Monday, December 12, 2011

Ahad

 Ahad ;

Pagi-pagi kakal celik mata : "mamy,abg nak mkn kuih (kek) smlm"

Yang benarnya baru haku habiskan sbb tinggal sepotong baki smlm =P (smlm pun baking kek sbb cikngah dtg mkn mlm kt rmh < nnt citer kt entry lain kisah nih )

Oklaaa dah permintaan anak terus mak yg super pemalas ni baking kek dan dan tu jugak walaupun tahu anaknya nnt mkn hanya sepotong dua ;)

Siap baking,bg kakal makan terus siap-siap outing :)

Tak kemana pun...cuma area kelana jaya..sambil tu singgah ofis mamy sbb nak minta tolong baba betulkan keyboard yg dah haku jahanamkan =P tp sebelum tu pegi mkn dulu kt giant kelana jaya ; mkn chicken rice shop...pastu gunting rambut dua banak tu kt quick cut..beli pati ikan kod utk kakal & terus tuju ke ofis mamy :)

Dannn gigihlah baba set-up kan balik pc mamy dan betulkan apa yg telah haku jahanam kan...(jimat duit company) hehe tengkiu abg askar =P motifnya malas sgt nak isi form kalau nak betulkan semua tu..nnt malas nak bersoal jawab~ *sanggup kerah tenaga suami* huhuuu

Ok,settle terus cari jalan pulang ;)

Tapi tak jumpa jln pulang ke rumah..sbbnya menyimpang kt secret recepie sungai buloh :")


 Habiskan masa lebih satu jam kt sini..minum kopi..mkn borak..bergambar =P baru pulang ke rumah :)

Gitulah ahad kami yg mana keluar hanya shopping pati ikan kod utk kakal ;)

happy read ;)

17 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

3hari cuti memang padat berjalan jerk...pastue pagi nie bangun dengan malas skali..hehehehhe...

Mimy Hamid said...

mamy ni leh jadi duta secret recipe la...sebab agak kerap datang hihihihi...

mamyharraz said...

bonda: ye mmg malas sekali :")

mimy: sbb secret je dekat dgn rmh hehe

wahida said...

kek yg ko buat tu, pas la kat aku sikit..huhu...

mama tim said...

okla tu..jjcm yg simple..
janji hepy..

:: Mrs.Eady :: said...

kek..kek..kek..dh lame tak mkn kek! :)

syariza09 said...

hamboi..smakin rajin membaking yer..pati ikan kod tu, scott emulsion ke

ganas juga mamy guna keyboard yer

rosmawaty said...

Tul kan aku ckp klu coti mn thn ddk umah mesti kiter nk kn kuar gak kan....kek tu sedap sbb tu harazz mintak lg hihihi bgs2....

ratusiput said...

mmg wajibla dibetulkan cpt nanti meroyan tau tak leh bertenet.kalau soh kompeni kompem lambat.nanti leh demam kalau tak bertenet.ehehe...

NeenaAnuar said...

secret recipe my favorite outlettt! :D

nazirah said...

amBOi akak .. rajin ek makan kat SR ni yg jlesh ni hehe ;)

serOnok betul kakal tengok kamera.. comel je ;)

ieda said...

ala dikk janji dpt kuar bersama insan tersayang .. kalau x kerana nak beli sesuatu pasti kita x kuar kan :)

rasp said...

pati ikan kod tu mmg elok for kids kan.....
lama nya i tak gi SR hurrmmm....

Softtouch [Hanim] said...

bila anak suka mkn kita rase semangat je nk masak kan kak...pembakar semangat kita gitu...sukalah kalal mamy nya pndai buat kek...nak rasa kak...

~izan~ said...

adoi kak,rasa mcm dh komen kelmarin =( tp nan ado la plak...takpe komen je lg,bkn kena byr pun hehe..ke kena kak? ehehe

skrg akak dh pndai buat kek,lps ni mudah je,rasa nk mkn,bancuh aje hehe..seronok la tgk akak rajin kemain camni,anak mesti happy sbb air tgn ibu tu buat jd lg sedap!

chaiyok2 kak!

ctmarqonah said...

Xkesahlah la akak walopun outing hanya nk bli kakal punye pati ikan kod... Janji dapat spent time together ngan yg tersayang kan kan kan!!!! =)

Cik Ina Do Do Cheng said...

comel harraz , mummy bawak jalan ngan makan , sukalah tu. bila ingat secret recepi ingat chese kak : )