni teacher yg snap kan..aku selamber bagi kamera kt teacher soh snapkan pic diorang.

 Amboi anakkkk tangan awk kat mana tuuuuuu ank dara org anak oiiii hihihii..

Tengok dari all the pic nampak diorang happy dgn persembahan all the singa tu kot..tp bila aku tanya dia masa balik school smlm ok ke tak? best tak? dia jwb biaseeee jer.. huhu sabar jelah kannn budak lelaki mmg jarang nak pot pet pot pet..

 Terima kasihlah lion semua sbb sudi hiburkan hati anak saya ;)

Pengalaman baru buat Harraz Haikal..setiap hari ada je perkara baru yg dia dapat belajar dan alami kat school.

Habis citer school jom kita jenguk citer kat Labuan pulak ;)


So comels anak buah makcikyati heehe..diorang beratur nak collect angpaw dari po po (nenek) rugilah kan harraz tak dapat joint ekeke

 yeahh my lai lai (mother in law) tgh agihkan angpaw kat all the cucu's sempena tahun baru cina ;)
my MIL mmg celebrate chinese new year , krismas pun dia sambut , raya pun sambut hihi..kalau raya tu biasalah sambut dgn ank menantu Islam pula.

Curi pic ni kat FB adik ipar Felicia hihi..semua meriah dgn kaler merah..Rindu dgn diorang semua..tak sabar nak balik Labuan..nnt kita jumpa k ;) ewahhh mcm esok je ko nak balik sana kan ;P hehe

Buat masa skrg jadual tunggang langgang sikit..nak kata busy taklah sgt sbb lebih kepada malas kot?entahlah..takpe mood tu nnt lama2 oklah kot..entry HK slow-slowlah aku up-kan..takpun nnt balik dari korea nnt baru apdet kot ekeke..

nota: pegi korea tu hanya berangan yer uolss ;)


happy read ;)

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa..jgn la ckp psl labuannnnn rindu jugak!heehehee...saya balik bln 10 ni :)

Nai @ TPJ said...

Hencem nye boboy pakai kaler merah.. Ngeeee...

Kesuma Angsana said...

wah meriahnyer.. color2 merah lagi tu

lieyalatif said...

fuhhh meriah kak...mmg meriah...best tu ade tarian naga kat school....mmg pengalaman yg baru...sonok anak bujang akak...betul tu kak, kalo harraz pakai baju cina mesti lagi kacak kak heheheeh

beruntung akak family campur2...semua rase sambut2...best2...meriah gitu kan kak.....

Daddy Ziyyad said...

amboi harrazzzzzz..tangan kemain lagi pegang awek...hahahaha

nak jumpa popo lah...nak angpow!

Qhaifa Nur said...

merah penyeri suasana...nasib baik dapat cari baju untuk harraz.....

bestnya dapat angpau dari po po...

Cho Zila said...

merah ang.. ang.. elok gak nanti leh pakai lagikan..
baguih suruh cikgu amek gambar kot idak takder kenangakankan.. baguih.. boleh dipraktikkan..

elly nadyra said...

Terus rasa nk beratur jumpa popo
Amboi harraz kemain ko kan
Eh selamba ko bg teacher dia camera kan. Nk lk dia snap pic bagai

Amanda Suria said...

bestnya...i love red....

Nong Andy said...

ahahahahahahaha..

harraz.. kemain pegang tangan girlfren dia kekekekekekekkeke

♥cikmOt♥ said...

wahh...kawan kawan harraz satu malaysia la ek...bestnya

syariza09 said...

hahaha, terkejut gak pasal korea tu. x per pasni impian ke korea tercapai plak.
kemain yer haraz pegang tgn partner hehehe. budak laki mmg camtu kot, susah tul nk dengar jawapan dorang. kalo 10 soklan yg kita tanya, dia jawab satu soklan ja, tu pon so so jer

dela said...

amboi.. merahnya... meriah!

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain meriah lagi sambutannyer tu...harraz hencem pakai baju kaler merah tu...

wahida said...

hahaha...lawak la harraz ni..punyalah tarian naga tu happening kot, dia boleh kata biasa2 jer...ekekek....