Monday, January 16, 2012

Kopi & Pasar Philipine KK

Malam

Balik dari Penampang,rehat2 kt hotel..pastu turun mkn mlm ;)

Makan kt Restoran TenTen sapa biasa ke KK mesti tau restoran femes nih..dtg mkn sini tau sbb sedappp sgt masakan kt situ..harga pun berpatutan..tp pic tak amik sbb sibuk nak makan jd terus tak kuasa nak bergambar~ mungkin faktor usia kot?sbb tu dah kurang bergambar-gambar =P huhuu

Room kami amik taklah besar mana~ namun selesa sgt semua kemudahan ada (cth:tv,heater),dan yg sepatutnya ;) semalam dalam RM60 : The Town Inn betul2 kat tgh bandar KK yg best segala2 ada kt situ cth lagi : 7eleven,oldtown ;)
Saja snap sbb ada word Kinabalu *suka* hehe betul2 jatuh hati dgn Sabah syukur dapat jodoh org Sabah tihehehe :") hati ni tiap kali mahu pulang ke Labuan ke KK ke berbunga-bunga je rasa :)
Lepas je mkn malam kami pun buat haluan memasing~

Kak Winie & suami bawak anak2 mereka g tonton wayang

Kami&mama return balik hotel~
Malam hari tak de org org kebosanan =P

Kakal tido sbb frust tak dpt ikut sepupu2 dia g tgk movie hehe

sajalah tak mo ikut kakak sbb kami mahu borak2 dgn mama :)

Borak-borak sambil minum kopi baru best ;)
Lepak-lepak kt oldtown :) bawah je hotel kami dok tu~
mama kesayangan :)
Lama kami dok kt sini dah agak2 tu baru naik bilik sambung borak kt bilik pulak sambil tgg kakak balik ~ pastu mama pun balik room dia~
Kakal sibuk dgn patung tu bersabau jelah dgn bunyi *tinittinitttttinittttttt*

Miss this momen hmm realy misssss

Sejak balik dari ni kan rindu kt mama,kakak dan semua makin kuat :( mesti abg pun sama kan?
LOVE!!
Baba betul-betul ambik peluang manja2 dgn mama ;) yelah jumpa setahun sekali..


Ok,habis malam kita citer siang pulak ;)

Pagi hari terakhir kt Bandar KK,sempat pegi pasal philipine dgn mama...kang tak pegi sini haku kempunan..yelah dah dtg KK tak pegi pasar mmg rugilah kan =P

Jam 6 pagi kami berdua dah terpacak kt pasar nih ;) yg lain2 takmo ikut..jd kami berdua je kesini~

bestttnya pasar philipine nihhhh gerammm mcm2 brg hiasan ada!nasib mama jap2 ingatkan bertenang amik yg mana rasa perlu je ;) baiklah mama :) ehehe
Antaranya ;) cantiknya lahaiiii siput nih...ada org tak suka takpe sbb haku mmg suka ;) tp tulah risiko nak bwk tu mmg tinggi takut pecah..

Apapun happy sgt shopping dgn mama :) mamy pegang je brg dia nak belanja alahai maaaa terharu sy tau....lepas penat lelah tawaf nak dekat 1jam lebih kami minum pagi area situ jugak dan kebetulan family kak winie pun ada jointlah sekali~dua beranak tu masih ada kt dlm room =P

Return bilik kemas-kemas dan check-out ~ utk balik semula ke Labuan :)

happy read ;)

10 comments:

~izan~ said...

beruntungnya akak dpt mertua baik hati n pemurah mcm tu...bertuah bdn.

jeles la tgk gmbr2 akak ni.bila tah nak smpai sana,pyus selalu gi tp tgh laut haha! mana bley ikut =(

ctmarqonah said...

Best!!!! Mertua lak baik.... Double triple best!!! Penah dgr pasar Philipine ni... Org ckp brg murah2.. Betul ke kak???

munna said...

bestnya..dpt pula mertua yg mcm ni... mmg sempoi lah mamy

syariza09 said...

murah rege hotel tu..pasni kalo sy ke sana, leh la singgah hotel tu

Mimy Hamid said...

baca entry mamy pasal sabah membuat daku terindu rindu saat bercuti KK sabah..place yang sangat best..hotel mamy duduk tu memang dekat town ..tu pasal dekat ngan pasar tamu, pasar philipines...owhhhhhhhh rindu sabah..seriusly mcm mamy rindu family sabah kannnnnnn

-Sara- said...

murahnya hotel tuu..

LiErOSe~QiEmi said...

rindunyee nak pegi pasar philipine... bestkan dok dalam tu, rambang mata, sumer2 macam nak beli hahahha

ratusiput said...

bila la ratu nk sampai sabah ye...seriau tgk tiket flight ke sana.tp org kate sabah mmg cantik...tambah2 dpt mil baik n sporting camni :)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...sy teringin nk ke sabah tp belum ada rezeki lg....nk p pasar philipine sbb nk mkn seafood.

Riri Yoorin said...

bila la riri nk g sabah hehe.. dapat tgk dlm blog mamy jer la :)