Friday, February 1, 2013

Luang masa

Hari tu atok ada bg harraz angpow hehe saja kot..konon bagi ingat aku nak bwk g pasar malam alih2 ubah plan.. ank dpt duit mak dia yg over..terus cadang kat mak *jom kita mengeteh* dan jawapan dr mak laju jew *jom* dah beranak pinak pun aku masih lg di belanja mak ayah tauu sesekali ;)

Sebab tu lah dok menempel pindah dekat..nak perhatian lettew mami harraz nih -______-" huhu..

Atok tukang bg duit jew..dia tak ikut ..ke Hartamaslah kami bertiga - nenek-harraz-mami..
Kalau ikutkan berlambak je kedai mamak area rmh..tapi saja mengada nak ke spicy nunnnnn situ ada roti cheesee bakar sbb tu ai like ;)

Penuh dgn rasa cheesee dibakar molek vavavavava marveles!!!...eloklah makan selalu biar kembannggg setaman kan? ekekeke

Pastu..hari tu tunaikan permintaan ank manja nak mkn kek butter..moh lah mami buatkan..
simple jew guna half butter ,telur 2 biji , gula kastor ,tepung naik sendiri..dah mudah jew..cuma nak prepared bahan-bahan tu yg haku malas biasanya..huuhu..

Harraz cerewet yg amat bab makanan..kek dia cuma makan yg plain..yg perisa dia tak mo..sebelum ni pun aku pernah citer yg dia tak reti minum minuman berperisa .. kecuali vitagen sesekali seteguk oren..tu jer selebihnya air kegemaran dia selain susu ialah air putih!

Mudahlah jugak..jd kemana-mana henbeg aku mmg ada bekal air mineral sbb sekejap-sekejap dia nak minum..
Taklah teror mana butter plain kek jew hewhewhew..bekas star tu beli kt ikea dlm rm2 ada 5 pcs..senang..letak dlm bekas gitu senang dia makan :D
jadilah..asal ada rasa kek cukuplah kann..ni pun sebakul harraz puji kemain kembang mak nko ni tahu tak? ekekeke..

Harraz : "mamiiii terima kasih ,sbb buatkan abg kek yg lazat nii ..mami memang hebattttt"
mami : "sama-sama" -____________-" hihihi
Pandai buat hati mami berbunga-bunga dan gembira..walaupun selalu bergaduh dgn dia..mami syg awk anakku.

Sebab tu aku tak kisah kalau ada org lain fitnah,tuduh dan permainkan perasaan aku tanpa belas kasihan!! kerana aku ada Allah. ada keluarga yg sayangkan diri ini dan tahu menghargai diri ini seadanya..rela aku tak punya apa-apa cukuplah aku bahagia dan gembira di samping suami,anak, keluarga + keluarga mertua..korang semua adalah kekuatanku.


happy read ;)

12 comments:

Daddy Ziyyad said...

sedapnya teh tarikkkk!!! dah petang ni, nakgi carik

KY said...

KY pun terkenan ke teh tsrik gak heee...

susah senang org pertama yg datang adala keluara kan? sayangilah keluarga kita

elly nadyra said...

Aku pun selalu ngeteh dibelanja mak ayah! Sedapnya roti tu, nampak sedap ditekak dan mata aku tau!

elly nadyra said...

Comel la bekas kek tu!

Nai @ TPJ said...

Ala deq non.. Best nye nampak kek tu, peberetku jua itiew.. Sila jangan jeles, Nai! Nanti kalu kita jumpa, awak bwk la kek tu, akak nak rasa... ^_^

NEKCIK said...

Salam Mammyharraz..biarlah apa orang nak kata...itu hak mereka..janji kita ada kasih sayang keluarga..kita ada Allah untuk mengadu..jangan biarkan mulut orang menyuramkan kehidupan kita..insya Allah

Nong Andy said...

Shinta pula..

vitagen
air putih
100 plus
dan Milo

tu je :)


*amboi mengeteh lepas dpt angpau :) kiranya harraz yg melanja mama la ni hehehhehe

:: Mrs.Eady :: said...

agagagagaa....roti itu sgt meliurkan!!!jadi haruslah cari utk mkn mlm iniii... :D

Nieyl said...

dapnyer...

wahida said...

roti bakar cheese hartamas tu mmg sedap...feveret aku tu nok...

sedapnya nampak kek ko tu nok...

munna said...

kek plain mcn ni lagi sedap sebenarnya.... comel je bekas kek tu....

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

betul2 apapun allah maha berkuasa....
family adalah segalanyer kan...