Monday, April 18, 2011

Entry makan-makan :)

Nak citer pasal makan-makan masa mamy bercuti 2 minggu :)
dah balik rmh sendiri...ko pandai2lah cari makan...yelah selama dok dgn mak senang banyak kannn ;)
nak mkn rekues jer...dah dok sendiri baru haku menggagau goggle cari tempat mkn ~ wahhh goggle tauu bukan masak! mak mentua baca entry ni matilaaaaaaaaaa T_T

oke,oke nnt mamy belajar masak =P habis bila mamy masak baba & kakal tak mkn ponggg *kecik hati akak tauuuu* hak hakkk jadi bila dah *kecik hati* maka takmoh masak! hahaaaaaa eh tapiii dlm masa cuti hari tu adalaaaa sekali mamy masak menu : ikan goreng,telur dadar{WAJIB},kacang panjang goreng :) haaa ok laaaa utk baba kenang2 sekurangnya isteri ada masak utk dia masa balik bercuti =P

daaahhh kita jamu mata pic pulakkk ;)
 musang king!
masa turun dr Fraser hill kami singgah mkn durian kt Bentong..ni permintaan anak bujang sayang :)
sekilo dlm RM14 gituu murah kan? sbb dengar2 kt sini sekilo jatuh RM35 gituu

 kami singgah rmh makngah kt mempaga 3 :)
saja singgah melawat sbb dah jln sehala kannn
bertanya khabar..pastu makngah susah2 jamu kami mkn tghhari....t.kasih makngah :)
 ada pulak rambutan..masak molek je..
 makngah tapaukan utk mak mamy :)
manissssssss giler rambutan nih ;)
lepas mkn2...borak2 kejap kami pun balik KL
insyaallah ada masa nnt kami jln2 ke mempaga lagi :)

**********************************************************************************

Makan sushi :)
kannn dah bgtau tekak baba & mamy memang berlainan T_T
tp nak buat camner kannnn tak suka pun kenalah teman kalau salah sorang tu mau mkn mknan kegemaran :)




 takoyaki kesukaan mamy :)
sedapppppnya...lembutttt isi dlm tu ada sotong kurita =P
sib baik baba tak suka =P jadiknya 5 ketoi tu haku sorang je kokak =P heehe


ok buat masa ni stop jap citer mkn2...ada lg citer mkn2..nntlah kasi cite kt sini ;)
sekejap je kannn masa berlalu...khamis ni baba dah nak return back Lebanon....
mamy&harraz hantar baba kt KLIA...dan esok lusa mamy adalah cuti....

haiii sayunya hati tgk baba kemas2 baju............


last pic ;) adaaaaaaaaa











oke,nnt sat sat lagi boh entry lain pulakkk ;)
Kluang Stations ni roti bakar pastu ada telor setengah masak atas roti tu pergggghhhh sedap!!
lupa nak boh pic =P nnt next entrylah mamy boh ;)

ok daaaaaaa :D

10 comments:

rATu kEBaYA said...

penuhnya xtvt makan... tako tu mmg paberetlah... sedap.. lemak jekan.. macam durian jugak.. eheh

mamyharraz said...

ratu, kalau cuti aktiviti mkn mmg wajib =P

Softtouch [Hanim] said...

bestnya aktiviti makan2 nie...sy suka!..musang king...sedih xjumpe lagi...kene cr nie!!!

syariza09 said...

tersangat2 jeles tgk ank bujang tu mkn doyan, sbbnya haku juga yg kempunan....huhuhu

~izan~ said...

akak...mesti sedih kan bab2 packing bag org tersayang nk g jauh cari rezeki. Kita kena kuat kan akak..akak idola izan sbb akak lg lama kena tinggal kan..sabar la kita sesama ye kak...

mamyharraz said...

hanim..aktiviti mkn2 nilah buatkan kita terhibur kan..lg2 enjoy sgt..tak yah fikir diet2..

sya, hee ni mamy tgk balik pic nih haku pulak jd berganda jeles tgk kakal mkn =P

izan, owhhh izan..akk sgt sgt sgt sedih..hanya Allah yg tahu..moga Allah bg kekuatan utk lalui masa sukar ini...

IDAZS said...

wah, semua mknn yg ditunjukkan itu my fevret. lebih2 lagi takoyaki octopus, walllahhhhhhhh!!!!

terus lapar jadinya

mamyharraz said...

idazs : takoyaki tu sedappp sgt kan ;)

Mama Gee said...

ooooohhhh itu rupernyaa takoyaki tu....wajib kena try nnti..

mamyharraz said...

gee,must try! ;)