Monday, February 20, 2012

Pelik ketika......

On the way p kerja cam biasa radio mmg teman setia selalu chanel yg suka dengar sinar,hotfm,klasik nasional tukar-tukar ikut suka ;) kalau agak merepek kita tukar je station lain...gituah tiap2 hari rutin pagi sambil mengadap jem :)

Pagi ni sempat dengar hotchat pasal perangai pelik ketika mengandung...mmg mcm2 perangai org ngandung nih meh nak share masa mamyharraz ngandung pelik banyak ke over pelik ;) takmo citer bab ngidam sbb haku tak pernah ngidam apa-apa yg pelik..nak citer betapa teruknya mabuk masa ngandungkan Harraz Haikal ~kita point-pointkan ya ;)
  • Dapat tau je ngandung terus haku pening! : stok pening yg tak boleh blah..hmm susah nak explain sbb bukan pening yg biasa-biasa pejam mata pun masih berpusing-pusing  < tempoh pening 2 bulan!
  • Sensitif bau-bauan wangi : paling benci bau perfume J-Lo padahal itulah aku dok sembur hari-hari tp benda tulah paling haku tak suka sampai skrg! segala sabun basuh pun musuh ketat lagi2 sabun serbuk trojan ,shokubutshu,bedak yg wangi2 tu semua musuh ketat! jadi,baju masa ngandung guna sabun cap kapak pastu utk ketiak haku guna habika serbuk tuh sbb deodorant mmg tak boleh pakai T___T
  • Bau rumah : hmm benda ni susah nak explain tp mmg haku je tau bau rmh tu mcmmana~ sbb dulu menyewa pastu tak boleh masuk sbb 'bau' sesuatu tp yg pelik rumah mak oklah pulak =P jadinya terpaksalah pindah dari rmh sewa tu T_________T nasib rmh sewa kalau rmh sendiri? 
  • Tak boleh makan,bau nasik putih : selama 5 bulan okeh T___T terseksa
  • Air langsung tak boleh telan...hmm air putih,berkaler semua tak boleh
  • Komputer pun tak suka! pening bila bukak
  • Ringing tone henpon pun boleh buat aku meloya yg tahap tak boleh blah~ hmmm bukan di buat-buat tp mmg inilah terjadi~ asal dengar ringing tone henpon sendiri terus muntah! T___T
ok takat tu jer sbb sambil taip aku pun dah meloya nak mengingatkan balik =P

Harraz Haikal pun dah 4 tahun skrg..jadi soalannya  mamyharraz sudah bersedia utk alami perkara-perka di atas sekali lagi? tihehehee


happy read ;)

15 comments:

*azni* said...

banyak nye yang tak boleh...hehe..btw,salam kenal dr azni...

ctmarqonah said...

Uiiisssshhhh... Dasyat jgk kemabukkan akak.... Sampai ringing tone ponnn voleyyyy muntah... Alahaiiiiii.... Teh Amin-kan aje kalau ada rezeki akak utk 2nd baby.... Hehehehehe

ariana said...

mabuk tu akan terubat bila lihat muka comel org baru kan..dah sesuai sgt Haikal Harraz kalau nak beradik tu..hehe lagipun dpt jg buat kawan dia nanti..:)

rasp said...

penangan org preggy gitu lah ye sis...
tapi kkdg lain pregnancy, lain lak alahannya sis...
syukur sgt i takde alahan teruk...
alahan lite2 skittttt bebenor..

Riri Yoorin said...

tapi dah selamat dah mamy melahirkan..

eB ezrin said...

comel la... hik3

Pepel BoNda AmaNi said...

haykal nanti bagitau mummy..nak adik nyek..kekekekek

syariza09 said...

yehhh...thn ni adk kakal dh masuk lam wishlist kannn

munna said...

alhamdulillah dua kali mengandung tak kena alahan2 yg pelik tu... takpe mamy mungkin kali ni tak kena dah alahan mcm tu

Masya said...

salam singgah kesini.. dan salam perkenalan... anak awak ni sebaya anak sylah jugak yer..

ieda said...

kalau dgr dikk memang sgt2 pelik
sbb bila ngandung je jadi macam2 hal kan ..
hurmm tapi sebenarnya nikmat tuu
bukan selalu ada perasaan macam tuu ekekek ;)

akak doa2kan harraz cepat2 dpt adik .. aminnnnnnn ;)

Softtouch [Hanim] said...

kak, mana tau yg no 2 ni lain ke kak...cube akak try lain ke x?heheehhehee
sy no 1 sy pregnan elok je semangat..yg no2 ni teruk plak...masa petang mulalah dia mcm naik bot...nasib pg keje dia ok kalu tak mmg mcm menajang lah sy..

mmg org peknen ni mcm2 ragam...akak cube yer....

mamyharraz said...

azni: mmg byk tak boleh dr boleh ;)

teh: tq.aminnnnn jugak :")

kak ariana: insyaallah ada rezeki mmg nantikan ;)

rasp: tu yg jd fobia mahu sekali lagi :")

riri: alhamdulillah :)

eb: :")

bonda amani: mamy kakal pun dah ready nih =P

sya: ehemmm dahh masuk wishlist :) hehe

munna: harap2 begitlah :)

masya: oh ya..kalau gitu sebayalah mereka kan :)

kakieda:tq..nak aminnnnn jugak :)

hanim: baiklah nt akk cuba hehe harap2 kali kedua ok banyakkkk dr yg pertama :)

LiErOSe~QiEmi said...

wah dasat jugak ek alahan mengandung.. sebbaik saya mengandung ok2 je ... tak mkn nasi dgn tak leh minum air la paling tak tahan.. huhuh...

EyanaNoorAzlan said...

bestnya cuti-cuti..

salam ziarah, join sni ^^