Thursday, October 17, 2013

Kesukaan - Starbucks

Ketagih kopi adalah aku!
Tak kiralah kopi jenis apa semua yg bernama kopi adalah kecintaanku.
Dapat yg pahit tu yg besttt!!

Walau bagaimana ketagih..takdelah pulun minum kopi starbucks jer semedang gunung ditarah pun runtuh oiii huhuuhu

Bukanlah selalu minum starbucks nih..kenkadang je tu pun tgk keadaan.


Kalau g PD kt Petronas Serdang ada drive true haaaa kat situlah pit stop tapau air kopi lazat nih!
Venti tauuu !

Jenis aku ni mmg tak konsisten order air kt situ ..bukan sebab nak rasa pelbagai flavour tp ahkak nih kelupaan tajuk menu korang kat situ hehe..sebab tu tiap kali order manjang blur tak tau nak order flavour apa.

Setakat ni yg aku ingat salted caramel dgn java frappucinno
dah dua tu je aku ingat.


Tapi nan hadoooo aku nak recall balik bila tiba waktu amik order tuuu
sudahnya tiap kali order kena jerkah tanya terus ter order perisa lainnn huhu

Takpelah labuu asal lazat mak ok jeww

casher pun satu janganlah eksyen sgt bila ambik order org mentanglah ahkak org melayu kemain eksyen ko tanya siap gelak sinis yeh? ye laaa aku ni walau dah berpuluh kali order tak kuasa nak hapal menu korang dek nonnn sbb tu ahkak blur tiap kali order . niat nak order lain tp tunjuk lain hewhew
Kes casher eksyen hanya time dine-in
Time take-away haku tak nampak ;P

 Apapun situasi itu bukan penghalang nak ulang dtg minum starbucks ;) 



Kelebihan card ni salah satu bla birthday kita dpt free satu slice kek dgn pembelian air dr mana2 flavour.
best kan nnt dapat hadiahkan diri sendiri makan kek wehOoo ;P
 Abang Harraz school ..jadi adik tak school dapatlah ikut maklong ;)
Hari tu buat member card , jadi dapat free air grande . jadi ajak cikngah lepak-lepak dalam ni sambil teman adik tgk lagu pakmamat ada kebun kt ipad :D

Last pic ni kat Port Dickson
Starbucks baru dibuka - jenis konsep open air ohsemmm sgt!

Cikngah nnt kita lepaks sini sambil minum sambil hayati keindahan laut ;)

happy read ;)

9 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Errr malu nak ckp...tak penah rase air starbuck!huhuhuuu..

mamyharraz said...

alaa kopi biasa je mungkin jenama berbeza ;)

Softtouch [Hanim] said...

Starbucks open air tu best kak..cntikla...starbucks mmg sedap kopinya..

Genre Dari Langit said...

Jadi yati..

Harijadi kamu la ni kan..


Belated appy bestday la kalo gitu...


Honestly.. aku tak pernah g minum starbuck ni yati.. walaupung ada je kat kk ni...




Nong andy a.k.a mami shinta

Mama Adam said...

Peminat coffee juga. Nak kawal sbb bf baby

attyfir said...

bestnya starbuck kt PD..openair.

Mimy Hamid said...

drivethru starbucks dh buka kat petronas mrr2

elly nadyra said...

favourite saya juga, saya pun ada kad tu...suh cik abang top upkan, senang saya nak pi beli hehehehehe
wah kat pd ada starbucks...mmg ohsem konsep open tuh
awal nov ada family day kat pd, nak pi starbucks tu gak heheheheheh

T ida said...

best nyeee