Monday, March 4, 2013

Risiko..

Hai blog ;

kaku rasa nak menaip..tp hati meronta-ronta nak share perasaan..camana nak mula pun tak tau..taip je ikut rasa hati..semua pun tau kes yg tengah bergolak skrg ni kan....termasuklah aku..tp jujur ckp sebelum ni mmg tak amik tahu pun hal tu..entahlahh kenapa sebab malas ke sebab tak nak ikut perkembangan ker aku pun tak tau..yg aku tau buat rutin harian...tiba jer hujung minggu tgg suami pulang dari PD nun..yg selebihnya aku online =P

Tapi sejak beberapa hari ni..tipulah kalau mata ni tak nampak telinga ni tak dengar lagi-lagi berita dah tersiar sana sini tentang kes tu..terus aku dapat insomnia ... camana nak tido kalau dah terfikir benda yg bukan-bukan kan? ai is serammmm..mesti kawan2 terdekat tahu kenapa aku seram :(

ya,
aku sebagai org terdekat mmg tak boleh nak bukak mulut,komen,like,share sebarang info melainkan baca dan komen dalam hati..cuma boleh mengadu domba kat family terdekat..sukar ok! sgt sukar.

siapalah suka situasi yg mcm ni berlaku..namun satu yg aku pegang - jika apa jua situasi aku harus berlapang dada.Berdoa.Redha.Tawakal. Selebihnya biar Allah yg menentukan.

Risiko adalah rencah dalam dunia aku dan suami.Ya aku tahu jika diberi pilihan sudah tentu suami pilih Negara bukan Family .. Ya aku tahu itu.

Tak sanggup aku nak counting berapa Perwira yg dah gugur..kerana aku adalah sebahagian mereka :(

Doaku semoga krisis ini berlalu cepat..kembalikan aman..dan hati aku boleh kembali normal.


happy read ;)

12 comments:

Softtouch [Hanim] said...

akk sy pun hrp kes ni cptlah selesai...xsangup rsnya dgr psl terkorbannya nyawa...

Opismate sy kesian dhla family dia kat sempoerna...mmg dgr tembakan kak...kat kg sebelah je dr kg dia...kg semunur ke apa nama dia...hari2 risau...dia nk bwk mak abah dia dtg cni xboleh...mak dia keje nurse cuti dibekukan....

Kalu suami akk ditugaskan keje sana sma2 kita dioakan semuanya selamat...moga semua wira negara dilindungiNya....amin....

MaMa Rey said...

sedih dengan krisis ini..semoga cepat selesai..risau dgn peningkatan pewira yg gugur

Kakcik Nur said...

Sama2 kita doakan semoga keadaan akan kembali pulih seperti sediakala walaupun yang pergi tak akan kembali lagi...

Nong Andy said...

mengalir air mata aku bila ko ckp " suami akan pilih negara"

bukan senang nak terima hakikat itu tapi itulah hakikatnya bila dia adalah perwira negara.

Yati.. aku harap mereka sudi memilih perdamaian supaya tidak adakan ada lagi perwira kita yang terkorban.

Ya Allah. Jika ini ujian. mohon perkuatkan lah hati kami semua menerima ujian ini. Amin.

:: Mrs.Eady :: said...

bertuah kamu kerana mempunyai seorg suami yg pergi berjuang utk negara my dear..

Jgn risau doa-doa kami semoga semua parajurit kita dilindungi ALLAH SWT sentiasa,amin..

♥cikmOt♥ said...

doakan yang baik baik sahaja buat mereka ye...touching plak baca

Hyazz Eibrhm said...

tabah dan sabar..semoga negara kita kembali pulih seperti sediakala..myhsbd pon ngan stdby...harap cepat lah redha

Cho Zila said...

tabahkan hati wahai isteri perwira negara... moga Allah yang membalas jasa mereka semua... memang berisiko tapi itulah kehendaknya...

elly nadyra said...

sabarlah mamy, harap2 semuanya berada dlm lindungan Allah, sama2 kita doakan mereka2 yang tengah berjuang dan bakal berjuang utk keamanan negara, doa aku mengiringi mereka semua di sana

norhidana miswan said...

sbr yek, rasanyer semua nih bakal berakhir tak lama lg.... akak pun risau gk dik, kalu teringatkan pakcik akak yg bertugas di sana, dr jumaat lg dia dh join sama di lahad datu

lieyalatif said...

ya Allah kak...lieya baru ingat abg akak kan salah seorg perwira negara....abg akak terlibat ke dlm isu ni....semoga abg akak sentiasa dlm keadaan sihat dan baik2...in sha Allah kak...banyak2 kite panjatkan doa...lieya pun setiap kali solat akan tambah doa tuk kemenangan dan keselamatan perwira kite yg berjuang....

akak jage diri jugak ye kak....lieya paham kerisauan hati akak....yg penting kesihatan akak pun akak kene titik berat kan....kalo akak jatuh sakit kan lain plak citernyer.....

jage diri kak yeak....

lieyalatif said...

ya Allah kak...lieya baru ingat abg akak kan salah seorg perwira negara....abg akak terlibat ke dlm isu ni....semoga abg akak sentiasa dlm keadaan sihat dan baik2...in sha Allah kak...banyak2 kite panjatkan doa...lieya pun setiap kali solat akan tambah doa tuk kemenangan dan keselamatan perwira kite yg berjuang....

akak jage diri jugak ye kak....lieya paham kerisauan hati akak....yg penting kesihatan akak pun akak kene titik berat kan....kalo akak jatuh sakit kan lain plak citernyer.....

jage diri kak yeak....