Thursday, May 5, 2011

Site Putrajaya 5G2 ~

Rindu blog ;) 

..rasa mcm dah lama tak updated secara tenang..asal masuk sini updated laju2 ~lately ni hidup mamy mcm kelam kabut .. sikit busy eh banyak busy =P pastu mcm kelam kabut...ada sikt cam timing lari~ begitu laa
namun apa jugak situasi taklah sampai hilang kawalan ^^ masih under control :)

susah okey...nak stabilkan mood busy campur rindu haaaa *bayangkanlaaa* hakhakkk ;)
maka dlm fikiran mamy ni dok terbayang *holiday,holiday,holiday* naik loya haku pandang semua keje ni...vole? T_T tp apakan dayaaaa hidup mesti di teruskan..nak holiday kenalah keje dulu tak gitu? ;)

ok,
bukan nak komplen2 tp biasalaaa sy kan manusia biasaaaaaaa komplen2 ni adatttttlahh kan?kan? 
tp mamy tak mudah simpan lama2 *bengang bab keje* ni sekejapppp jer...lama2 ok sendiri..dan penting jgn pulak yg jeles bila semua yg team work dgn ai semua hepiiiiii :) no majok2 atau sentap2 :D dan syukur alhamdulillah masalah kt site dah pun settle down :) dan paling best semua calim mamy dah dpt! :D maka haku tak payah tunggu lama2 ^_____^  ~ *senyum*

ok, mehla jamu pic kt sana jumaat lepas ;)

 Building 5G2 ni dah 90% siap..tunggu nak hand over jer ;)
mamy dah masuk tengok kt dlm.. masyaallah untungnya sapa kerja dlm building ni *jeles* ai...terlalu sempurna design kt dlm tu..seni bina sgt halus sgt sgt sgt cantik! haiii beruntungla sapa gov.staff kt bahagian sini :) kami tumpang tengok jelaaa jadi laaaa =P
 perasan tak besi tegak putih tu? tu tombak tau...cantikkan? mcm seni bina melayu zaman dulu...mamy dah lah memang jiwa klasik...pastu tgk pula seni bina mcm ni mau tak kagum! hehee
 Building ni ada dua tower : Kementerian Pelancongan Malaysia & Kementerian Pengajian Tinggi.
Hari tu puas lah kami round kedua2 tower :) Mr Ken yg bwk kami berempat :)
nanti bila dah hand over dah tak boleh sukahati masuk pejabat org...jadi sementara ada peluang ni kami melawat2 laa...memang bestlah sapa yg bekerja kt dlm building ni 5 bintang mamy bagi ;) sgt sempurna :)
buka nak puji sbb com.sendiri buat..tp serius memang cantik :D

Dan hari ni last mamy p site utk Projek kali ni kt 5G2 :)
tak lama lagi dah nak hand over :)
ok! Putrajaya sampai ketemu lagi :)))

7 comments:

~izan~ said...

oo akak berjiwa klasik yer..mesti cintakan seni2 mcmkhat,ukiran ek?

makin lama akak makin vogue arr kak,jeles ai tau hehe

Mama Gee said...

kalao pi site ni..ronda2 jelah ya...
wahh bestlah..patutlah mamy suka gi site..heeee

bilalah nk singgah opis kami ni..

mamyharraz said...

izan~ seni klasik,apa2 jenis klasik semuaa akk suka ;) siaran radioa juga klasik nasional akk dengar =P

alaalaa komen izan kann buat akk "semangat" tahu? hehe ~hug~

mamagee~ ronda2 sambil buat checking ;) bestla jugak sbb luas pemandangan..selalu terperam je dlm ofis..

tak de kesempatan ..kalau lah boleh nak sgt jumpa org putrajaya :)

ieda said...

waa cantik binaan dia dik .. seni tu tinggi nilainya kan ..
kat kolej nie budak2 senibina punye hasil selalu dpt pujian .. mcm nak suruh mereka je design wat umah nanti :))

mamyharraz said...

hai kakida~ yaa cantikkk sgt..sbb tu sy mmg kagum sapa yg berminat dlm dunia sini bina ni ;)sbb sgt rumit.. kann best dpt design pastu soh depa buat kt rmh kita *berangan jap* :D

Softtouch [Hanim] said...

cntiklah kak building tu..kalu p site tmpat yg dah siap best kak..cube kalu tgk construction tu p....haishhhh panas n pening tgk brg2 kat situ...

mamyharraz said...

hanim~ kalau under contruction mmg surender nak melawat2...nasib depa panggil settlekan benda bila building dah 90% siap..