Wednesday, December 26, 2012

Hi Tea Bersama Erra Fazira

16 December ,

Bertempat Di Restoran Puteri Sg.Penchala ,  aku terjebak joint Hi Tea bersama artis pujaan ramai Erra fazira.. sebelum menyampai kt sinun sempatlah sesat barat dgn cikngah..pusing dua tiga kali , tanya org sampai 2 kali baru jumpa restoran nih.

Kalau ikutkan map senang jew jumpa..tp aku ni kalau tak sesat tu tak chill lah kan ? GPS korang jgn tanya sbb aku takde benda alah tu :") 

Ramai kengkawan tanya camana aku yg anti sosial nih boleh terjebak dgn event Hi Tea ni ~ huhu nampak sgt tetiba je kannn..ok, meh nak citer sikit ;) - Plan mmg dah awal nak joint lepas kawan baik aku pelawa masa bulan November lepas.. kebetulan pulak kwn baik aku salah sorang yg uruskan event Hi Tea nih.... apa lagi terus ajak cikngah...mujurlah cikngah nak temankan..maka , 16 haribulan tu kami berdua jointlah Hi Tea ni ;)

Majlis start jam 2.30 - kami berdua terpacak kemain awal..oklah sampai awal boleh duduk santai-santai..pic kami berdua nih di snap fotografer dari team Bersama Erra..tq ya :)

Mula tu rasa mcm nak call kawan aku tu..tp takut menganggu dia pulak baiklah kami duduk je diam-diam kt luar nih..kang dah agak tak boleh nak sesuaikan keadaan baru roger dia...yelah kooo kami tak biasa majlis org2 glamer nih..utk menyelamatkan diri aku dgn cikngah duduk jer dendiam kt luar restoran ni ;P


Dalam 10 minit gitu..muncullah kawan baik mokcik nih..terus vavavava rasa selamat gittew ;)

Pokcik gorjes nih jerit tanya : "mana warna pink ko ni yatiiii"?!
aku : "eh..tema putih pink kan? oklah ni..aku pakai baju putih"..
pokcik gorjes : " tema putih DAN pink , bukan putih atau pink"! haihhh ko nih..camana aku nak letak ko sebelah meja erra .. sbb tak ikut tema"!
aku : -____________-" ye keeeee? ... aku pakai shawl gucci niii mahal ni weiiii (ckp dlm hati =P) hikhikkk

lekkkkk tauu..kwn baik mokcik nih lelaki..dia lah satu-satunya kawan lelaki yg mokcik ada dari dulu sampailah kini..pernah ter lost contact..sbb aku kan pindah randah dulu...heehe tp skrg tak susah dah kalau lost contact google je musti jumpa ;)

Nama dia dhani .. tapi aku tak panggil dia dhani sbb terlampau glamer hihi ada nama panggilan lain dari kecik yg tu biar aku,dhani dan cikngah je tau ;P..pokcik nih single but not available (?) eh? entahlah .. sapa nak tau tu kena tanya tuan empunya diri ;)

Masuk jer kt Private room Hi Tea nih..terus terkagum-kagum...deko lawaaaa tangat-tangatttt...terus terasa gugurl sgttt sbb segenap ruang nampak comel dgn warna putih + pink . Peminat Erra pun sporting semua yg dtg pakai pakaian mengikut tema kecuali aku =P

Dapat duduk semeja dgn kawan-kawan Dhani..semua pun sporting..terus terasa mcm dah kenal lama jer dgn diorg ;)
Kami bertiga ni mmg dari kecik dah rapat..maknanya Dhani ni kawan baik cikngah lah jugak...umur aku dgn cikngah tak jauh beza..sebab tu berkongsi kawan baik nih dah jadi kebiasaan ;) elok gak camni..taklah rasa kekok.

Tujuan joint Hi Tea nih..saja nak jumpa pokcik dhani nih..lama tak borak-borak dgn dia..baik sgt dia tau..bizi kemain tapi tetap dia luang masa borak-brak aku dgn cikngah...takdelah kami rasa terpinggir di majlis glamer tu hehe..
Candy Buffet nih sangat ohsem!! dahlah comel..semua pun super sedap! meja aku sebelah je candy buffet nih..jd melantak je lah keje haku..matilaaaa kot ada press atau kamera man yg snap pic aku tgh melantak mesti dhani tak mengaku aku kwn dia -___________-" haha..

Erra fazira sampai jew terus aku hilang arah..Dhani aku terus lupakan ..kahkahh..konon ckp bukan fans..tp bila part bergambar aku dulu kedepan! apa kes nih? hahaa...biasa lettewww kannnnn :)

Cantik sangat Erra - punya pakej yg lengkap . padanlah dia di gelar ratu :D 

Habis cekau semua..kamera henpon , kamera godang , kamera digital semua nak suruh cikngah snapkan huahuahua..cikngah pon redha jew kakak dia nan sorang ini ...nasib erra melayan jew peminat dari kampung nihhh -____-"

Holohhh holohhh comey ank erra .. dah rupa ank jepun..homel tangattttt..
Pantang ada peluang mokcik nih menyempit lagi amik gambar nasib aku tak kena sepuk dgn mereka-meraka ittuww hehe..tp time ni erra dtg kt meja aku duduk..jd oklah nak bergambar gaya camana pun ;)

cikngah dan erra :)
Candid! pantang org sua kamera lajuuuu je posing -___-" hehe

Kek ni bukan khas utk aku..tp utk siapa yg raikan birthday pd bulan december..aku bulan november jd menangislah kau di bawah stage sbb tak dapat potong kek dgn erra fazira T__T hikhik..

Terhibur hati ini pd hari tu..dapat tgk live begini ~ tq Bersama Erra buatkan hariku ceria bagai pelangi gittuw :D
Sebahagian fans erra termasuklah aku dgn cikngah..tq Dhani snapkan pic kami..masa ni kemain banyaklah kamera tp tak kan nak harap kamera godong org lain kan? haruslah nak jugak pic dari kamera sendiri :)

Terima kasih sahabat ~ aku enjoy sgt dapat luangkan masa sama-sama di majlis Hi Tea kelmarin..kalau ada event apa-apa ajak aku lagi yeh..bgtau awal boleh aku kawtim dgn suami mintak dia tolong jagakan anak =P hihihhiii ;) sesekali enjoy kan diri apa salahnya kan :D

:)
happy read ;)

24 comments:

AiNuN FaUzI said...

Akhirnya.. Ada jugak entry ini.. Hehehehe... Seronok laaa akak dapat Hi-Tea sesekali macam ni.. Anak Erra tu sebijik macam erra.. Like mother like daughter.. Hehehe

Jemarisuri said...

bestnye...bila la sis nk jumpa dia jugak...hurmmm jeles ni...hikhik..

salam ziarah dan kenal drp js..

:: Mrs.Eady :: said...

wawawawawa...best nyer!!!!!! :D

lieyalatif said...

wahhh wahhh wahhh melopong aku kak oiiiii...jeles pun ade ni...kagum lagi laa byk heheeheh..bertuah ko kak...dpt rase majlis glem gini...bukan calang2 reti...erra tuuuu...pujaan ramai gituuuuu.....untung dpt jumpe face to face...anak erra kiut gile...tapi sikit no gambar ko letak kak...tak puas aku tgk laaaa......

norhidana miswan said...

bestnyer... dulu akak pun penah pg kt restoren puteri tuh, pusing2 bangat mcm apa, bile dh sampai baru tau... oh kt situ... gps pun ngong...

comel je erra kan, mmg lawo semula jd kan.. anak dia pun comel gebus gitu

♥cikmOt♥ said...

huwaaa...sampai hati tak ajak tau...

Daddy Ziyyad said...

amboiiii..jumpa Erra Fazira!!

Eh, lelaki yg rambut oren tu siapa?

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..FB terus letak gambar posing dgn Erra!!
Jap, saya nak add awak ya..

Rasp said...

perrggghhh meletopppp u sis...
dapat lak pics wif erra....
retis yg gorjesssss sangat tu...
untungnya ada sahabat yg ingat kengkawan kannnnnn....

washura10 said...

Jemput visit http://washura.blogspot.com untuk tempahan manik.veil pengantin dan sewaan veil.

Qhaifa Nur said...

ada tgk kat blog hiburan pasai hi-tea erra ni..tak sangka mamyharraz bole join sekali...bestnya..

Nai @ TPJ said...

Amboi... Kelasss ko Maria...! ^_^

MaMa Rey said...

jelesnya dapat bergambar dgn erra..mamy harrza untungnya dapt peluk erra...:)

kak nora said...

bunda datang,salam perkenalan..

ieda said...

wah wah .. wahhhhhhhhh

akak suke erraaaaaa

untuk yati dpt bergambar dan tgk live dia .. dia memang cantik , kalau tidak x kan dpt gelaran miss world malaysia kan ;)

anak dia memang semakin comel ..
baik tul kawan yati .. bukan mudah nak dpt peluang jumpe artis terkenal dan cantik macam erra ! ;)

baby lydia said...

makin kurus EF nih kan??/anak dia pn semakin cute dh skg..muke mummy dia ..^^

atuk said...

saya pun sanggup pakai pink dan putih untuk bergambar dgn era... :)

Nong Andy said...

Erra fazira cantik.. tapi ko pun tak kurang cantik gak hehehe... mungkin ini berbaur bodek.. tapi yg sebenarnya iklas :)

elly nadyra said...

kelas ko jah! cantik kan erra tuh, btw jejaka berbaju putih rambut oren tu sapa, vasvasvasvas hihihihihi

Amanda Suria said...

kelasssssss......sure best giler ni,tahun depan kalu ada ajak la titew...

syariza09 said...

wow! bestnya dpt jumpa erra..kerlasss. dah tu bergambar sakan lg ngan artis.sweet arrr deko party ni. kalo ada pluang lg, elok mammy g lagi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

weeeeeeeee retis fofular tu kak oiii mmg best xhengat la hihihi

eray said...

wow erra, canteknya, anak dia pun, cantekk sangat

http://welovesusuibu.blogspot.com/2010/06/makanan-yang-menambah-mengurangkan-susu.html

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa bestnyer dapat jumpa erra...cantik giler tu...anak erra cutenyer...