Tuesday, December 4, 2012

Cerita Lunch

Orang bekerja ..memang takde citer lain..melainkan cerita lunch ;)

Esok-esok aku dah jd suri rumah mengadaplah aku membebel citer lain pulek eh ;) yer uolss .. aku dah malas nak keje..rasa malas tu makin hari makin merebak dlm jiwa iols..hmm apalah nak jadi kan?..lagi pulak skrg ni company ada sikit masalah dalaman..lagilahhh mcm dream come true jer nak realisasikan impian jd penganggur atau lebih tepat suri rumah..

Di umur 30an nih mokcik dah tak kuasa nak apply apa2 jawatan dah..melainkan jawatan menjadi supir hantar ank ke sekolah dan hantar mak check-up kt klinik every month.. ohh suamiku bersedialah dikau menanggung isterimu yg saiko ini hew hew hew

Okey, sambung citer lunch .. dua kakak kesayangan nak mkn sini..kitew ok je..tp hari ni tersilap order menu..hmm tak sedap..baked cheese rice ke hape nama tu ..alahaiii tak lepas tekak haku nak telan..terus teringat sambal tumis petai kat rumah yg super sedaps tu -___________________-

disebabkan geram kt baked rice tu tak payah amik gambar dia T_______T

Dua kakak kesayangan sayer hehe betul lah ai adik kan? haha pepandai lantik diri sendiri jd muda ;P
menu aku tak sedap ..depa baik hati bg aku mkn menu diorg alahaiii terharu adik tauuuuu :))

Next plan nak g mkn durian .. tp aku dah mabuk kepeningan dgn durian nih..ahad hari tu ayah bwk balik durian kampung ..keje aku makan durian sampai mabuk!! sampai skrg kepala mcm weng semacam jer...takpe kakak's masa masih panjang..nnt kita g ulang mkn bufet tu lagi k ;)

Sekarang ni aku tgh follow dua cerita ;
  1.  #A Thousand day's promise - drama korea
  2. #Terlanjur Cinta - drama melayu
tak sabar nantikan kesudahan citer nih :D


happy read ;)

25 comments:

AiNuN FaUzI said...

Suke stail tudung akak tu... =)

p/s: Akak pun suke layan korea ea?? Teh dok layan cite Smile Mommy!! kat chnnel 393 tuh.. Best cite die... =)

:: Mrs.Eady :: said...

baked rice tu tak sedap?1st time dgr nie..

inazamri said...

betul ke nak benti keja ni?Syokla dok umah nnt.Tengah layan drama korea missing u...baru ep 8 hihi.

♥cikmOt♥ said...

mamy best ke thousand day promise...polo kat mana...cd kah??? skang tengah cari citer korea tuk dipolo...hurmm...hausted...hahaha

4feet8 said...

hehe.. buka nursery..takpun, jaga anak org..kalau tetiba bosanla..hihi ;)

Nieyl said...

sis pun suke korea yea...nieyl mmg suke gler....hehehe~lagi2 klu en.husband nieyl keje ptg..memang balik keje je mengadap pc tgk korea...:)

Nai @ TPJ said...

Che Adeq.. Lawa la awak pakai tudung cenggitu... Xpe la jek x sedap, janji bleh berjimba2 masa lunch.. Good luck ye nak jd hswife...^_^

norhidana miswan said...

mana gambar makanan nyer? tak thrill lah takde gambar mkn2 hehehe... akak nih kadang tingin nk pakai tudung belit2 tp mmg tak penah jd

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ayu gitu bila bertudung gitu...nak jugak duk umah jadi suri rumah...hehe..

baby lydia said...

rilex nye bila dok umh kn kak..jeles tau..dya klu bole pn x kje..tapi.... -..-

Qhaifa Nur said...

smlm bru tgk terlanjur cinta nih, nmpk mcm best..kena layan nih...

ieda said...

dikk mood kita sama ..
akk pun kalau boleh ler2 nie nak letak notis huhuh

Chekgu Azrine said...

ala..tingin nak tgok gambar baked rice yang tak sedap tuh..hehehe

syariza09 said...

nk gak tgk tgk citer terlanjur cinta tu, tp asyik terbabas jerr

elly nadyra said...

hahhahahah akibat salah order, rugi la ko kan!

Zana Ariana said...

mesti tiap hari pikir nak lunch kat mana kan..kalau dh berenti keje nnti pening pikir nak masak apa plk..hehe.
Lawa style tudung org bekerja ni..kena ngan yati..nmpk manis:)

Softtouch [Hanim] said...

akakkkkkk......

Bestnya jd surirumah....teringin jgk tp xboleh...byk komitmen..

Sy pun lyn cite terlanjur cinta..best...gabungan pelakon nora elena n dejavu kan kak...

Riri Yoorin said...

mamy memang best sebernaya klu dapat jadi suri rumah hehe :)

ct rahani said...

sy penah jadik fulltime housewife.. tp kejap je.. jiwa meronta2 nak keje.. dh biasa mungkin.. :)

munna said...

munna pun ada perasaan malas je nak mengadap kerja skrg ni.... berkira2 gak nak resign.... tapi .... entahlah..... tapi klu lekat no. 3 mmg letak jawatan punya

wahida said...

aku pun kalau laki aku byk duit, sure aku duk rumah je nok...lagi best...boleh main masak2 cipta resepi kan nok...


tapi apa kan daya aku...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani pun nk juga jd full time housewife..bestkan boleh urus rumahtangga 24h sendiri hikss

lieyalatif said...

comel ko kak...suke tgk...pandai ko lilit kak....kaler pun sweet jek...

alamak kak...tak penah lak rase menu tu....tapi tu la kak, kalo dah name petai mmg takleh lawan laaa...peberet lieya gak tu heheheeheh

Nong Andy said...

aku berminat citer korea tu :D

Cho Zila said...

impian akak gak duk rumah jadi supir.. jadi tukang masak, jadi cikgu tadika.. semualer.. tapi rasa macam lagi penatjer... duk opis diam2ler dulu...