Thursday, December 13, 2012

Kisah dapat kerja baru

Entry yg lepas aku ada share berita gembira dapat keje baru..pastu ramailah kwn2 rapat dok bertanya betul ke? yerrr tayammm-tayammmku berita itu benar :D

Yerr aku paham..kenapa org tanya aku betul ke dpt keje baru..bukankah aku nak jadi suri rumah? ..dah tu kenapa tetiba nak tukar keje pulak kan?....aku biasa apdet status selang 5 minit kadang tu kt fesbuk .. kalah status org merana putus cinta =P .. jd mmg tak salahlah dgn soalan-soalan dr kengkawan semua..

Begini,..memang sejak akhir-akhir ni aku jadi keliru dgn kehidupan cuma disebabkan JEM!! mmg saiko sgt kan? dengan jem pun ko nak keliru bagai hehe..tapi itulah hakikatnya~ bayangkan pagi-pagi dah drirf bagai nak giler sampai ofis tetapppppp lambat sebabnya? sangkut kt jem!! petang pulak keluar kol 5 sampai rmh dekat2 jam 9 malam!! hohoiiiiii mmg tak kelakar okeh! penat mokcik dok menekan clutch..kete mokcik manual oiii~

ok fine, tu cuma alasan lah kot..tp boleh diguna pakai jugak..sbb lama-lama aku jadi malas nak g keje..padahal dalam tempoh 14 tahun keje tak pernah pulak rasa malas camnih ~sayang sangat nak tinggalkan ofis skrg ni..tapi apakan daya kehidupankan kejam...jd aku sudah bersedia nak lepaskan jawatan skrg yg di pegang..aku bersedia nak lepaskan tempat kerja yg selesa..setelah dapat offer job yg tak disangka-sangka!

Khamis lepas aku mc..selesai hantar harraz g school , terfikir lamanya tak beli paper..jd singgah beli - balik tu belek-belek ruangan jawatan kosong - sekali nampak ada kekosongan jawatan kt jalan Kuching ..berdepan je dgn school harraz -berminat nak cuba - call - pastu pihak sana suruh aku dtg interview- hati berbelah bahagi-and at last aku pegi jugak ;) Sebelum ni mmg aku tak de plan nak cari keje lain melainkan nak duduk rmh je..

Pandangan pertama aku tengok keadaan sekeliling dan di interview dgn org yg humble terusssss aku jatuh cinta!! huhu..cepat nau kan nak berjatuh cinta bagai ~ jawapan di beri selapas 3 hari..yelah aku demand gaji mmg berganda apa yg aku dpt kt ofis lama..saja..

Isnin kelmarin seperti yg dijanji - pihak tu call bagitau apply aku diterima! - tak banyak fikir terus letak resign letter - dannn Januari adalah permulaan utk aku di tempat kerja baru :D Insyaallah semoga baik-baik saja bila aku kt sana nanti..

Nanti suasana pasti dah berlainan..sbb ofis yg bakal aku keje ni biasa-biasa je..kalau nak bandingkan dgn ofis aku skrg mmg jauh panggang dr api..tapi tak mengapalah..bukan glamer yg aku kejar dah skrg ni..asal dpt income lebih dalam masa yg sama aku boleh urus hal ank itu dah bersyukur sangat-sangat :) 5 minit jer jarak ofis baru tu dgn rmh aku duduk skrg ~


Satu je aku wish..harap-harap bolehlah online hehe kalau tidak mati kutulah mak ni nyahhh..haha..

TQ korang sbb bagi kata2 smgt dan ucapan tahniah..aku hargai sangat-sangat :)


happy read ;)

17 comments:

Nieyl said...

hihihi~boleh aje tuh...ON9...:)

♥cikmOt♥ said...

moga keje baru akan memberi semangat tuk kamu ye...rezeki Allah itu luas...

:: Mrs.Eady :: said...

Ya allah kawannnn...daku happy sgt dgn rezeki kamu ni!Semoga kamu terus berbahagia okey :)

Fiza Rahman said...

Semoga serasi ditempat baru nanti. Bestlah sebab tak payah redah jalan yang sesak lagi ☺☺

Daddy Ziyyad said...

Tahniah...moga berjaya di tempat kerja baru...

Teruk gila tahap jem masa di opis lama? Keluar 5pm, sampai rumah 9pm?? Awak tinggal di mana dan kerja di mana ni?

norhidana miswan said...

agak2 kul bper gi kuar umah tu tiap pg? kalu akak pun nk nngis kuar opis kul5 kul 9 baru sampai umah... perkh....

kalu kt opis tak blh online, online gune hp je... tau, nnti kalu tak kami rindu

syariza09 said...

kita yg keje kt KL ni mmg la stress gila2 ngan jln yg mcm harem tu. tambah mamy yg ngadap hari2 lg la bertambah stress kan.
sy yg x jem ni, tp kena naik turun tukar public transport pon rasa stress, nk keje pon rasa malas. kalo ari jumaat jer mesti happy sbb esoknya dh x yah keje, x rasa stress lg.

lega la mammy sbb keje baru dkt jer, harap2 leh online mcm biasa ya

Zana Ariana said...

Alhamdulillah..mmg elok jg berhijrah ni..moga tempat baru ni meniupkan semangat baru jg buat Yatie..yg penting x pening lg pikir kan jammed kan..dkt ngan sklh Harraz plk tu..:)
Tahniah n Good Luck..:)

Rasp said...

Alhamdulillah....
rezki u tu sis...
dapat kerja dekat dengan ofis...
memang idaman i gak sis...
tapi i masih bertahan kat opis i...
sbb jem i tak lah seteruk u sis...
memang kkdg tu jem leh buatkan kita hilang mood kan....
takpe2...
tempat baru, semangat pun baru...
all the best sis...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniak kak..moga tempat keje baru nanti akak lebih enjoy :-)

AiNuN FaUzI said...

Selamat bertugas di tempat baru kak!!!

elly nadyra said...

wah offer berganda, dekat ngan umah, sedikit berbaloi nampaknya, itu keputusan yang sama aku buat 3 tahun lepas!
tapi sedikit penambahan time resign tuh sebab aku stressssssssssssssssssssssssssss

lieyalatif said...

oooo gitu kisahnye kak...insyaallah, pilihan akak tu pilihan yg tepat...senang sebab dah jimat dari segi kesesakan lalu lintas...eiii lieya pun pun mabuk kak kalo nak kene harung bende2 tu...yg penting tempat baru gaji pun baru kan kak heheeheh

tahniah kak...

IDAZS said...

alhamdulilah, tahniah ya... yang penting kita suka suasana kerja tu!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

mesti best berganda-ganda tempat kerja dekat ngan rumah n school harraz...moga happy ditempat kerja baru nanti...

Kesuma Angsana said...

all the best ye !

ieda said...

all the best dear ...
akak doakan semua dipermudahkan
new place , new environment kan .. soo slow2 adept ye yati ..
insyaallah boleh tuu ;)