Tuesday, October 22, 2013

Harraz Haikal

Alhamdulillah Harraz membesar dgn sihat dan gembira.
Sejak dah belajar kt tadika banyak perubahan yg berlaku kt diri anak mami ni..antara yg mami nampak Harraz dah pandai berdikari..pandai uruskan homework sendiri dan banyaklah benda positif yg berlaku :D

Kalau dulu asyikla nak berdukung,makan bersuap semua benda pun mami atau baba yg kena buat utk dia sebab? MANJA terlebih sudahhh hehe

Alhamdulillah dah boleh menulis , membaca , mengenal huruf . Nama sendiri pun dia dah pandai tulis.
pandai camana budak 5 tahun punn mengamuk mmg hobi dia huhu jadi mak ni mmg kena banyak bersabar karenah anak ni..mood ank ni cepat nau berubah..kadang haku pun tak paham..habis2 buat dekkkk jelah kalau dia mengamuk tak tentu pasal huhu

Hari tu Harraz dapat angpow dari Uncle dia ..jadi rekues nak kete control ni oklaa belilah anak ;)
hat ni tak taulah yg ke berapa sebelum ni ada jangka hayat mmg tak lama sbb hempok dek Harraz mungkin masa tu dia tak reti nak hargai barang mainan ..

Hujung minggu kami sejak 2 bulan ni mmg ulang alik ke PD jelah..habis jer konsert harraz bulan Nov ni baru nak move barang rumah ke PD.In Sya Allah.

Mula ank mami mcm tak happy jer bila tau nak pindah ..kena berpisah jauh dgn nenek atok adik dan semua :(  baba pandai pujuk hati harraz dan mami.Lama2 mami dan harraz pun oklah.

sebenarnya bukan awk je tak happy mami pun sama..tapi kita kena kuatlah k ;)
cuma mami tak tunjuk depan semua yg mami tak happy sebab mami taknak susahkan hati baba :")


Kelmarin on the way balik KL dalam kete harraz sepraiskan bagi kukis siap ada tulisan "mami" kt tab dia ohh anak terharunya mami :") manisnya rasa bila ank dah pandai ambik hati dan cuba gembirakan hati :)

Cepatnya masa berlalu ..dah besar anak mami.
membesar dgn sihat ya sayang..doa mami sentiasa denganmu anak :)


happy read ;)

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

So sweet :)

Amanda Suria said...

Harraz ni bila dh besar nanti sure romantik..biasa mmg bila manja dan kuat mgamuk mcm tu la coz adik lelaki SA mmg cenggitu....pindah PD? Kat mana...

Nai @ TPJ said...

Anak mami mesti la pandai amik hati..
Bertabahlah...!

norhidana miswan said...

cantik je gg harraz... kecik tersusun je... seronok tgk anak kite membesar dpn mata kan... kerenah tu kadang mmg kene banyak sbr lah, bkn pe kadang kite nih yg cpt sgt hilang sbr

takpe pasni dh pindah msti lg seronok duk dkt ngn suami...

Cik Puan Rara said...

hai harraz.salam kenal dr aunty~

Cho Zila said...

tuler kan bila tengok diaorang dah makin cerdikni rasa cam cepatnyer dah besar anak kitakan...
ooh nnt pindah PDlerkan.. oklertu...

Mimy Hamid said...

sweet abg harraz...lama tak jumpa la yati..dulu masa jumpa abg harraz dia cheeky manja...now camana la ye..nnt free kita jumpa nak...Fayel pun dah big boy dh tak payah bw stroller...sushi king pun boley !!

mamyharraz said...

mr eady : :)

SA : sy pindah area teluk kemang

Nai : tq my lovely sis

Norhidana: ye kak kadang mmg hangin dibuatnya cepat2 istigfar hehe

cikpuan rara: salam kenal :)

cho zila: ha aa kak pindah sana pulak :)

mimy : jommm mimy lama tak jumpa dan borak2 kan.rindu.

Daddy Ziyyad said...

Memang bila anak masuk tadika,kita rasa perubahannya kan..anak sulung saya sebaya Harraz..mmg nampak perubahan positifnya..

Suami awak lama ke kena posting ke PD tu? Selamat berpindah ke PD ya...hari hari boleh mandi laut :)

mamyharraz said...

daddy ziyyad : tak pasti lg berapa lama dia kt situ.sbb tu sy dan ank hijrah ke sana pula.lepas ni harraz bertukar kaler lah sbb berendam dlm laut hari2 ekeke

Rosmiza Ali said...

Salam kenal mamyharraz.. 1st time Mieza datang sini.. Jalan2 tambah kenalan baru.. hehe.. Hensem Harraz ni.. Sekali pandang macam muka Haris idola kecil pulak.. Hehe.. Btw, Mieza ada add kat fb.. Kalau ada orang add tu nama ROSMIZA ALI tu Mieza la tu.. Jangan lupa approve ye.. #399! =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

elly nadyra said...

terserlah kehandsomeman harraz hehehehhe
biasalah bila dah start sekolah, mmg byk yang akan berubah....itulah kebaikan kalau budak2 ni bersekolah, kalau ngan kita menyongel aje tak mo dengar, nak manja bagai, bila dah sekolah pelan2 dia kan berubah

ieda immi said...

alhamdulillah
macam zahrien juga
anak lelaki x sama anak perempuan ..
slow dia pun x sama ..
tapi ada hasilnya kan ..
hati mana x sayu ;)

syariza09 said...

sekejap jer dh membesarkan..pejam celik pejam celik..ok la tu harraz dh pandai mcm2..aiman setakat ni membaca sendiri dia tak pandai lg huhuhu