Monday, September 10, 2012

Aidilfitri 2012

Aidilfitri kali ni kami sambut kat Labuan tempat my sis in law Kampung Lajau.

Ya..kami stay kt rmh KakJulie Family's..sebab utama lg asal balik Labuan transit disitu  kerana mama ( mother in law) pun duduk dgn KakJulie Family's .

Alhamdulillah walau hanya kami bertiga beranak yg sambut raya..kemeriahan tetap di rasai..kenapa kami bertiga beranak saja yg sambut raya? kerana family in law saya non muslim ..namun mereka tetap meriahkan Aidilfitri bersama-sama kami :)

Beza kami hanya pada agama..yang lain-lain tetap sama!..dan yg penting kami saling hormat menghormati anutan masing-masing dan sensitif pada keadaan sekeliling (contoh: isu makanan dan sebagainya)

:)

Raya kali ni simple saja sebabnya raya kedua dah bertolak ke Kota Kinabalu utk family's trip ;)

Jom tgk gambar raya ;)

Pagi raya -
Kakak Grace pujuk kakal mandi..mamy dah ready jd tak kuasa nak basah lagi sekali hehe...oh ya..kat Labuan jam 5.45am dah cerah mcm jam 7am kt semenanjung tau..

kerlas kan pagi raya ko terpacak kt Airpport =P .. Selesai je baba solat sunat hari raya kami bertiga berdesup ke sini sbb nak mkn roti bakar...Family inlaw ke church .. biasanya hari ahad depa semua kesitu.

Jadi plan..lepas masing2 settle baru kita sambung beraya dan bergambar-gambar :)

Punya femalas mak ko sediakan sarapan kan =P
Maaf zahir dan batin,halalkan makan minum saya :")
manja baba ni..melekat 24jam sebulan cuti hari tu..nak baba je
Family potret - ini je yg terbahek dpt di snap..kalau tak manjang budak kecik nih dok jelir lidah =P kesabaran je lah aku ~
manja dgn kakak grace.. :)
mamy pun manja dgn kakak ipar tersayang :)
Dah berposing terus ke Kolej Vokasioanal Labuan tempat suami kakJulie mengajar ;) nak g beraya rmh kak ani family member kakak..

Sinilah tempat baba Harraz belajar dulu ;)

Kalau dekat kakJulie memang mamyharraz manja manja manja :") hehe
pose dgn tuan rmh Kak Ani :)
yg ni pun manja-manjaku :) Dorren,Fel dan Grace <3 br="br">
yang ni lagiiiiii manja terlampau hihii ;) mama pun ikut tema kami 3 beranak - love u mom!
KakJulie dah ada ank dara...ank teruna :)

Selesai makan beralih rmh mama wan pula - family member kakak juga ;)

Anak bujang yg cerewet makan..nampak susut badan dia..mana tak nya asyik berlari je..

hihihi nasib cute =P
Love this moment so much !

Selesai je terus berdesup pulang semula rmh kakJulie - masak-masak utk makan dinner

Sebab Family abg Faiz dan kak Dorris nak dtg :)
Yg baju pink tu abg Faiz - abg kepada suami yg dah masuk Islam :)

Pic family dia ada tp saja tak masukkan sbb takut dia tak suka ~ pic dia sorang oklah kot kan hehe
Berdua beradik ni tak payah minak izin kalau nak masukkan pic hehe aku belasah ajew ;)

Lemang , rendang semua beli - yg lain2 kakJulie masak :)
nenek dan monster ;)

Tetamu last dtg malam tu family nica dan kak dorris - berbual..makan..berbual makan..sampailah ke jam 2 pagi..penat jgn ckplah tp nikmat gembira tu hanya tuhan yg tahu betapa nikmatnya ;)

Berakhirlah kisah hari raya kami di Labuan...biasa-biasa saja sbb hanya kami 3 beranak yg raikan Aidilfitri...maka tiadalah rendang,lontong dan sebagainya ;)

Mesti ada yg tertanya..kalau dah family inlaw tak sambut raya kenapa balik sana?

ini jawapannya : kami pulang ziarah family inlaw ikut pd cuti tahun suami...jd kebiasaannya kalau nak ambil cuti yg panjang mestilah jatuh pada tarikh cuti umum - utk mengukuhkan alasan utk cuti yg di ambil..kalau balik tak ada cuti umum singkatlah cuti kami..sebab tu bila balik ke Sabah pilih cuti hari raya (suami sambut) atau Krismas (family's in law sambut) jd logiklah kalau nak ambil cuti panjang ;)

kemain panjang lebar penerangan aku korang paham ke tidak lantaklah janji aku dah try explain =P

OK , Tamat.





happy read ;)

12 comments:

Mama Gee said...

wahhh meriah dan rapatnya mamy dgn kuarga mertua ek...bagus2...
patutlah asek rindu rinduan jek! :)

norhidana said...

wah2 tak sbr nk tunggu apa lg akvitivi kt sana, maklum lah cuti sebulan kn

fiza said...

So sweet. happy family even berlainan agama.

Fauziah Mohamad said...

meriahnya foto raya ni...

Salam perkenalan:)

syariza09 said...

okeh...okeh..dh paham. w/pun tak ramai yg sambut raya, tp dorang ttp meriahkan juga time raya tu sama2 ngan mamy sekeluarga, jd tak der rasa lain mcm kan, mmg sporting family baba

ieda said...

memang terserlah meriah dia dik
seronok tgk family sebelah hubby yati nie
sgt2 supporting kan
mereka sgt2 memahami dan menghormati agama kita .. soo sweet
nak2 pic kakal dan ganny tuu !
love it ;))

AiNuN FaUzI said...

Wah wah waaahhhhh!!!! Meriah sungguh!!! Seronok seronok seronok...

munna said...

seronok kakal ye..... dpt auntie2 yg sayangkan dia.... meriah nampaknya... keluarga in law pun sporting je...

-Sara- said...

tetap meriahlah kak :)

Cikgu Ma said...

meriahnya raya...saya biasa2 jerr tahun ni

salam kenal =)

Cho Zila said...

kalau niattu nak menyambut bersama meriah gak sambutan itu..
yang penting sama keluargakan..

Softtouch [Hanim] said...

meriah kak....sama2 mnyambut wpun berlainan agama...suka tgk