Monday, December 17, 2012

Journey ke Port Dickson

Happy Monday ;)

Weekend yg lepas padatttt sgt aktiviti haku..tapi oklah..dari melanguk je tak buat apa-apa lg kebosanan kot..penat tapi happy..takpe slow-slow we share stori k ;)

Sejak 2-3 minggu ni PD rmh kedua kami ank beranak ~ mengangkut barang-barang abg askar tu...haihh sedih ai tauuu tgk dia pindah sobs sobs...tp apakan daya tugas lebih penting dari isteri eh? sian ai .. ok ok takpe biarkan masa berlalu..malas aku nak fikir..suami sewa rmh kt area estet huhu..rmh jenis teres..tp masuk kedalam  sikittt area air kuning (?) ye kot..situlah dia duduk.. saja tak amik kuarters..yelah bukan bawak family pun kann buat apa nak dok kuarters..

Lepas jer settle angkut mengangut barang..pandai-pandailah abg askar tu amik hati ai..senang je bawak je makan oklah aku :D #dasarkuatmakan

Ke TGI FRIDAY'S
Luang masa makan kt TGI ~ mmg best makanan kt sini..tp ko siap sedialah masa nak membayarnya nnt..aku bab bayar mmg tak peduli biar partner yg settlekan ;P

Sejak dua menjak ni aku kemalasan nak apdet blog..ntah kenapa agaknya tak taulah..hehe..

ok,sambung


Pic hari Sabtu :)
Ke PD lagi..satu je aku suka sbb ada drive true starbuck :D yeayy maknanya sepuluh kali lalu menghala ke PD sepuluh kalilah aku beli ais blended kt starbuck mau kena kencing manis tak lama lagi T____T  ohhh tidak! tapi kenapa toffee nut frapucino tu sedap melampau? haihh bingung gua  :")

Dah tapau air kita g makan kfc pulak..kertas tu nota aku tulis bg kt harraz suruh pass kt baba dia huhu...kemain beratur panjang..pastu tempat kena cop duduk..dr aku tak nak order apa2 terus perut ni kebulur -_____- nak call mokcik takde kredit..nak whatsapp abg askar tu takde wasap sudahnya aku tulis nota suruh anak pass kt baba dia hehe..

Ok,tamat..nnt nak citer pasal hi tea bersama erra pulaks..esok mungkin.

bye! :)


happy read ;)

18 comments:

Fiza Rahman said...

Suka frapuccino caramel...sedap ☺☺

Daddy Ziyyad said...

selalu la boleh gi mandi laut ni...ekekekeke

lieyalatif said...

hihihihi...comel jek nota cinta tu kak...pandai ko yeak..sempat plak tu cari kertas ngan pen....yg penting mesej sampai kan kak heheheeh

gitu le kalo askar kan kak....mmg selalu laa ditinggalkan...takpe kak..demi negara gituu heheeheh....lieya pun anak askar kak so dah biase gak keadaan gini....

elly nadyra said...

Aku pun suka toffee nut frappuccino, best kan ada starbucks drive thru kt situ, mmg kerap la amik pit stop nanti

norhidana miswan said...

berapa lama dia kene duk PD tuh ek... sian kt mamyharraz ek...

tp yg bestnyer kene rasuah tgi tuh... best2

Nieyl said...

Lame jgk x pegi ke PD nie...opis nieyl nie klu wat kursus ke mesyuarat ke..suke bebeno pegi ke PD.. tapi nieyl x pegi pun...hihihi

ariana said...

Salah satu yg akak suka bila berjalan pun bab mengisi perut..hehe,, mcm2 kedai mkn yg kita boleh pilih..kalau sggh restoren kdg berisiko, takut kena masakan yg x sedap kan...kalau g kfc atau yg seangkatan dgnnya kita dh tau mcmn rasa mknan dia kan...satu lg, best lh cuti Dr masuk dapur..hehe
Lagipun yati baru bertiga beranak..mkn Kat tpat class sikit pun ok..kalau akak lain lh, dh ramai Dan besar2 belaka., huhu, Mau tinggal habuk kocek abg..hehe

NM03 said...

giler bertahun aku tak ke pd noks...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak ni peminat tegar starbuck la kiranya kihkihkih

ieda said...

best2 .. aduhh macam mana akak nie , dah banyak kali tgk pic org ke PD dan langkawi ... tapi x pergi juga .. ;)

SURIA AMANDA said...

ari tu pi PD tp x jejak laut...huwaaaaaaa...tensi tau...

munna said...

sedapnya dpt mandi laut sokmo lepas ni baba haraz.....dah berkurun lamanya tak minum ais blended starbuck ni

Fieza79 said...

lumrah la kan kena tinggal2 kn bila dh keje nya begitu..bersabar sja la yg boleh kan..tkpe2 berjauhan lg mengerat kan ksh syg tau..hehee

seronok nya picnic PD...lama dh tk jumpa pantai ni..huhuu...

AiNuN FaUzI said...

Pasni makin kerap lagi laaaa akak ke PD nuuunnnn... =)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa bestnyer jalan2 sambil makan2...
harraz muka happy jer tu...

syariza09 said...

dh berangkat yer..klakar la tulis note pastu suruh haraz pas kt baba, mcm citer p.ramlee daa :)

Cho Zila said...

ehm PD pun best gak .. makan TGI pun best gak.. minum blended Starbuckpun best gak.. semua bestler..

4feet8 said...

gi PD ritu, xtau mana tempat bes. nanti dah dulu lama situ citer sikit tempat bes kat situ eh..?