Wednesday, May 18, 2011

Pertemuan berukir kenangan ;)

Ecehhh tajuk cam poem ;)
tapi itulah kenyataan :) 
Pertemuan tanpa disangka dan mamy sgt gembira..
dimana hubungan tu tak sekadar di alam maya seterusnya berakhir di alam nyata ..
maka, terjalinlah sebuah ikatan sebagai sahabat :) 

 Syariza kwn alam maya mamy :)
sebelum ni kami berhubung melalui blog...melalui komen2 di blog...dan sesekali di Facebook.
Sejak mengenali diri Syariza,mamy rasa "keserasian" tu ada..jadi hari2 mamy tak pernah skip bagi komen dan jengah blog sya :) motif utama mamy wujudkan blog ni pun utk tambahkan kenalan dan bersahabat.. dan berkongsi rasa gembira,sedih,teruja dan mcm2 perasaan dgn kawan yg sudi berada dekat dgn diri mamy...persahabatan beginilah yg mamy cari . . Alhamdulillah ini yg mamy dapat :)

..kalau tgk follower blog mamy memang tak ramai..dan itu bukanlah pelik sbb mamy pun bukan jenis suka pegi ke blog org yg kurang mamy kenal =P kadang tu rasa sentap hati dah kita follow..pastu bg komen kt blog tu tp kehadiran kita cam tak wujud....jd baiklah mamy diamkan diri...dan melawat blog2 kwn yg bagi feedback kt diri ini ;) kualiti sebuah persahabatan tu lebih bermakna dari kuantiti yg ada :)
 TQ ya Sya sudi mengeratkan silaturahim sbg sahabat...dan mamy sgt hargainya :D
 Kak miah juga dtg ;)
sgt supprise sbb tak sangka oke! kak miah asal dr Sarawak tp dia dok sini sbb kawin dgn org sini :) kami kenal sbb mamy pernah keje tol jln kuching sementara tgg result spm dptla 3 bulan keje kt situ..dan dlm masa 3 bulan tu sempatlah mamy jalinkan hubungan persahabatn yg indah dgn kak miah & zira :) tp hari tu zira tak dpt dtg..
berhubung balik dgn kak miah melalui Facebook..lepas mamy berenti tahun 1999 gitu kami memang lost contact..syukur ada FB dapatlah berhubung kembali :)
Syikin sgt best sbb? dah lah nick name FB dia "ingat saya" sekali mamy LUPA invite dia oke! haha maaf sgt2 ..dan last minit Jumaat tu mamy invite by msj je kt FB..tak sangka juga syikin dan suami sampai kt majlis that day :) TQ ya syikin awk mmg best :) kami satu sekolah menengah..tp not very close...takat angkat2 kening je bila bertembung =P bila dah berada dlm alam  maya "FB" barulah selalu bagi komen2 dan dari situ baru hubungan ni rapat seronok kann ;)

Ramai lagi kwn2 mamy yg hadir semua mamy jemput last minit..TQ semua sudi berkongsi gembira dgn mamy pada hari itu.. 

utk kawan baik mamy HASNIZA : Has, t.kasih sudi dtg satu family..ralat sgt tak dpt bergambar walau sekeping :( masa has dtg mamy tgh sibuk kehulur hilir sbb masa tu acara renjis nak mula..jd tak sempat nak bergambar dgn has..tau2 kelibat has dah hilang...mamy call dia dah ada dlm kete nak balik...memang takde rezeki nak bergambar2..smlm has ada call dan syukur dia selesa masa dtg ke majlis hari tu walau terkurang layanan..Insyaallah waktu terdekat ni kita jumpa lagi ya has ;)

Kak zu kwn pejabat juga hadir dgn suami dan anak :)
tq kakzu..opss pic dgn kakzu ada tp terlupa nak upload sini =P takpe kt fb mamy dah upload ;) jd boleh tgk kt sana..

Pada kwn2 yg mamy terlupa invite mohon maaf banyak2 anggaplah kesilapan dan kekurangan ini dtg dari diri mamy sendiri..Insyaallah kalau ada majlis dilain hari mamy akan detail kan jemputan tetamu agar tak de yg di lupakan..jgn lah kecik hati ya ;) pd kwn2 yg mamy jemput tak dpt hadir : bukan rezeki kita nak bertemu kan..tak apa mungkin dilain hari barangkali ;)

Doa mamy moga perkahwinan cikngah&pakngah mamat kali ini berkekalan ke akhir hayat. amin.

8 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

wah..best nyer :)

Fieza79 said...

mmg terasa bererti persahabatan alam maya yg dah berjaya direalisasikan...mesti seronok kan..

syariza09 said...

haha...best tau dpt jumpa mamy, masa nk gi berdebar2 jer..maklumla first date...tp bila dh jumpa, rasa mcm dh lama kenal pulok...keep in touch ok :)

mamyharraz said...

Mrs.Eady~ kenangan terindah ;)

Fieza~ betul tu..ini juga kita impikan sbb bila kwn senang dgn kita...kita berganda senang hati :)

syariza~ heehe mmg best..mcm mimpi je kuar2 nampak syariza.. Insyaallah moga kita sama2 keep in touch :)

~izan~ said...

jelesnyaaaaaa..nk jugak jumpa dua2 akak ni..izan blk kl nnt nk jumpa akak2 semua ni...akak,nnt email kt izan no hp akak...

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...bagus kan fb ngan blog ni..kat fb kita jmpe kwn2 lama..kat blog jmpe kwn2 baru yg sy rasa lebih dkt ngan hati dr kwn yg sedia ada...

mamyharraz said...

hai izan..akk lg teringin jumpa izan yg cute ni ;)

nnt akk email kt izan :)

jgn lupa balik kl bgtau akk ya :)

mamyharraz said...

hai hanim,mengenali awk juga sgt indah..terasa dekat je walau kita baru kenal :)

hug kuat2 utk awk :)