Tuesday, January 17, 2012

Sempena Bonus :)

 Kalau raya cina ingat bonus kalau bonus mesti raya cina ;)

Sapa yg bekerja swasta time raya cina ni lah nak tgg bonus..raya sendiri ko nganga lah kt situ sbb mmg takde habuan apa-apa =P sikit banyak belakang kira yg penting share sesama keluarga baru berkat&nikmat :)

Tapi kali ni ayah yg belanja :) woahhhh dpt durian runtuh dengar2 syiokk ;) tengkiu ayag sudi belanja anak menantumu semua..moga murah rezeki ayah~ ehemmm nnt belanja org kt Jakarta bole? tihehehee

 ..antara menu malam tu ;) semua joint kecuali acu.

Sebabkan faktor usia haku malas nak snap gambar plus diri sendiri pun tak terurus jadi tumpan mmg pada mknan sahaja :")
 ..ni antaranya je menu..sebenarnya banyak lg..banyak giler =P terima kasih sekali lagi ayah :)

yang penting happy dpt kumpul ramai2~

Cikngah ngan suami sampai lewat..jd kami yg awal sampai mknlah dulu slow-slow sementara tgg dia sampai..tapi ank bujang tetaplah nak tgg cikngah sampai baru dia nak mkn..sy betul dgn cikngah :)

Kalau cikngah ada mamy pun dia tak pandang..sabar je lah hehehe


DURIAN

Esoknya pulak cikngah&suami belanja duyan kami janji-janjian terus ke pasar chowkit amik bufet kt situ ;) kali ni ayah&acu tak joint tp kami tapaukan utk depa :)
..yang kurang best harraz tido lepas kekenyangan mkn tomyam =P hehe
heven sgt dpt mkn duyan fresh2 pilihhh jer ohh bestttt sgt!!
 Mak gilir2 dgn baba pangku harraz ~

Lama jugaklah kami dok kt situ borak makan sampai puas baru masing2 amik haluan balik ~

hevennnnn sgt :D

ehhh tetiba terasa *mata* semua org memandang diriku hehe relaxxxlah nnt turn ai pulak belanja yeh ;) *peace*


happy read ;)

10 comments:

ratusiput said...

lama dah rasa tak dpt bonus.last keje 2 tahun pun nan ado bonus2.nyampah.keje construction mmg gitula gayenye.byk pojek ade la bonus.kalau tak...nganga je la mulut leluas tgk org lain kire duit bonus.ehehe.

♥cikmOt♥ said...

ehem ehem...bestnya...

Mimy Hamid said...

oo patutla tapak tangan mami gatal..berbonus rupanya..ai tak kira raya apa cina ke, india ke , melayu ke bonus tak ikut raya hokeh...bonus kami hujung bulan 4..huhuh ikut prestasi lak tu..lagi la cuak...takt au dapt baper...sabar je ...enjoy your bonus mami...berkat la something..berbaloi

wahida said...

pas ni belanja aku pulak...hahaha!!

nnt kita jumpa2an yek...tak sabar nak jumpa ko..

syariza09 said...

berturut2 dpt blanjer yer..best tu. ooo company cina, time raya ni dpt lah bonus yer. Adk saya pula time deepavali baru dpt bonus coz company india

**jgn lupa turn mammy blanjer depa pula tau..hihihi

~izan~ said...

murah rezeki..sedapnya ikan tu..feveret hehe..

seronok tgk family akak..bersatu padu gitu =)

dan,jeles tgk durian! =(

ZSqueenbee said...

ooooo sedapnyeeeee...lapa lapa lapa...

sye ngn en papa pon slalu g chowkit bli durian..nyum nyum...ouas...tp mse mengandung dlu..skrg kt kpg mertua tgh musim so amik kt dusun je..hihi

@xiiinam said...

Selamat beraya...

:D

ieda said...

aah dikk .. bila lagi nak merasa org tersayang belanja kan ..
murahh rezeki tau ! .. ;)

sedap nyeee .. dah lama x pekena ikan sweetsour nie .. dah lama x makan luar eekkeke ;)

Softtouch [Hanim] said...

smalah company sy time raya cina lah ada bonusnya..

bestnya mkn org blanja..lepas niturn akak plak yer blnaja depa...heeee