Sunday, February 12, 2012

Sabtu&Ahad

 Hujung minggu kali ni tak kemana..
..pulang Damansara yg terbiar tu ;P sejak suami balik dr misi tahun lepas rutin hidup kami mcm tak terurus jadinya banyak masa kt rmh mak~banyak sebab knp check-in rmh mak antaranya kem suami dekat situ yg kedua dok rmh mak ada je aktiviti ;makanlah berjalanlah ~ elok-elok berkemas nak pulang mak masak laksa!terus tak jadi check-out =P begitulah selalunya ;)

Hari ni check-in semula utk 2 minggu! sbb?abg askar tu kena p PD jadi mana lagi kalau tak check-in rmh mak kan? hehee waktu dok rmh sendiri nak hilangkan rasa boring ko pasang citer sundel bolonglah,santet ilmu hitamlah bagus sgt kan? hasilnya haku jadi penakut! :") huhuuu habis camtu nak dok berdua-duaan dgn ank? sory kem salam haku takutttt okeh ;)

Hujung minggu kami mcm biasa jadual mkn harian tak de list pun memasak~ mkn kt luar jelah mana taknya satu stok bahan mentah kt rmh mmg takde..beras dah berkutu hadoiiilaa mcmni ko ada hati nak pindah rmh kt klia tu? tp walau jarang pulang semua dlm rmh tu terjaga rapi :") habuk sentiasa di lap,lantai bermop bilik air berkilat (matiklah puji diri sendiri) tp itulah hakikatnya ;) baru boleh dikatakan rmhku syurgaku ;) smlm sampai sesak napas sbb tabur clorox time cuci toilet! nak berkilat punya pasal sebotol haku curah sudahnya mintak nyawa huhuhuuu

Tadi saja p mkn area ou konon pas mkn tghhari nak mkn wondermilk cup cake kt area uptown damansara hmmm tak dapat ! sbb jenuh mencari setengah jam dok berpusing tak jumpa! arghhh kecewa :( tp cikriri ada bg tau kt solaris ada caw.baru okey esok2 nak p cari sampai dapat!

Baju dah iron esok harap2 jgnlah jem ~ dan esok bekal mkn tghhari rendang kerang ;) mak dah buat sesiap tadik besttnya :D bila dah ada menu haku tak pening fikir apa mahu mkn bila tiba lunch time :) tak mkn tak boleh sbb nnt pening ;) dah tetua begini tak kuasa nak diet haihhh mkn je laa tgk cermin *pitammmm* tihehehe =P


happy read ;)

15 comments:

ariana said...

Sedapnya rendang kerang..nyum nyum..

Wah..mesti berkilat lantai bilik air kalau dah sampai sebotol clorox ni ye..haha

ctmarqonah said...

Haaaaa time tabur clorox tuh, teh ponnn penah sesak napas kak time basuh bilik air... Huhuhu... mmg mntk nyawa time tuh... Biasa basuh xpenah2 jadi cenggitu...

syariza09 said...

bahaya tu...next time jgn buat camtu tau, x pasal2 pula abg askar kena buat cpr hahahaha

mekchu said...

sama mcm kes mekchu check-in check-out je..

ieda said...

rendang kering dikk
wahh sedap tuu

ekekek macam2 lah yati nie tau ;)

mamyharraz said...

k.ariana: kena letak klorox sbb rmh selalu tinggal-tinggalkan :)

teh: kann terus serik lepas kejadian mintak nyawa tu hehe mmg bahaya..

sya:haha tak terbayangpun abg askar nak buat cpr =P

mekchu: letihkan tp bestlah jugak (pujuk hati) hehe

kakieda:sedap kak cicah roti pun sedap ;)

Softtouch [Hanim] said...

nasib umah mak akak dekat ngan akak kan..xdelah akak takut n sunyi bila abag askar bertugas...

sedapnya rendang kerang....jarang dapat tu kak...igt dulu masa peknen kan dicha sy suka gile mkn rendang kerang

mamyharraz said...

hanim:a'aa nasib dekat tu yg akk fikir banyak kali kalau nak pindah klia..sbb jauh..

oo hanim suka jugak ya..mmg sedap kan :)

Riri Yoorin said...

alahai sian mamy..insyallah nnt riri tunjukaan jalan ke wondermilk tu sebb pergi main terojah..jer

mamyharraz said...

cikriri: tq sgt2 bg info wondermilk berjaya mmay cari smlm tq lg sekali :)

-Sara- said...

sara pon skang jarang ada umah kalo time wiken..check in umah akak sbb sana makan best sokmo! haha

Fieza79 said...

kalo jarak umah mak dkt mmg gitu la jadi nya..mcm fieza la asal cuti je mesti nk merangkak ke sana hehee...

mama tim said...

camtu lah jadi askar kan..cek in sana cek in sni..huhu..

mamyharraz said...

sara: ni yg untung kita duduk dekat dgn mereka kan ;)

fieza: samalah kita..kadang boleh je kalau nak dok rmh sendiri tp lebih suka check-in rmh mak ;)

mamtim: jd askar tu bukan masalahnya ;) yg dok check-in ni wife dia =P

ratusiput said...

ratu mak yg rajin dtg umah sbb kat umah dia...dia tggl berdua je ngan ayah.abg n adik ratu dok kl.ratu je anak dia sorang dok jb.kalau mak dtg umah mmg dia lah yg masak sbb ayah ratu cerewet.ehehe.tp tu la atok garang.cuci takble buas sik kena sound je.ibu dia lah yg stress :)