Sunday, May 29, 2011

Marathon movie ;)

Sabtu baru ni mamy dah p tgk movie Nur Kasih :)
Movie Karak jugak dah tgk ;)

Beli tiket secara tamak =P
.. habis je Nur Kasih cepat2 masuk p tgk Karak pulak. 
Plan asal Harraz mamy nak bwk..tp last minit cancel sbb nenek dgn atok tak bagi bwk..
..apalagi panjanglah langkah mamy that day =P
mulakan prjln p Tropicana Mall ~ p beli mekap kt Stage < nnt mamy citer kendian..

 Movie Nur Kasih ni tak seperti yg mamy harapkan so kita bagi 2.5 bintang jer ;)
ok fine memang sedih..tp pandangan org lain2 bukan? jadi bagi diri mamy agak kurang kt movie nih........ beter siri tv lagi ok kot rasanya.. tp keseluruhan citer Nur Kasih ni memang menarik :)
Penuh dgn simbolik yg kena kita perah otak nak fikir =P
haku yg blur2 ni makan masa gak lah nak fikir...sudahnya kejap2 bertanya cik dada hihii ;)

tgh2 feeling sedey..sbb start2 je citer memang sedey..sekali pakcik&anak banak nak amik tempat kami duduk...apalagi dgn konfiden cikdada &mamy mcm salahlahkan depa *dlm hati* ckp ehhh depa ni dah lah lambat...pastu nak amik tempat kami.. ~ sekali tgk tiket memeng tempat depa! ohh malusss =P

kami berdua konfius huruf J & G =P
sbb Nur kasih barisan G ~ 
tp kami duduk kt barisan J {sepatutnya barisan J utk movie Karak sat lg} ~ haha kelakar okeh =p
faham tak apa yg berlaku kt kami? ok takpe biar cik dada ngan mamy je faham =P hahaha 
 Habis je Nur Kasih, gegas p tgk movie Karak :)
..nak bagi 3.5 bintang utk movie nih..sbb? ya sgt seram.. hadoii hantu2 tu semua buatkan mamy&cik dada dok terjerit2 terkejut..tp tak boleh lawan Khurafat laa ;)

Dann part last karak memang sedey mcm "tskkk kenapa gituuu huwaa sgt sedey"..walaupun agak tak logik..ala apa adahal..logik ke tidak tu bukan masalah...dah nama pun cerita...jd sikit2 tak logik tu no problem lah..janji haku boleh layan movie tu ;)
keseluruhan citer ni memang layannnn sgt..Kilafairy tu cunnnnnn nya lagi2 part babak berkemban tuhh haiii meleleh la org lelaki tgk body dia free2 ;) nasib cun =P 

TQ cik dada luangkan masa dgn mamy :)
dan mamy sgt hepi :)

6 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

bestnyee dapat tengok wayang... bunga tunggu kuar kat tv jela.. nak g wayang dah susah, ada budak kenit sama hihih

mamyharraz said...

lierose: ni pun selamber je tinggalkan anak dekat mak =p

syariza09 said...

x per, mammy citer la camana pon, sya ttp paham =).

next time kena tgk no seat betoi2 arr, nanti jd pulok kes pakcik makcik tu..ahakkss

~izan~ said...

lama dah tak tgk wayang...tak best sgt eh NKTM tu ek kak?

nak sgt tgk karak..cepat2 la kuar astro 1st hehehe

Softtouch [Hanim] said...

bestnya tgk wayang...secara marathon lagi..oo xbest yer kak...sy nnti layan dvd jelah..kat astro 1st rasenya xde..

mamyharraz said...

syariza:hehe ada pun yg faham citer yg mamy cuba sampaikan ~hug awak~ ;)

izan:NKTM agak kurang..bg akk lah..tp bolehlah.. ;) karak pulak memang terbaik ;)

hanim:ada yg meneman mmg akk suka tgk movie...tp kalau takde yg meneman..tgg dvd jela :)